provocarile obezitatii
Înapoi la: Forum » Dietă / Fitness
-
23 Feb 2013, 23:140 0buna,
sunt o fosta obeza, noua pe acest forum si ma intereseaza sa vorbesc cu persoane cu obezitate sau foste obeze care se confrunta cu probelemele specifice obezitatii. nu prea am gasit pe forumuri aceste tipuri de subiecte desi sunt destule persoane cu aceasta problema. eu am avut 102 kg la 1,72 cm, am slabit 25 kg in 3 luni si jumatate, am 77 in prezent si sunt in platou de prin august. am slabit cu un program de 1 ora de sport zilnic si 3 mese ( proteine, amidonoase si legume), 2 gustari ( fructe si lactate), cu unele particularitati pe care nu le detaliez acum. am in continuare acest program si va trebui sa-l am toata viata.
povestea mea este urmatoarea: am 30 de ani, un copil de 2 ani, pana la 24 de ani am avut maxim 60 kg. am ovare polichistice, am fost supraponderala si obeza grad 1 in total 5 ani. am fost avertizata de acum 5 ani ca am predispozitie de diabet din cauza SOPC si anul trecut s-a intamplat intr-un sfarsit. din fericire am reusit sa slabesc si sa ajung la analize normale fara sa iau antidiabetice si in prezent am analize de om sanatos.
eu nu cred in diete minune si la viata mea am slabit de 4 ori prin diete echilibrate si sport. din pacate primele 3 dati nu am reusit sa ma mentin ( de 2 ori din cauza mediului stresant in care lucrez, cu mese luate pe fuga si a 3-a oara din cauza sarcinii care a venit imediat dupa slabit si am luat rapid in greutate) . provocarea mare este sa o fac acum pentru totdeauna. in prezent am o compozitie corporala normala desi BMI indica inca un surplus dar doctorul endocrinolog la care merg mi-a zis ca pot sa ma opresc daca vreau din slabit. scopul meu este sa ajung totusi la minimul conform teoriei BMI ( eu trebuie sa am minim 62 de kg) nu din ratiuni estetice ci pentru ca in cazul in care pe viitor ma mai ingras ( sarcina, nu pot sa fac sport din motive medicale etc) sa fie in limite normale si sa nu o iau iar razna cu glicemia.
eu ma consider obeza chiar daca nu mai sunt si cred ca asa este corect sa tratez problema pentru tot restul vietii pentru ca de obezitate se scapa greu mai ales daca sunt si motive medicale la mijloc. stiu ca trebuie sa mai am rabdare cu kg in plus dar am toata viata la dispozitie pentru ca acest stil de viata trebuie sa-l pastrez obligatoriu daca nu vreau sa mi se agraveze iar starea de sanatate.
Înapoi la: Forum » Dietă / Fitness