Caloriile negative
-
0 0Stie cineva ceva despre caloriile negative si alimentele ce le genereaza? Macar niste linkuri bune ar fi suficiente. Multumesc.
-
nu stiu nimic in afara faptului ca 'negativul' rezulta din faptul ca la digerarea lor se consuma mai multe calorii decat au aceste alimente. in afara de ananas, varza, nu mai stiu care sunt...dar pot sa jur ca am citit pe forum un subiect despre asta, pusese o eva o lista intreaga de alimente de-astea.
-
Legume cu calorii negative
Broccoli, castravete, ceapa, cicoare, conopida, creson, dovlecel, fasole verde, laptuca, papadie, ridiche, sfecla, spanac, sparanghel, telina, usturoi, varza verde.
Condimente cu calorii negative
Busuioc, cimbru, cimbrisor,cuisoare, marar, menta, patrunjel, salvie, tarhon.
Fructe cu calorii negative
Ananas, grapefruit, lamaie, mandarina, mango, mar, papaya, portocala, afine, capsuni, zmeura.
Combinatii recomandate
mancare de dovlecei + marar + cimbru
mancare de marar + carne de pui
porumb fiert (sau la conserva) + jambon + ceapa
carne vita + sfecla + telina
conopida fiarta + rosii + ridichi
ciuperci + peste fiert + sos de smantana
varza verde fiarta + carnati + tarhon (+cimbru, marar)
morcovi fierti + sfecla + suc de lamâie + salata verde
ciorba de salata verde, loboda, stevie -
Buna Cranky!
Nu cred sa nu fi auzit de celebra dieta cu supa de varza sau azi 1 kg mere, maine 1 kg de legume, etc..
De ce crezi ca aceste "diete" dau rezultate? Pentru ca se bazeaza pe principiul caloriilor negative.In schimb, o data ce ai revenit la alimentatia obisnuita, efectul bumerang este mai dureros decat ...un bumerang?! sper ca nu
Ideea e ca aceste diete fade lipsesc organismul de proteine(in zilele cu fructe) deci masa musculara scade considerabil.De-aia pe cantar arata la doar cateva zile de "dieta" x nr kg minus.Deoarece muschii cantaresc mai greu decat grasimea, iara eu cred ca tu vrei sa dai jos y kg GRASIME.
In concluzie, mergi pe Monti.A, si fara abatere...dak vrei sa vezi scadere in greutate.Tii minte citatul: uneori si o abatere cat de mica va poate da planurile peste cap.Deci eu as zice maxim una pe saptamana.Si aia sa fie Duminica.Astfel nici organismul nu intra in starea de soc.Cand se pregateste sa isi stranga proviziile(rezervele de grasime) atunci apare ziua a 7a in care tu il pacalesti si isi zice:hopa, m-am inselat, nu vrea stapana sa ma "omoare". Eu nu-s mare experta, in schimb vorbesc din experienta.Eu nu mai vreau sa slabesc, sunt in programul de mentinere ca sa zic asa, dar vorba lui Monti: ma simt asa de bine in faza 1 incat mi-e "greu" sa trec la faza 2;si ma mai gandesc sa las pancreasului mai mult timp de vindecare. Am inceput exercitiile cardio, ma simt excelent, am o stare generala de bine si in plus vad cum mi se remodeleaza corpul. Ce alta motivatie puternica mi-ar mai trebui?
Mai vorbim, te pup, toate cele bune! -
Draga Gabi, de la tine pare foarte usor. Ma rog...Eu voiam sa invat mai multe despre caloriile negative nu ca sa le folosesc exclusiv..poate m-am exprimat gresit..ci sa le folosesc...Salata de exemplu genereaza calorii negative..si nu cred ca e interzisa la monti...si multe alte fructe si legume care sunt MONTI..DAR CARE GENEREAZA CALORII NEGATIVE SI DACA SUNT COMBINATE CU CARNE SAU ALT ALIMENT CONFORM..Eu voiam sa folosesc inca un truc in duelul cu kilogramele..dar repet...una e sa vrei sa slabesti 3-4 kilo...ca esti fata deshteapta si te-ai oprit la timp din ingrashat..si alta e sa vrei sa slabeshti 10 kilo.. ca mine...care m-am trezit tarziu si am stat ca o n-esimtita pana anul trecut ca sa ma decid sa slabesc
..Eu am nevoie de mai multe arme combinate ca sa reusesc. Pupici!