Psyllium (Lax) - Medicer?

•  
    ece
    • 484 mesaje
    17 Feb 2012, 19:38
    0 0
    A incercat cineva? Impartasiti impresii? Am inceput astazi, cate 3 linguri pe zi - in 3 prize - inca de dimineata, acum e aproape 8 seara si nu am observat absolut niciun efect..
  •  
    • 7947 mesaje
    20 Feb 2012, 16:14
    0 0
    ece said:A incercat cineva? Impartasiti impresii? Am inceput astazi, cate 3 linguri pe zi - in 3 prize - inca de dimineata, acum e aproape 8 seara si nu am observat absolut niciun efect..

Eu am probleme cu tranzitul intestinal asa ca imi fac acasa un fel de colon help din 100 g tarate de psillium, 100 grame seminte macinate de in si 100 grame argila verde.  Am inceput prin a lua 9 grame pe zi (cam o lingura) si apoi am trecut la doua linguri pe zi (una dimineata si una dupa pranz).
    Functioneaza perfect insa trebuie sa ai grija cu anumite lucruri.
    In primul rand trebuie sa bei foarte multa apa. Psillium are parca 80% fibre deci ele se umfla de la apa si curata mecanic colonul. Daca nu bei suficienta apa mai rau o sa te constipi.
    De asemenea ai grija sa nu exagerezi cu cantitatea de psillium pentru ca nu vei putea bea suficienta apa astfel incat sa le facilitezi trecerea prin colon ceea ce duce iar la constipatie.
    O persoana trebuie sa aibe cam 30 grame fibre in alimentatie. In mod normal noi luam cam 20 de grame din fructe si legume. Deci nu prea ar trebui sa iei mai mult de 10 grame din psyllium. Iar daca tu iei 3 linguri atunci ajungi cam la 20 de grame numai din psillium...
    Incearca sa nu iei seara psyllium pentru ca nu mai ai suficient tip incat sa bei suficienta apa.
    Si mananca iaurt in fiecare zi pentru a facilita refacerea florei intestinale care este distrusa de curatirea mecanica a colonului.

•  
    ece
    • 484 mesaje
    22 Feb 2012, 18:45
    0 0
    Multumesc de raspuns si de sfaturi
    am luat 6 zile si nu m-a convins; mai iau maine si gata, termin pachetul asta, altul nu mai iau. 
    am baut intre 2.00 si 2.60 l de apa si ceai pe zi, atat mentionau si ei pe prospect; ce sa zic? am avut un tranzit intestinal normal toata perioada asta, si nu unul.. accelerat, ca sa spun asa. 

•  
    8 Mar 2012, 14:20
    0 0

Imbratiseaza primavara apeland la cele mai tentante pachete si produse pentru o slabire armonioasa, echilibrata si sanatoasa. www.slabut.ro te ajuta sa intampini sezonul cald depasind problema greutatii corporale excesive, dobandind o silueta atragatoare! Rezultatele vor fi cu adevarat uimitoare!
    www.slabut.ro   0730.410.783