help / sport acasa
-
0 0Buna fetele,
am incercat sa merg la o sala de aerobic, de fitness... dar in cele din urma nu am timp sa ma tin.
Si de aceea vreau sa lucrez acasa, dimineata am si chef ...
Va rog mult, daca stiti site-uri sau alte surse cu informatii despre exercitii si programe de aerobic si fitness, spuneti-mi si mie.
Pupici si multumesc! -
Si eu m-am decis sa fac acelasi lucru, pt ca nu am mereu timp sa merg la o sala...dar de asemenea, acasa parca nu sunt la fel de motivata! Anyways, uite ce sugestii am eu:
-cumpara-ti o carticica de fitness de prin librarii/cartea lui Radu (care e plina de sfaturi pertinente)
-fa rost de o caseta/cd/dvd cu un program Pilates/tae-bo sau ce-ti mai place tie (il poti descarca de p odc).
Succes!
-
Imi permit sa imi dau si eu cu parerea avand in vedere ca am oarecare experienta cu subiectul in cauza.
Cred ca va fi un post cat de cat lung asa ca va rog sa aveti rabdare.
In primul rand trebuie sa stiti ca pentru a slabi este nevoie (in opinia mea) de 3 lucruri:
1. o dieta corespunzatoare
2. un program de antrenament
3. odihna suficienta
Unele persoane ar mai adauga cate ceva dar astea sunt cele de baza.
Dar nici un program sau dieta,oricat de performante ar fi nu sunt suficiente daca nu exista un efort sustinut din partea persoanei in cauza si de o rabdare pe masura.
Majoritatea persoanelor se asteapta la rezultate aproape imediate, renuntand apoi dupa ce realizeaza faptul ca este nevoie de timp si efort,nefiind multumite de ceea ce vad, numai ca sa se intoarca de unde au plecat dar cu alte cateva kg in plus.
Asadar,motivatia are un rol foarte important.Incet-incet rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.
Voi lua acum fiecare factor in parte si sa-l detaliez un pic:
1. Dieta
Alimentatia este partea cea mai importanta, un om care mananca sanatos arata mult mai bine si se recunoaste imediat, indiferent daca merge la sala sau nu.
Organismul pentru a-si desfasura activitatile cotidiene are nevoie de nutrienti.Acestia se clasifica in micronutrienti (vitamine,minerale,etc) si macronutrienti (proteine,grasimi si carbohidrati).Deoarece scopul este pierderea de grasime va trebui sa va axati pe un regim bogat mai mult in proteine si pe carbohidrati iar grasimile trebuiesc tinute la minim.
De asemenea,este de preferat sa se manance putin si des decat mult si rar.
2. Antrenamentul
Acesta se poate efectua prin doua moduri
Efort aerob (ex alergare) si efort anaerob (ridicari de greutati).
Pentru cel aerob se pot efectua 2-5 sedinte de alergare usoara pe saptamana, fiecare sedinta avand durata de aprox 30 minute.Daca acest lucru nu este posibil se poate incerca dansul sportiv sau saritul corzii.
Antrenamentul anaerob este mai eficient dar nu cred ca este atat de interesant,sexul frumos preferand sa nu se atinga de fiare
3. Aici este cel mai simplu, 7-8 ore de somn pe noapte sunt suficiente.
Pun punct aici,nu vreau sa fac un ghid din asta ci doar am vrut sa furnizez niste detalii.Daca exista doritoare de mai multe informatii le recomand sa acceseze site-ul www.getfit.ro unde vor gasi tot ceea ce au nevoie.Nu ma cred nush ce geniu in materie dar daca doriti sa ma intrebati cate ceva va pot raspunde. -
Banda de alergat este folositoare in cazul in care nu se poate efectua antrenamentul de alergat afara (ploua,ninge si mai stiu eu ce se intampla).Grupele de muschi lucrate sunt gambele si coapsele.Ca eficienta cred (nu am incercat asa ceva) ca sunt la fel de eficiente ca si alergatul propriu-zis doar se fac aceleasi miscari.