Vergeturile..o problema in viata mea!
-
0 0Vreau si eu sa ma ajutati intr-o problema...am 18 ani si de mai bine de 2 ani am vergeturi pe coapse..Nu stiu ce sa mai mai fac..ma complexeaza!..Problema si mai mare e ca stau intr-un oras care nu dispune de nici-un cabinet pentru masaj anticelulitic si as dori niste remedii naturiste...sau niste sfaturi despre creme!...
Va multumesc -
esti cam tanara... exista mai multe cauza: probabil ca pielea ta e construita asa, mai putin elastica; sau ai avut variatii mari de greutate...
daca au aparut deja, nu prea mai dispar. dar poti preveni aparitia altora. trebuie sa hidratezi foarte bine pielea: uleiuri, creme, lotiuni. si sa ai grija la greutate. poti sa incerci crema antivergeturi aslavital de la farmec cluj. -
Si eu am de pe la 14 ani. Trebuie sa stii ca nu apar numai de la variatii de greutate, ci si de la o crestere mai rapida in inaltime, de aceea e bine sa facem sport din copilarie. Depinde si de mostenirea genetica, de asemenea.
Eu am si pe sani... cah! Acum am luat o crema de la Sanosan de la farmacie, e germana, 175 000. Dar o folosesc de 2 zile, so... efectele nu au aparut inca. O sa folosesc si niste foile cu colagem si elastina, am vazut la un plafar si niste farmacii (sunt din Buc). O eva recomanda un balsam cu bitter suedez, chiar spunea ca a mers la ea. O sticluta costa cam 95 000 lei si e produs de Transvital Cosmetics.
Uita-te pe www.naturaplant.ro si da o cautare pe site-ul respectiv dupa "vergeturi". Produsele de acolo le poti gasi la plafare, in general. Uite cam ce am mai gasit eu: Vergisal de la Favisan, e 85 000 o cutie, cica are in compozitie argila, miere, germeni de grau, sanziene, cretusca, vit C. Zice ca atenueaza vergeturile, reface elasticitatea pielii. Mai ar fi Supliformul, de la Hofigal, cam 50.000 un tub. Sau niste Tinctura de Coada Calului - folosita extern si local - cam 25 000 sticluta. Cica si iedera e buna, da' nu stiu cum tre sa se prepare... poate exista o tinctura de iedera sau un ulei - dar tre multa atentie, pt ca planta e otravitoare.
Mai poti incerca de la Aslavital, emulsia recomanda la mesajul antierior. Sau ceva mai scump, de la Elacyl, parca. Dar nu stiu daca merge au ba, desi e asa de scump.
Sa stii ca tratamentul tine destul de mult.... si depinde si daca vergeturile sunt rosii sau albicioase.
Sper sa ne dai vesti bune. -
Am citit despre aceste probleme pe internet, de vergeturi nu ai cum sa te scapi de tot numai cu laser. Ca sa le estompezi trebuie folosite diferite creme speciale pentru asa ceva si mult masaj local. Valabil si pentru sani. Sanii trebuie masati zilnic minim 10-15 minute indiferent daca exista vergeturi sau nu. Le confera fermitate.
-
De ce nu am auzit pe nimeni care sa fi facut operatia cu laser ?Tre' sa fie scumpa rau.. Si inca ceva..mie niste vergeturi mi s-au dezvoltat,adica au ajuns sa fie albe,dupa ce am avut un fel de vase sparte,niste linii rosii la propriu care dupa ce au devenit violete s-au transf in vergeturi.sunt cumva adancite in piele si localizate pe picior.asta e procesu' in mod normal ?
-
Esti prima persoana care imi raspunde,kappa,te tin minte
Bine..ca de-abia m-am inreg da nu conteaza.Chestia e..atunci cand mi s-au spart acele vene,care in cateva luni au devenit vergeturi,am mers la doctor super speriata blabla si mi-a spus ca se intampla cu totul altceva-probleme cu vasele de sange,nu intru in detalii.n-a zis nimic de genul ca asa arata vergeturile la inceput -
ah, haima, ce bine ma simt!

mi-am dat seama ca esti noua ca ai dat un '+' de test inainte de mesajul propriu-zis, asa ca....
cat despre doctorul ala, ce sa zic, asa, ca prima reactie: daca nici macar ce-s alea vergeturi nu stie.....
eu am niste vinisoare rosii pe cate undeva, deh, fragilitate capilara, dar alea se deosebesc de vergeturi, nu trec de la rozaliu la vinetiu si apoi la alb, ci apar si raman rosu inchis. cred ca stii la ce ma refer. le pot deosebi si eu de vergeturi, si nu-s doctor. -
Da,am si de-alea fine,kappa..sunt tare,le am pe toate
Doar ca ma interesa in special stadiul ala cand vergeturile au cul rosie(arata ca si cum ar fi fost sparte niste vase mai mari de sange?),ca sa fac o comparatie cu ce am avut eu.Putea fi ce-a zis domnu' doctor si sa fi evoluat in ce arata acum ca niste vergeturi.In fine..le tratez pe-astea ca si cum n-as avea nici o indoiala ca ar fi vergeturi si vad ce iese
-
haima, draga mea, vasele sparte apar si raman la aceeasi culoare. nu se vor face albe niciodata. asa ca ceea ce ai avut tu, daca s-au facut la un moment dat albe au fost vergeturi si in nici un caz vase sparte.
vergeturile sunt rupturi ale fibrelor elastice ale dermei (stratul mijlociu al pielii, asezat sub epiderma), nu au nici o legatura cu vasele de sange sparte. incep prin a fi rozii, trec la violet si apoi devin albe. sau cel putin asa am vazut eu.
insa le poti deosebi singura de vasele sparte: zona cu vergeturi are un aspect incretit, nu stiu cum sa-ti explic, se observa ca ceva e 'rupt' acolo, spre deosebire de zona cu vas de sange spart care arata normal, e doar o linie rosu inchis in piele.
ps: da un google cu vergeturi si sunt convinsa ca o sa gasesti si poze. -
eu am o gramada dea vergeturi..cand le vad turbez...am si pe pulpe..si pe coapse...si pe sani..etc....si sunt super najpa..multi zik ca las...ca se inalbesk si nu se mai vad..
..probabil ca nu ii intereseaza..da am suferit mult din cauza lor..am o gramada..si nu sunt delok grasa..da am putzina celulita..si impreuna cu vergeturile...imi fac viatza un chin...se vad mai rau..sunt curioasa ..daca scap de celulita..nu o sa mai sara asa in eviidentza....akum folosesk de cateva zile..PerfectaExtraSlim cu colagen..nuj daca e buna..da pielea o catifeleaza la greu..sunt curioasa daca se vad diferentze dupa o luna...si daca sunt va anuntz..daca nu..incerk alt cv..pana atunci..avetzi grija de pielea si de corpul vostru...si apoi vergeturile nu o sa prea conteze...asta imi zic in fiecare..daca o sa am grija sa am un corp frumos..nu o sa mai bage nimeni in seama vergeturile.
..asa ma entuziasmez eu..
..da asta e viatza..norok in continuare..poate cu timpul sa se descopere o crema speciala si buna..fara operatzii...va pup:* -
intr-adevar vergeturile sunt o problema mare...stiu pentru ca si eu am avut asa ceva; nu f grav, dar destul de multe cat sa se vada, sa fiu frustrata si sa nu imi vina sa merg la plaja; cosmeticiana mea mi-a recomandat un tratament de 10+1 sedinte de parafango (imapchetari cu un amestec din namol marin, parafina, cafeina si saruri minerale); rezultatul: nici urma de vergeturi si ce e si mai mishto este ca actioneaza si asupra celulitei. indicat este sa se tina si un regim alimentar in timpul sedintelor; am recomandat cu caldura si altor prietene si au avut acelasi rezultat multumitor. succes