super eficienta
-
0 0Buna,
Eu am fost nevoita sa tin un regim pentru niste probleme de sanatate.Ce-i drept am fost slaba intotdeauna, insa acest regim mi-a adus mult mai multe beneficii. O regula principala este sa nu te infometezi niciodata. Regimul meu avea la baza anumite principii din dieta Atkins, insa nu intocmai. Se mananca mai multe proteine, reducandu-se numarul carbohidratilor, mai ales a celor nocivi. Nu se mananc prajeli, alimente ultra procesate, etc.
EU sunt nou inscrisa aici in club... daca e cineva interesat despre asta o sa dau mai multe detalii pe forum... doar sa imi spuneti. -
sa va spun atunci cum stau lucrurile:
6 mese pe zi in care nu se mananca pana pocneste burta, ci pana te simti bine.
important este ca fiecare masa sa contina proteine - carne de vita, pasare (curcanul este foarte bun), peste, iepure, oaie - oricare dintre acestea pregatite sub forma de supa, gratar, fierte sau coapte.
nu se mananca prajeli, alimente ultra-procesate(margarina, delikat,etc.)
nu se mananca alimente congelate
nu se mananca produse care sa contina zahar si gluten - de aici exista o singura exceptie - maxim 2 felii de paine din seminte sau paine neagra, de secara, etc. -> se vor consuma numai dimineata.
fructele se consuma numai pana in ora 12:00.
uleiul de masline nerafinat in salate
lamaie in loc de otet - eu storc lamaie pe absolut tot ce mananc(sfatul doctorului)
daca va este pofta de ceva care nu este bun dpdv al regmului incercati sa amanati cat mai mult iar cand chiar nu mai puteti mancati putin.
la sfarsitul spatamanii eu trisez un pic si mai mananc paste, pizza, cartofi prajiti sau dulciuri insa numai o data in toata saptamana.
precis am mai uitat cate ceva cum imi aduc aminte vin si mai scriu aici. daca aveti intrebari va astept... -
am uitat ceva:
ouale fierte, lactatele si majoritatea carbohidratilor se mananca pana in ora 16:00.
pe seara se mananca pe cat posibil proteine fara a se combina cu nici un carbohidrat, exceptie face broccoli, sfecla rosie, hreanul, morcovii, spanacul, telina si alte verzituri si radacinoase
cartofii si porumbul se limiteaza pe cat posibil si se mananca mai mult dimineata.
eu ca sa pot introduce proteine multe si dimineata manac supa... stiu ca unora li se va parea scarbos dar mie chiar a ajuns sa-mi placa.
apa multa multa pentru ca proteinele multe va pot face probleme cu rinichii.
pentru diversitate carnurile se prepara cu multe condimente in diverse combinatii - coriandru, maghiran, marar, oregano, piper verde si rosu, etc. -
Buna. Si eu tin cam acelasi lucru, dimineata mananc cereale integrale cu lapte degresat, la pranz ceva carnita cu rosii si branza (desi nu e bine sa combini carnea cu branza), dar mananc ofarte putin, seara mananc fructe. Nu mi se pare ca fructele emancate seara fac ceva rau. EU slabesc in continuare, am slabit 7 kile pana acum, si continui.