cerc vicios

•  
    • 666 mesaje
    9 Iun 2005, 14:23
    0 0
    M-am gandit mult daca sa postez subiectul asta sau nu.....
    Fetelor eu am obosit de atatea diete si atatea solutii si in realitate sa nu pot pune in practica decat pt. putin timp iar apoi sa revin la vechile obiceiuri treptat.
    Ce ziceti daca am discuta despre latura psihologica a unei diete ....!!!
    Nu stiu.......poate sant singura care nu poate tine o dieta pana la capat dar nu cred.
    Altfel nu s-ar mai discuta atat la topicul asta .
    Deci... ce ma intereseaza pe mine este cum sa -mi anulez pofta de dulciuri si nu numai.......
    Ca degeaba eu stiu ca nu e bine ce fac daca atunci cand mi-e pofta uit tot.
    Stiu ca ma ingras ,stiu ca ma deprima ,stiu ca nu mai arat bine ,stiu ca tre' sa-mi ocup timpul cu altceva ....bla, bla, bla, bla, bla, bla .
    As vrea sa-mi impartasiti si voi din experienta voastra si sa gasim solutii.Eventual ceaiuri care taie pofta de mancare sau altceva .......in afara de pastile daca sant chimice si dau dependenta.....(chiar atat de disperata nu sant)
    Daca ar posta cele dintre voi care au avut asemenea perioade ar fi minunat pt. ca doar ele inteleg cu adevarat in ce cerc vicios ma invart.
    Va pup si astept raspunsurile voastre.
  •  
    • 704 mesaje
    9 Iun 2005, 15:33
    0 0
    Draga Marty, cred ca toate am trecut prin perioade din astea.Eu cu cat imi ziceau cei din jur ca nu fac bine mancand dulciuri..parca mai rau ma tentau..eu m-am trezit foarte tarziu..in urma uni soc: m-am uitat intr-o dimineata in oglinda..la fata, nu la corp..si un ma mai recunosteam! eram oribila..si bunica mea arata mai bine!Umflata, buhaita, la cele 102 kg ce le duceam in spate..nu mai zic de alte afectiuni de sanatate capatate in urma ingrasarii..Asa ca a doua zi am mers la nutritionist si am inceput dieta..si desi imi era f pofta de dulciuri..am gasit un inlocuitor nu prea ortodox in diete: cola light...cand muream de pofta de dulce, beam. Nu imi lipsea de la capatul patului..era ca un drog..dar macar nu se punea ca n pachet de biscuiti cu cioco sau ca un tort de inghetata.

Dar eu m-am trezit f tarziu. Din cate stiu eu tu nu ai o greutate alarmanta..poate de aceea nu poti sa iti exersezi vointa..dar sper sa o faci si sa nu ajungi ca mine..

Acum mi-am mai revenit..am renuntat si la cola light..si chiar la zaharina...dar din cand in cand imi mai permit cate un pic de ciocolata neagra sau un pahar de cola light..chiar si altele..dar DIN CAND IN CAND..si in cantitati foarte mici.Plus ca de cand cu Montignac am descoperit niste dulciuri super..si care nu ingrasa!

Asta e "secretul meu"..cu care am reusit sa slabesc 20 de kg pana acum..si sper inca 10 cel putin.Succes!
  •  
    • 1027 mesaje
    9 Iun 2005, 17:21
    0 0
    Draga marty, ma bucur sa te revad Cercul asta vicios de care vorbesti este diferit pentru fiecare. Daca tu spui ca stii ca iti face rau ( te ingrasa, te simti vinovata, etc) si tot mananci, inseamna ca "psihologic" nu esti pregatita. Un obicei nu se poate elimina, se inlocuieste cu altul
    In primul rand trebuie sa te setezi pe faptul ca dulciurile sau alte alimente "interzise" nu sunt bune. Si sa le reduci la jumatate cel putin intr-o prima faza. Acuma depinde mult si cate mananci pe zi. Apoi sa incerci sa le inlocuiesti cu alimente "pozitive". Eu de exemplu, intr-o prima faza mi-am atenuat pofta de ciocolata facandu-mi cate o cacao in fiecare zi ( si am exclus in zilele respective ciocolata).
    Si am inceput sa mananc multe fructe. Si sa stii ca in timp am "uitat" de ciocolata. Acum ma rasfat cand am chef cu o bomboana de cioco la cafea. Si atat.
    Biscuitii: gandeste-te doar cate calorii au si cum poti in locul lor sa ai o masa copioasa cu salata si carnita. Care te si satura.
    Aha, si sa nu ai ispitele prin frigider sau prin casa ( scapa de ciocolata, biscuiti si inghetata). Se spune ca atunci cand ai pofta de dulce, asteapta sa treaca 20 de minute, pe ceas. Si pofta dispare.
    Te sarut.
  •  
    • 666 mesaje
    9 Iun 2005, 19:56
    0 0
    Florrina,si eu ma bucur ca te vad din nou .Chiar ma intrebam pe unde mai umbli ....
    Si eu am lipsit destul datorita virusilor(pe calculator).
    May.....ce sa va spun .....am exagerat in ultimul timp si am senzatia ca cu cat imi doresc mai mult sa-mi impun un program mai strict cu atat ma ,,ambitionez" sa nu-l respect.
    Acele aproape 4 kg date jos le-am pus inapoi si Dumnezeu stie cat as putea sa mai pun daca o tin tot asa.....
    Nu mai am motivatie si nimic nu ma poate convinge sa nu mai mananc anapoda....
    Sincer, asa m-am saturat de atatea suisuri si coborasuri ca nici nu mai stiu ce sa fac.......
    La inceput nici n-am vrut sa postez la diete de rusine ca n-am fost in stare sa duc pana la capat dieta dar simteam ca ma sufoc si imi trebuia un sprijin..de la voi....
    Va multumesc fetelor ca ati sarit in ajutorul meu ,si sa speram ca de data asta sa gasesc momentul sa incep ,,controlul".....
  •  
    • 1511 mesaje
    9 Iun 2005, 20:34
    0 0
    marty, tre' sa faca clic in cap, pana atunci nu merge. Multi dintre noi (eu inclusiv) suntem programati sa ne dorim tocmai ceea ce nu avem voie si aici nu e voie numai de mancare. Cum sa ajungi sa faca peng la cerebel nu stiu (ca atunci as tine seminare in toata lumea si as concura la bogatie cu Bill Gates)...
    Sau gasesti o metoda de alimentatie care-ti face placere si nu ingrasa.
    Mult succes!
  •  
    • 317 mesaje
    9 Iun 2005, 21:39
    0 0
    Cranky,spune-ne si noua retetele de dulciuri care nu ingrasa,fie-ti mila!
  •  
    • 704 mesaje
    9 Iun 2005, 23:22
    0 0
    Pai eu le-am gasit tinand Montignac..si le-am aflat de la fete mai harnice si mai informate decat mine..cica daca vrei sa cresti in orice domeniu al vietii tale, inconjoara-te de oameni mai destepti ca tine! si eu asa am facut, inclusiv cu dieta! ...Gasesti retete de dulciuri care nu ingrasa la Gastronomie..topicul Ce gatim azi-Montignac. Succes!
  •  
    • 666 mesaje
    10 Iun 2005, 08:58
    0 0
    Kalua,tare dragutza ai fost cand mi-ai adus aminte de clik si de cerebel.... .....io, sincer nici nu stiu daca mai am vreo urma de asa ceva (de cerebel zic),si in cazul asta ce naiba ma fac ...?????????
    Cu clik-u' care este ai dreptate ,de regula cand se declansa el mai reuseam sa ma pun la punct dar nu'sh de ce nu mai vine iar in neuronul meu singuratic...!!!!!
  •  
    • 1511 mesaje
    10 Iun 2005, 12:50
    0 0
  •  
    • 552 mesaje
    10 Iun 2005, 15:08
    0 0
    Marty, tu stii foarte bine ca nimic nu se face fara vointa.. (eu vorbesc, deprimata saptamanii) Am inceput dieta aia de care stii pe 11 aprilie. Pe 27 mai dadusem jos 6 kg. Acum ma duc iar la canta pe 17 iunie. Mai am o saptamana. Tin acelasi regim. M-am cam plictisit, dar crede-ma ca am tinut toate dietele pe care le-am aflat. Cum aflam de una nou, cum o tineam. si uite asa, dieta dupa dieta, dadeam jos si puneam dublu. Crancky, ce mai faci fetitza? Tu de dieta tii de la nutritionist?
    Ei si a venit clickul ala, de care zicea Kalua. Si am zis: gata! pe asta n-am facut-o (de ce oare?) trebuie sa mearga, trebuie sa incep o dieta adevarata, fara limita de timp, doar de kile! Si vad ca se duc. Stiti ca va ziceam la inceput ca a disparut pofta de dulciuri? Ei bine, fiind deprimata de cateva zile, A APARUT IAR! Totul este pe fond psihic. Curaj Marty, stim ca poti!