Mancat compulsiv!!

•  
    • 2 mesaje
    7 Sep 2013, 18:21
    0 0
    Buna, sunt noua pe aici si am nevoie de ajutor! De cateva luni ma confrunt cu aceasta problema:mancatul comulsiv. Efectiv nu mai stiu ce sa fac si cui sa cer ajutorul. Din iarna am inceput sa tin o dieta, aveam 1,62 si 58 kg. Vroiam sa scap de cel putin 5-6 kg si am reusit prin dieta si sport, insa am vazut ca mai pot da jos cateva kg si am inceput sa ma infometez si de aici au inceput toate problemele mele. De atunci ma lupt cu kg. Am incercat o multime de diete rapide, precum cea cu supa de varza, sau dieta balerina, au mers, insa cand terminam dieta puneam la loc kg date jos si altele pe deaupra. Am zile cand mananc non stop de dimineata pana seara, si sunt foarte balonata, dar mie tot imi este pofta de mancare. zic ca voi incepe a 2-a zi o dieta, insa nu mai am puterea sa incep. acum tot ce vreau este sa mananc sanatos, 3 mese+2 gustari, insa mi-e frica ca odata ce voi ceda voi incepe sa mananc din nou compulsiv.
    Daca aveti vreun sfat pentru mine, orice. Va multumesc.
  •  
    • 612 mesaje
    8 Sep 2013, 14:12
    1 0
    Pot sa te sfatuiesc sa mergi la un nutritionist!
  •  
    • 5144 mesaje
    8 Sep 2013, 23:32
    0 0
    iar eu te-as sfatui sa mergi la un psiholog. nu sunt sarcastica; vorbesc serios. problema ta nu tine de nutritionist. e o problema a ta legata de lipsa de ambitie, lipsa de control asupra propriului corp. trebuie sa-ti gasesti motivatia pt a manca sanatos si, daca nu reusesti singura, psihologul e cel care te poate ajuta. abia in cazul in care nici nu stii ce inseamna a manca sanatos (nu sunt convinsa ca stii tinand cont de dieta ta cu supa de varza si infometarea - crima si pedeapsa pt organism), mergi si la nutritionist.
    Acest mesaj a fost editat de către basilio: 8 Sep 2013, 23:33
  •  
    • 2 mesaje
    12 Sep 2013, 00:28
    0 0
    Va multumesc de sfaturi..voi incerca sa tin cont de ele, sau cel putin sa incerc sa respect mesele principale ale zilei. Daca eu nu ma pot ajuta, altcineva nu o va face. E mai dificil in cazul meu cu psihologul, dar voi face tot posibilul sa nu mai mananc atat, si sa gandesc inainte. Problemele si unele sentimente chiar influenteaza mancatul in exces, problema la mine e ca mananc foarte mult, iar cand ma pot controla o fac pentru o scurta perioada de timp..
  •  
    • 1352 mesaje
    14 Sep 2013, 09:13
    1 0
    Incearca sa nu te mai gandesti ca trebuie sa incepi o dieta. Ca de maine mananci sanatos si azi poti sa te indopi cu de toate.
    Accepta faptul ca nu te poti tine o perioada mai lunga de mancat sanatos si fa-ti o stategie a ta. Incearca sa "amani" indopatul. Gen, daca ti-e pofta de ceva, nu iti interzici sa mananci,poti sa te gandesti ca mananci chestia aia in alta zi.
    Sau incearca sa compensezi extravaganta. Daca vrei sa mananci ceva nesanatos si mult, fa-o dimineata, sau la pranz. Si in restul zilei, mananca ceva mai sanatos.
    Separa mancarea grasa si sarata de dulciuri. Daca ti-e pofta de o felie de tort, programeaza-ti o masa separata doar cu felia de tort.

Cel mai important, cred ca ai obs si tu ca orice dieta ai tine, cand o termini te ingrasi la loc. Ideea ar fi sa iti faci un meniu al tau, care sa includa ce iti place. Nu te restrictiona la feluri de mancare, restrictioneaza-te la cantitati si la cum distribui mesele in timpul zilei.
    Si fa sport.