Grahamul - nociv??!!

•  
    • 16 mesaje
    10 Feb 2005, 19:56
    0 0
    Tot auzim in dreapta si in stanga ca painea graham, integrala sau neagra sunt inlocuitorii sanatosi ai painii albe - cea plina de afanatori si stabilizatori... Dar cat de convinse putem fi ca bunul graham nu e un fel de "afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul". Nu vi se pare ciudata lista de ingrediente de pe ambalajele asa-ziselor franzele "silueta"? Nu numai ca au faina alba si inca destula, dar mai contin si o gramada de emulgatori si conservanti: propionat de calciu, faina de gluten, colorant caramel etc.

Cum stim ca aparent beneficul graham care se gaseste astazi in comert nu ne face mai mult rau decat bine? Vreau parerea voastra, evelor!
  •  
    • 18 mesaje
    11 Feb 2005, 19:36
    0 0
    Si eu m-am intrebat de foarte multe ori asta. Imi place mult painea neagra si cea de secara, nici nu as mai gusta painea alba. Dar in unele cazuri nu sunt nici acestea prea sanatoase fiindca li se adauga chimicale. E greu sa ne mai dam seama azi ce e bun si ce e rau...
  •  
    • 16 mesaje
    11 Feb 2005, 23:15
    0 0
    Partea cea mai stranie e ca pe vremuri se gaseau paine neagra si integrala pe toate drumurile... painea alba era delicatesa. Eu n-am apucat vremurile alea "demult apuse", dar stiu ca pe atunci n-aveau tehnologie sa amestece faina cu tot felul de conservanti ca sa iasa painea mai pufoasa si mai gustoasa.
    Eu am urata presimtire sa cei care comerciaza paine graham azi ne prostesc la greu! Auzisem intr-o vreme niste zvonuri cum ca nici faina neagra n-ar fi neagra... ci faina alba "vopsita" putzintel ca sa pacaleasca ochiul.
    Nici in paine nu mai poti avea incredere?! N-o spun din inclinatzii paranoice... asa cum poate parea... dar e tragic.
  •  
    • 1511 mesaje
    17 Feb 2005, 13:26
    0 0
    Din pacate pun multi colorant caramel in paine (si nu numai in paine) sa o faca neagra, dar asta nu-i singurul ingredient dubios dintr-o paine. Exista amestecuri industriale de ingrediente la care trebuie adaugata numai apa. Unele contin chiar chimicale care impiedica mucegaiul, otravuri impotriva moliilor de alimente.
    Eu personal am inceput sa-mi fac paine singura, numai asa pot fi sigura din ce-i facuta. Mi-am cumparat un automat de facut paine, bag ingredientele si el si scot painea coapta.
  •  
    • 366 mesaje
    18 Feb 2005, 22:39
    0 0
    kalua, scuza-mi ignoranta dar n-am mai auzit de automat de facut paine. M-ar interesa foarte tare un astfel de aparat. Cam cat costa, cum arata si cum functioneaza ?
  •  
    • 16 mesaje
    21 Feb 2005, 11:11
    0 0
    Kalua, si eu sunt curioasa. Se gasesc si in Romania astfel de robtzei de facut paine. Stiu ca in Canada exista - am o verisoara care foloseste. Si inca o intrebare: de unde iti procuri faina integrala/graham... ca sa fie cat mai naturala cu putinta. Nici in faina nu mai poti avea incredere astazi... la cati agenti de rafinare baga in ea!
  •  
    • 366 mesaje
    21 Feb 2005, 20:43
    0 0
    Faina naturala stiu eu de unde. De la tarani din piata sau daca ai rude in provincie care stau langa o moara... Asta se rezolva. Aparatul este buba.
  •  
    • 161 mesaje
    22 Feb 2005, 16:23
    0 0
    Da fetelor se gaseste un asemenea aparat, eu l-am cumparat acum 2 luni de la Metro si-l iubesc, iar painea este excelenta!!!
  •  
    • 366 mesaje
    22 Feb 2005, 19:34
    0 0
    Cam cat costa?
  •  
    • 161 mesaje
    23 Feb 2005, 14:33
    0 0
    1.800.000 la Metro
  •  
    • 163 mesaje
    3 Mar 2005, 14:34
    0 0
    cuptorul de paine e pe microunde?
  •  
    • 1131 mesaje
    3 Mar 2005, 15:03
    0 0
    mai fetelor, dar astfel de aparate gasiti nu numi la metro ci si la altex, flanco, etc, diferite marci.

incercati.
  •  
    • 1511 mesaje
    5 Mar 2005, 16:39
    0 0
    Nu e cu microunde.

Am postat o reteta de paine integrala care ia cam 5 min. (prepararea) la gastronomie, ce gatiti azi-Montignac. Asta pt. fetele fara aparat.
  •  
    • 1511 mesaje
    5 Mar 2005, 16:50
    0 0
    Si aici puteti vedea cam cum arata:
    http://images.google.de/images?q=bread%20machine%20&hl=de&lr=&sa=N&tab=wi

Eu am unul din care scot painea pe orizontala, dar mai sunt si din alea care o fac pe verticala (deci si aparatul e atunci mai inalt si mai "suplu"). Am auzit ca astea pe orizontala sunt mai bune.
  •  
    • 2 mesaje
    8 Mar 2005, 17:49
    0 0
    Daca vreti paine sanatoasa nu o faceti in cuptor din Metro,poate fii faina din surse sigure,daca aluatul il coaceti in 5 min nu ati facut nimic.NU este normal ca o paine sa se coaca in 5 min!
  •  
    • 1511 mesaje
    8 Mar 2005, 18:55
    0 0
    Durata de malaxare si coacerii a painii in automatul este de 3 ore.