indulcitori
-
0 0azi am vazut intamplator intr`o vitrina din farmacie nishte indulcitori (zaharina shi alte chestii care nu`mi aduc aminte cum se cheama) iar pe un ambalaj retzin k scria "300 tablete==>0calorii=1,5 kg zahar==>6mii nush cate calorii.. pretzurile se invarteau intre 3-7 lei..
acum va intreb: folositzi indulcitori? sunt ok(adik sanatoshi)? nu ma refer aici la aspartam care shtiu k e destul de controversat -
Noutati despre fructoza :Fructoza, unul dintre compusii ce duc la cresterea numarului de persoane obeze
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Medicina
In ultimii 30 de ani, consumul de fructoza a crescut cu peste 30 de procente
By: Tudor Raiciu, World and Health News Editor
Cercetatorii de la Universitatea din Florida au identificat o noua cauza care contribuie la cresterea numarului de persoane obeze, si anume fructoza din fructe, miere, zahar si alti indulcitori din alimentele procesate.
Fructoza pacaleste organismul, astfel incat persoanele au impresia ca le este mai foame decat ar trebui
sa le fie. Cercetatorii au descoperit rolul acesteia in reactia biochimica ce duce la cresterea in greutate si declanseaza alte caracteristici ale sindromului metabolic, unul dintre cele mai importante simptome ale diabetului de tip 2.
Este evident ca inactivitatea fizica si alimentatia bogata in mancaruri grase sunt factori importanti in aceasta problema, dar, dupa cum afirma Richard J. Johnson, unul dintre autorii studiului, americanii au parte de mai multa fructoza ca niciodata.
Potrivit cercetatorului, acest compus chimic se afla in bauturile racoritoare, jeleu, paste, ketchup si zahar de masa, dar si in siropul de porumb, un inlocuitor al zaharului introdus la inceputul anilor '70.
In ultimii 30 de ani, consumul de fructoza a crescut cu peste 30 de procente, iar numarul de persoane ce sufera de sindromul metabolic aproape ca s-a dublat, ajungand la 55 de milioane in Statele Unite.
Aceasta afectiune se caracterizeaza prin rezistenta la insulina, obezitate si nivele ridicate de trigliceride din sange.
"Daca animalele consuma fructoza, aceastea devin rapid obeze, cu toate trasaturile sindromului metabolic", a spus Richard J. Johnson. -
Mda, ei vorbesc de folosirea fructozei si nu mai a fructoze a zaharului tot mai mult in alimentatie (see sosuri dulci). Eu ziceam de inlocuirea a 2-3 lingurite de zahar in ceai cu 1 de fructoza sau miere. Normal ca daca bagi cate un kil de ... orice fie ea fructoza sau zahar nu e sanatos. O sa mai cercetez problema, oricum mamei mele i-a fost recomandata de catre medic fructoza in loc de zahar.
-
ca tot vorbim de indulcitori, feriti-va de bauturile si mancarurile "light", "fara zahar", mai ales cele ce contin aspartam sau acetilsulfam-k, sunt foarte toxice! si ironia sortii e ca se si depun in timp, deci nici pomeneala de grija pentru silueta.Asta fiind cel mai putin importatant aspect, primul fiin sanatatea.Ia cautati un pic pe net despre aspartam si vedeti ce gasiti.