Gata!Nu se mai poate!
-
0 0Buna ziua tuturor! Buna fetili :D O sa dezgrop un subiect de mult uitat, un jurnal de dieta, cu scopul de a ne mobiliza (cel putin eu asta imi doresc). Daca mai doreste careva..luati un loc ca e maturat. :)
-
Eu am de slabit 20 kg.momentan..fac scoala de soferi+un curs de calificare+am servici is un copil de care ma ocup singura..asa ca trebuie sa fiu realista in privinta programului.nu pot momentan face sport pt ca efectiv nu am cand..sunt ori pe drumuri ori la munca ..acasa trebuie sa fac mancare..curat is lectii cu fata (cls 1).ce imi propun e sa imi iau pachet la mine ca sa nu mai mananc prostii cand mi e foame is sa incerc seara sa mananc mai putin.atunci e o problema deoarece mancand ziua pe apucate seara mi se face ff foame.
-
Sa vedem ce am mancat ieri: 3 cafele..bila neagra.m a ajuns oboseala.. Dimineata un sendwich cu parizer is ardei la servici un sana mare cu tarate de ovaz iar seara mancarica de fasole verde cu paine is usturoi.(Ma tratez naturist contra racelii
) am mukte bile negre in meniu is o sa incerc sa ma autoeduc..acu ma duc sa gatesc ceva sanatos sa am daca mi e foame ca sa pot reduce painea.
-
Eu am avut o rata de la tara is am facut varza is ciorba..a mancat asta mica de s a umflat.
Eu azi am mancat asa : 2 cafele (am redus..is una era cu zaharina), o ciorba fara paine la pranz, de dimi 2 felii de paine cu salam uscat (bila neagra) is ardei iar seara sigur voi manca varza..fara paine.lucrez de noapte is nu o sa imi iau pachet ca sa reduc din damage dar am la munca un mar renet. Cam atat pe azi.sunt cam rupta de obosita.. -
Larisa..sa stii ca nu tine de vointa modul cum mananci.tine de organizare si de a iti face un anumit program de masa.
Ca sa slabim trebuie sa mancam putin si des..si sa si consumam ce mancam.din pacate consumul nervos nu se pune.. :/
Eu am observat pe mine ca daca astept pana mi se face foame..sigur mananc mai mult decat am nevoie si mai prost.
As enunta niste lucruri care ne ar ajuta:
1.sa mancam zilnic 5 mese adica 3 principale si 2 gustari.
Dimineata: o masa consistenta care sa ne alunge foamea pana la jumatatea zilei.Aici ar fi permisi carbohidratii dar de preferinta complecsi..adica 2 felii de paine(logic integrala e mai sanatoasa) cu..ceva.Daca totusi mancam mezel (e bila neagra ca nu e sanatos dar de ex poate fi inlocuit cu piept de pui la gratar)..obligatoriu cu rosii..castraveti..ardei (cei kapia sunt ff bogati in vitamina c).adica mai multe verdeturi si mai putin din celelalte.fibrele continute de verdeturi ajuta sa nu se depuna caloriile..dar oricum masa de dimineata nu se depune.
totusi nu mancam prajituri, gogosi sau alte cele
e important sa dam organismului micronutrientii de care are nevoie..si asa va "pofti" mai putin 
La ora 11 de obicei organismul trece prin hipoglicemie..e bine sa l pacalim cu un mar sau un fruct..chiar si o banana (dar mai verde..are mai putine glucide)
Pranzul: sanatos ca sa i dam organismului micronutrientii necesari.vrem sa slabim ii dam mai multe legume si verdeturi..pe langa un gratar sau o mancarica gatita.
ora 17: din nou organismul trece prin hipoglicemie..ii dam iar ceva..fie iar un fruct..fie lactate dar nu ff grase..daca ne roade rau foamea putem folosi niste tarate (alea de ovaz sunt bune la gust
eu cu ele "ma pacalesc).. ceva de 100-200kcal
cina: mai subtire.daca reusim sa luam cele 2 mese + 2 gustari sigur e mai usor sa nu navalim in frigider..
ora ultimei mese depinde de ora de culcare.n ai cum lua ultima masa la 6 daca te culci la 12 ca te vei culca in ghiortaituri de mate
Eu personal am observat ca daca mananc sanatos si respect un program..reusesc sa ma culc fara sa simt ca am stomacul in gat...altfel nu fac nici o branza.
2.un program de somn de minim 8 h te tine departe de pofte.cand esti obosit ai tensinta sa mananci mai mult..
3,apa...ajuta la slabit.nu bei multa apa..omori ficatul..care in loc sa isi vada linistiit de procesele lui enzimatice..se va chinui sa supravietuiasca.plus..vei retine in corp si putina apa bauta..pt ca organismul crede ca trece printr o per de seceta..si si face rezerve.
un 2-3 litri zic ca ar fi obligatoriu.
4.sportul cardio.alergatul e cel mai bun pt slabit.
eu sper sa ajung macar in wkend sa alerg...pana acum in fiecare wkend ieseam cu bicicleta dar as vrea sa reiau alergarea..
problema va fi ca trebuie sa ma tin dupa fata..ca ea e cu bicicleta..
-
Ana ,se pare ca numai noi doua povestim aici!De mobilizat inca nu am reusit sa o fac,marea mea prostie ii ca ziua mananc cat de cat sanatos,insa cand vine sotul meu seara,face cate minuni la care nu ma pot abtine,si bag la greu in mine,cred ca curele astea de slabire mi-au afectat creierul,caci mananc si parca nu ma satur!
-
checherita said:Ana ,se pare ca numai noi doua povestim aici!De mobilizat inca nu am reusit sa o fac,marea mea prostie ii ca ziua mananc cat de cat sanatos,insa cand vine sotul meu seara,face cate minuni la care nu ma pot abtine,si bag la greu in mine,cred ca curele astea de slabire mi-au afectat creierul,caci mananc si parca nu ma satur!
Sotul tau gateste? De ce nu il rogi sa faca ceva mai usor din care poti manca si tu seara fara probleme? E destul de greu sa te abtii, mai ales daca esti o pofticioasa, de aceea ai nevoie si de ajutorul lui.
Bafta la slabit, fetelor!
-
Roseblue,da gateste,insa el vine cu cate pofte ,si spune ca ar manca cate minuni ce ingrasa!Plus ca eu daca mananc seara ma ingras,indiferent ce mananc!
Sper sa pot azi sa ma abtin de la papa seara!Doar ceai si apa cu lamaie!Am mai reusit o data sa slabesc 23 kg,dupa prima sarcina,acum sper sa incep sa slabesc,dar nici nu as intarca bebelusa!I-as mai da putin san!