cartofi...

•  
    • 31 mesaje
    4 Apr 2005, 15:21
    0 0
    ingrasa sau nu? fierti nu insotzitzi de o fripturica.....cartofi si atit
  •  
    • 410 mesaje
    4 Apr 2005, 16:07
    0 0
    Monti spune ca amidonul ingrasa...deci...
  •  
    • 573 mesaje
    5 Apr 2005, 23:00
    0 0
    Da,ingrasa!
  •  
    • 50 mesaje
    11 Iul 2005, 10:56
    0 0
    Cartofii fierti au indicele de satietate cel mai mare, asa ca o cantitate mica de cartofi (aprox 3 medii) te vor "satura" si nu te vor ingrasa.
  •  
    • 704 mesaje
    11 Iul 2005, 12:48
    0 0
    Au insa indice glicemic mare..ceea ce determina cresterea cantitatii de insulina secretata de organism..
  •  
    • 50 mesaje
    11 Iul 2005, 17:58
    0 0
    Imi pare rau....raspunsul insulinic este mare doar daca sunt carbohidrati simpli (ex. zahar), pe cand cartofii au carbohidrati complexi. De asemenea trebuie urmarit un raspuns mediu al insulinei, pentru ca daca este prea scazut (ex. fructoza) va conduce spre o "depozitare" in loc de o "prelucrare".
  •  
    • 50 mesaje
    11 Iul 2005, 18:01
    0 0
    Indicele glicemic este un indicator care arata cu cat creste nivelul zaharului din sange la ingestia unei cantitati dintr-un aliment, comparativ cu o solutie de glucoza sau cu painea alba. Este un indicator al vitezei cu care un anumit tip de carbohidrat ajunge in sange sub forma de glucoza. Cu cat este mai mare, cu atat carbohidratul respectiv se absoarbe mai usor si invers.
    Factori care influenteaza indicele glicemic:
    -carbohidratii complecsi nepreparati termic au un IG mai mic, cu exceptia pastelor
    -alimentele integrale au un IG mai mic decat cele prelucrate
    -alimentele solide au un IG mai mic decat lichidele
    -carbohidratii reci au IG mai mic decat cei calzi
    -alimentele bogate in fibre au IG mai mic
    -grasimile saturate cresc IG in mancaruri
    -grasimile nesaturate scad IG
    -adaugarea de proteina mareste IG
    -fructoza si in special sucurile de fucte si mierea, desi au un IG mic, favorizeaza depunerile de grasime
  •  
    • 704 mesaje
    11 Iul 2005, 19:34
    0 0
    Adica tu spui ca daca mananci cartofi nu te ingrasi? pai au GI mare...deci cer un raspuns insulinic crescut...
  •  
    • 704 mesaje
    11 Iul 2005, 19:36
    0 0
    "carbohidratii complecsi nepreparati termic au un IG mai mic"..pai daca cartoful e un carbohidrat complex..oricum nu il mancam crud, nu?
  •  
    • 704 mesaje
    11 Iul 2005, 19:38
    0 0
    Conform listei cu indici glicemici, cartoful sub orice mod de preparare are un GI intre 50-95...preparat depaseste 65..deci e interzis in diete chiar si fara adaugare de proteine...Daca vrem sa slabim, desigur.
  •  
    • 704 mesaje
    11 Iul 2005, 19:39
    0 0
    Conform listei cu indici glicemici, cartoful sub orice mod de preparare are un GI intre 50-95...preparat depaseste 65..deci e interzis in diete chiar si fara adaugare de proteine...Daca vrem sa slabim, desigur.
  •  
    Cmn
    • 92 mesaje
    12 Iul 2005, 09:41
    0 0
    Si porumbul fiert de la cutie tot ingrasa?Nu de alta dar eu am tot mancat .
  •  
    • 50 mesaje
    12 Iul 2005, 09:44
    0 0
    E preferabil sa mananci, asa cum precizat, 3 cartofi medii fierti fara coaja (IG=81) care fac aprox 100gr, calorii 86, carbo 20g, proteine 1.7g, dar care iti vor da senzatia de satietate muuuult mai mare decat orice altceva, cu IG in jur de 50 dar care vor aduce un aport caloric mult mai mare.
    Daca vreti explicatii medicale referitoare la raspunsul insulinic la IG, si cat de nerecomandate sunt alimentele cu IG mic, pot sa va atasez link-uri catre diverse rapoarte.
  •  
    • 50 mesaje
    12 Iul 2005, 09:46
    0 0
    Va rog sa intelegeti ca la o adica ORICE aliment ingrasa daca de-a lungul a 24 de zile aduceti un aport caloric mai mare decat caloriile consumate prin diverse activitati. Tot ceea ce e in plus SE PUNE, chit ca e varza chit ca e cea mai buna savarina. Ideea e sa aveti o balanta negativa in defavoarea aportului caloric.
  •  
    • 50 mesaje
    12 Iul 2005, 09:48
    0 0
    Si ca sa fiu bine inteles, nu am spus CARTOFUL NU INGRASA, ci am precizat doar ca o anumita cantitate e benefica. Normal ca mancat cu kilogramu' cartoful ingrasa si inca foarte bine.
  •  
    • 112 mesaje
    12 Iul 2005, 12:54
    0 0
    m-ar interesa si pe mine un link catre rapoartele de care vorbeai!!
  •  
    • 50 mesaje
    12 Iul 2005, 13:30
    0 0
    O sa mai pun link-uri, dar pentru inceput utile sunt:

http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/carbroundtable.htm

http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/carbroundtable2.htm
  •  
    • 50 mesaje
    12 Iul 2005, 14:08
    0 0
    Altul:
    http://optimalhealth.cia.com.au/gi17.html
  •  
    • 704 mesaje
    12 Iul 2005, 20:07
    0 0
    Cmn..da, si porumbul ingrasa..dar din nou..totul este relativ...si probabil se poate demonstra ca nu...Totul se poate demonstra...Eu nu l-as manca intr-o dieta...
  •  
    • 704 mesaje
    12 Iul 2005, 22:40
    0 0
    Aleksander. am citit de pe optimal health si nu am gasit nimic in sprijinul cartofilor.."All things being equal, a low GI food is preferred. The Pontiac with its pink skin, low starch & a GI=80, stands out. The link between starch & GI’s is strong"...sau nu am citit unde trebuie? Vorbesc serios..chiar vreau sa inteleg punctul tau de vedere..