nu tutun- kg in plus!!!

•  
    • 1166 mesaje
    18 Apr 2005, 09:35
    0 0
    Am o mare problema: de 3 saptamani m-am lasat de fumat, ceea ce nu e rau,aproape orice fumator isi doreste insa....am inceput sa ma ingras, chiar daca nu mananc foarte mult am acumulat 5-6 kg intr-un timp foarte scurt, tenul meu e patat si plin de bubite (aveam un ten de invidiat)...am inceput sa merg la aerobic,ma impachetez cu gel anticelulitic o data la 2 zile,ieri am fost la iarba verde am jucat fotbal, am alergat dar...azi dimineata pantalonii care acum mai putin de o luna imi cadeau: abia i-am incheiat, sunt disperata!!!!Ma simt foarte bine ca nefumatoare, respir usor, dorm mai bine...cu toate ca fumez de mai bine de 4 ani nu simt nevoia de a fuma . Daca stiti cumva un remediu sau ati trecut prin asa ceva va rog sa ma sfatuiti; am mai incercat sa ma las, m-am ingrasat-m-am speriat si m-am apucat din nou de fumat, acum nu as mai vrea dar nici sa ajung obeza nu imi doresc.Astept sfaturile voastre,o saptamana excelenta!
  •  
    • 552 mesaje
    18 Apr 2005, 15:51
    0 0
    Draga mea, intra pe site-ul "nututun.ro". Eu am fost doar in vizita pe site, de curiozitate. Dar am vazut ca exista in toata tara aproape cabinete medicale afiliate site-ului, unde gasesti doctori dispusi sa te ajute sa te lasi de fumet fara efecte secundare, cum ar fi cresterea in greutate. Sincer, si mie mi-ar place sa ma las de fumat, dar sunt in faza in care as prefera o minune unui efort de-al meu! Serios... Poate tu, daca esti hotarata, vei reusi. Succes!
  •  
    • 193 mesaje
    18 Apr 2005, 16:15
    0 0
    pai aici depinde mult de reactia ta la lipsa de tutun. spui ca te-ai ingrasat intr-o luna cu 5 kg. ideea e ca aproape oricine se ingrasa dupa ce se lasa de fumat, asadar o data luata decizia sa te lasi, trebuie sa iei un calcul si un regim de viata schimbat, pentru ca organismul sa fie "atent" la alte schimbari de metabolism decat lipsa nicotinei. eu nu am fost atenta, motiv pentru care m-am lasat de fumat la 51 de kg si in nici un an eram la 63. nu vreau sa te sperii, e doar un exemplu. eu am fost socata pentru ca aveam 20 de ani cand m-am lasat, dupa doar doi ani de fumat, fiind un adolescent ffffffff slab. daca tu te-ai lasat si te-a preocupat asta din start si ai indceput cu regim, atunci e nevoie de un nutritionist. daca nu, nu e tarziu deloc sa faci mai mult sport si sa te apuci de o dieta usoara (fara paine, dulciuri). si ca sa nu crezi ca am ramas grasaaaa, sa stii ca peste trei ani de la momentul "boom-ului", cand aratam ca o vitelusa (pardon), ajunsesem inapoi la 50 de kg. am mai luat intre timp in greutate, dar ideea e ca se rezolva.
    scuze, am vorbit mult si cam dezlanat
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Apr 2005, 17:51
    0 0
    Problema este ca nu poti renunta si la fumat si la mancare - frustrarea este enorma, nu rezisti psihic. Eu am pus 8 kilograme asta-vara, cand am vrut sa ma las de fumat (si tot nu am reusit, ba am ramas si cu kilogramele in plus).
    Am auzit de la fete ca plasturii cu nicotina sunt buni, dar ca nu prea se mai gasesc la noi. Eu intentionez sa-mi procur din astia, inainte de a mai face o tentativa.
  •  
    • 1026 mesaje
    18 Apr 2005, 21:08
    0 0
    Donna, nu ai reusit sa te lasi pana la urma? Stiu cand te luptai asta vara cu tutunul asta si am avut impresia ca l-ai invins
    Parerea mea este ca e aproape imposibil sa te lasi atata timp cat cei din jurul tau, in special partenerul, fumeaza.
  •  
    • 1166 mesaje
    19 Apr 2005, 10:09
    0 0
    va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! logodnicul meu nu fumeaza, asta ma ajuta foarte mult, mai ales ca este foarte fericit ca am luat aceasta decizie si ma motiveaza, problema este la birou unde momentan avem niste colaboratori care fumeaza non-stop, abia astept sa plece...am intrat pe nututun.ro si am citit cateva sfaturi care sper sa ma ajute.Oricum sper sa rezist tentatiei, vine vara si domeniul in care lucrez activeaza cel mai mult vara si este foarte stresant, vara trecuta fumam aproape 2 pachete pe zi.oricum eu zic sa actionez acum pana nu ajung sa ma complac in situatia de a fi grasuta...si sper sa nu ajung la concluzia ca daca ma apuc de fumat din nou slabesc...nu as mai vrea inca o data...m-am apucat de sport, beau foarte multa apa, ceaiuri,etc..sper sa si reusesc!!!va pup