ce atatea diete, dom,ne ...
-
0 0eu cred ca atatea diete te innebunesc. eu de ex cand vreau sa slabesc, nu mai mananac paine deloc , doar 2-3 felii din aia neagra ori graham, fara prajeli si fara dulciuri. in rest, orice...si slabesc in 2 sapt cate 4-5 kile.
-
doamne! 4-5 kg in 2-3 sapt???
fericita si norocoasa de tine... ai o ardere rapida a caloriilor...
ma bucur pt tine...
eu ma mentin asa cum zici tu, dar ma ingrasa si apa daca beau prea multa... si asa greu se duc 4 kg incat in ziua respectiva cand ma cantaresc topai prin casa de fericire, sunt atat de multumita... si mai pacatuiesc cu cate o pizza, bere, sau un dulce... recunooosc!
dar asa e, atatea diete te innebunesc
dar ce imi spuneti de aceasta kestie tare ciudata pe care am auzit-o tot pe un forum ... cica sexul ajuta la slabit... si nu pricep nici cum functioneaza ideea asta ca dragostea e o dieta...
? -
Ca de obicei, japonezii fac cele mai trasnite studii. De data aceasta, studiul realizat de una din universitatile din Tara Soarelui Rasare demonstreaza ca cea mai eficienta cura de slabit nu este reteta cu ciorbe de varza, carne fiarta sau alte feluri de mancaruri. De fapt, aceste cure de slabire care-ti promit ca in una sau doua saptamani vei fi la fel de supla (suplu) precum o caprioara par sa semene cu leacurile babesti fata de sistemul studiat de japonezi. Studiul la care facem referire confirma ceea ce cultura populara spunea de mai multa vreme: sexul te poate ajuta in curele de slabire. Ineditul studiului nu este insa aceasta confirmare, ci detalierea numarului de calorii consumate in timpul sexului cu un partener(a). Mai mult decat atat, in cadrul studiului sunt luate in considerare si chestiunile "aditionale", precum zgomotele, orgasmele mimate, ejacularea precoce etc.
Numarul de calorii consumate in timpul unui contact sexual difera in functie de mai multe elemente. Astfel, daca unul dintre parteneri nu este pregatit de penetrare, consumul de calorii doar din aceasta situatie este foarte mare: 274. Si marimea penisului conteaza in acest caz, ea fiind invers proportionala cu numarul de calorii: spatiul cu cat este mai mic, cu atat creste arderea caloriilor partenerilor, iar discutiile (sau zgomotele) din timpul actului cu cat sunt mai lungi si mai intense fac cura de slabire mai eficienta. De asemenea, daca barbatul este mult mai mic de inaltime decat femeia, consumul lui de calorii va fi de-a dreptul imens fata de cel al unuia care este de aceeasi inaltime sau chiar mai mare.
Apropierea orgasmului este si ea extenuanta, iar in cazul in care unul dintre parteneri se controleaza amanandu-l, arderea caloriilor se inteteste, ajungand la 79. Momentul orgasmului nu consuma insa atatea calorii pe cat se credea pana acum. In situatia in care orgasmul este mimat, scapati de 160 de calorii (fata de 27, cat ar fi unul real). Important de notat este insa ca la acest consum de calorii din momentul orgasmului se adauga si un consum "ascuns" dat de intensitatea momentului. Acesta variaza intre o jumatate de calorie (cazul in care expresia fetei a ramas practic neschimbata, urmele exazului fiind cautate cu lupa) si 60 de calorii (cazul in care partenerii incep sa bolboroseasca cuvinte fara noima in, sa spunem, aramaica). Numarul de orgasme conteaza si el in consumul caloric. Astfel, la femei, in cazul unui orgasm multiplu ce mai ard 47 de calorii, iar la barbati, 57. Continenta sexuala insa este cea mai extenuanta, ajungand sa fie consumate minimum 500 de calorii.
Studiul releva si consumul de energie ulterior orgasmului, ajungandu-se la un total minim de 850 de calorii pentru fiecare act sexual confirmat. Dupa cateva calcule, si in cazul in care partenerii doresc sa slabeasca rapid foarte mult, pot consulta studiul si, daca o vor face exact cum scrie acolo si-si vor mai lua langa ei un partener(a), pot ajunge sa scape de peste 3.500 de calorii. Adica mai multe decat cele arse de un miner de-a lungul unei zile normale de lucru de opt ore.