cine vrea sa slabim 5 kg?
-
0 0haideti fetelor ca nu e asa greu...5kg inseamna 3+2...nu e atat de greu...mie pana una alta imi lipseste motivatia...am 1,63 si 54 de kg, dar arat si ma simt super la 49/50...le/am cam pus in iarna asta, dar trebuie sa le dau jos...mi/e greu pt ca prietenul ;i colegii de serviciu cand ma aud ca vreau sa slabesc, imi zic ca arat super, ca voi fi prea slaba etc...si uite/ma cum mananc seara ca fulga
cate o ciocolata si cartofi prajiti si ciorba de fasole...si pe urma ma simt deprimata si vinovata...asa ca m-am hotarat: de azi fara fainoase, sucuri, dulce (cand mi-e pofta de dulce, iaurt simplu cu zaharina si cu cateva stafide si o idee de esenta de rom)...sa vedem cam cat imi trebuie sa revin la greutatea dorita...am sa tin regim disociat pe zile ca ala e garantat reusit (in vara am slabit in 2 saptamani vreo 4 kg, desi sambata si duminica nu-l tin)
cine e cu mine si vrea sa incercam impreuna?? -
si mie imi spun cunoscutii ca sunt nebuna ca vreau sa slabesc, am inceput de vreo saptamana sa merg la aerobic,am inceput sa am mai multa grija de mine: mi-am cumparat gel anticelulitic, manusa pentru masaj, tratament cu ulei de ricin pentru par, gene si sprancene, si...de azi am intrat la un regim cu cereale cu lapte...am auzit ca slabesti cam 5-7 kg in 10 zile si nu e daunator pentru organism(am citit ca cerealele are trebui fierte, cele cu lapte decat dimineata-ideea e sa nu depasim 300 ml lapte/zi)...succes!acum am putina treaba (tre' sa fac niste rezervari), revin rpjor
-
ruxandra_ioana...mai spune-mi de dieta cu cereale, te rog...cate cereale pe zi? cam ce cereale? banuiesc ca nu e vorba de musli, ca am impresia ca au zahar..cat lapte? te intreb ca mie imi plac cerealele, insa am probleme cu cantitatile (pot sa mananc oricat, nu am senzatia de saturatie...de aia ma ingras)...multam...spor la treaba !
eu in weekend o sa mananc ciuperci la cuptor umplute cu branzica si salata de toate verdeturile cu ton si iaurt cu stafide...seara dupa 6 nimic...si cam asa.. -
vai..ce draguta ai fost anais cu ciupercutele...eu tocmai am mancat o ceasca de cereale si ma gandesc doar la...ciupecute la cuptor... mare lucru nu stiu nici eu despre cura asta, am citit ca putem manca :grau, orez, ovaz(!!!), asta dupa ce eu credeam ca doar cu lapte, toate fierte, ca ar fi permis doar la micul dejun un castronel cu cereale cu lapte...hmmm, si mie imi plac mult, eu am cereale fitness simple care sunt destul de bune.eu o sa mananc dimineata, pranz si seara cate o ceasca (cam 100 ml lapte),am citit ca nu trebuie sa depasim 300 ml lapte /zi deci e ok. pentru week-end m-am gandit la niste orez fiert...nu prea am vrut sa ma apuc dar oricum in ultima vreme nu prea am mai avut inspiratie in bucatarie...tot nu aveam ce face, iubi pleaca in week-end asa ca imi pot permite o cura fara tentatii, la birou nu prea ma tenteaza nimic, avem frigiderul plin cu mezeluri de care sunt satula.mi-am cumparat apa plata si...tot inainte, ceva-ceva tot s-o da jos!te pup!
-
Dieta se tine 10 zile si se pot slabi la 6-7 kg. Iata cateva reguli :
1. Se consuma cereale fierte: grau, orez, secara, ovaz, orz (porumbul este exclus) in orice cantitate, atat cat cere organismul.
2. Se pot consuma si morcovi sau rosii, patrunjel, etc.
3. Cerealele trbuie sa fie naturale
4. Se beau cel putin 1,5 - 2 litri de lichide pe zi (apa plata, ceaiuri neindulcite, etc.)
Avantaje:
1. Este o cura de dezintoxicare a organismului.
2. Nu suferi de foame, deoarece regimul se bazeaza capacitatea cerealelor de a elimina toxinele din organism, acestea se pot consuma in orice cantitate.
3. Organismului ii este asigurat necesarul de vitamine: ( complexul B, PP, D, E din cereale; A, C din legume).
E usor nu ? Bafta multa si regim usor ! -
ruxandra, lapte+cereale=kilograme in plus. Renunta la lapte in favoarea iaurtului slab.
Cerealele pe care le consumi trebuie sa fie complete (nedecorticate). Eu cunosc un singur tip de fulgi de cereale corespunzatoare: cerealele germina, fabricate "la rece", din germeni. Or mai fi in comert si alte marci de astfel fulgi de cereale, dar nu le stiu eu.
Oricum, repet, laptele, oricat de degresat este, nu are ce cauta intr-o dieta al carei scop este reducerea kilogramelor, deoarece confera tendinta de ingrasare (conform Ayurveda).
Cerealele (macinate) poti sa le framanti bine cu apa si sare. Din aluat poti face covrigei sau turtite pe care le coci la cuptor. In aceasta forma le poti consuma fara probleme si la serviciu.
Nu mi se pare o idee buna sa tii un regim drastic, bazat in mare parte numai pe cereale, in timp ce, in paralel, practici aerobic. De ce? Mergi pe www.getfit.ro si citeste la "Alimentatie". -
buna.sunt "noua" pe acest forum...si eu vreau sa mai slabesc..tot vreo 5 kg puse in iarna aceasta. am 1,72 si vreo 65-67 kg...am tinut un regim in care poti sa mananci carne slaba, legume si branza (dar sa nu fie sarata) si am reusit sa slabesc vreo 5 kg in 3 sapt (trebuie sa recunosc ca am mai scapat si in dulciuri)..dar au venit sarbatorile si nu m-am mai putut abtine..ce ziceti?ne ajutam reciproc? am nevoie numai de un mic impuls
-
Buna, fetelor!
Dupa cum vedeti sunt noua aici, dar cred ca ma voi acomoda foarte repede pentru ca forumul e primitor si interesant. Din pacate, sunt eleva si nu prea am timp asa mult timp de net...Dar in vacanta de primavara va promit ca voi sta mai mult!
Am si eu o mica problema...trebuie sa dau jos cateva kilograme, insa fara sa-mi "chinuiesc" corpul. Adoooorrrr fitness-ul, e sportul meu preferat si l-as practica la orice ora din zi sau din noapte!!!!Deasemnea imi place rollerskating-ul (abia astept sa vina vara si sa alerg vreo 3 ore pe afara), ciclismul, aerobicul si inotul. Cred ca daca as avea timp nelimitat as face sport toata ziua. De asta, m-am gandit ca daca o sa fac mai mult sport si o tin o dieta putin mai stricta o sa mai slabesc putin.Saptamana asta nu stiu daca o sa intru prea des pe aici, trebuie sa ma pregatesc pt olimpiada...dar o sa va anunt de reusite! (zic de pe acum fiindca sunt foarte optimista in tot ceea ce fac)
Nu va lasati doborate, SIGUR o sa reusiti daca va propuneti si va doriti cu adevarat!!! -
multumesc pentru sfaturi donna! nu tin neaparat sa tin un regim drastic, eu nu prea mananc paine, nu mananc seara (nu imi propun dar nu pot).daca m-am apucat de aerobic am zis sa tin si un regim, oricum nu sunt prea mancacioasa si am zis ca nu m-ar deranja.ideea e ca "fructul oprit e intotdeauna mai dulce": ieri cand ma intorceam de la sala mi-au iesit in cale numai patiserii, parca toata lumea manca...mi s-a facut o foame...oricum cand am ajuns acasa mi-a trecut, am mancat niste piept de pui la gratar si o salata
-
fetelor, curaj si multa vointa...de ex. eu, sambata m-am tinut de regim (salata cu verdeturi si ton, ciuperci umplute, asa cum ziceam...yummyyy), insa ieri a fost dezastru...cred ca din cauza frigului a fost tare rau si a musafirilor pe care i-am avut si de care "am profitat" ca sa scap in prajiturele pe la 12 noaptea...atat mi-a scapat din alimentatia haotica
ainea si carnea de porc (care oricum nu-mi place...in rest, mi-am facut de cap...ca sa nu va spun ca dimineata m-a apucat groaza cantaream cu 3 kg mai mult decat vineri...dar stiu ca poate sa fie doar apa retinuta de corp (ma mai cantaresc maine dimi si va povestesc)...asa ca azi sunt cuminte...e ziua de fructe...
ruxi, sa stii ca m-am gandit si eu la combinatia lapte-cereale...s-ar putea sa nu fie foarte eficienta...eu zic sa incerci cel mult 4 zile si daca nu veyi nimic, mai bine adapteaza regimul, sau schimba-l
aaaaa, vineri seara mi-am pus la macerat otet de mere cu usturoi si cu miere...mi-a povestit cineva ca cica e tare eficient...
va pup, fetele -
opa, care e treaba cu usturoiul, otetul si mierea? am toate ingredientele, let me know! stiu, si eu m-am gandit la combinatia lapte +cereale, ideea era ca nu intentionam sa mananc mai mult de 3 cesti cu lapte+cereale( total 300 ml lapte).dar cred ca ajungeam sa le urasc
.de diete drastice sunt satula, am tinut tot ce inseamna "drastic",pana si dieta cu lichide: 5 zile doar lichide,sambata incepeam sa mananc treptat normal.am slabit 5 kg, nu pot sa neg dar...la foamea care se aduna, intotdeauna le punem la loc cu dietele astea "minunate", partial daca nu total.oricum m-am lecuit, perioada nefasta a fost in liceu... -
Uff! Se pare ca in liceu e perioada critica pentru noi... eu abia l-am terminat, dar cand privesc in urma si imi dau seama cate "prostii" am facut cu organismul meu ma apuca groaza. L-am chinuit de parca n-ar fi fost al meu si asta doar pentru ca nu se incadra in standardele criminale din reviste! Brrr. Problema e ca inca nu mi-a trecut desi imi dau bine seama ca atitudine asta de "food is my enemy" imi e daunatoare. Mda. Visez sa ma impac bine cu dimensiunile corpului meu, dar mi se pare ceva imposibil. Se spune ca secretul sta in a te vedea frumoasa. Uneori merge... alteori... hm! Ceva-ceva tot trebuie sa schimb.
Asa ca greutatea mea urca si coboara in functie de dispozitie, anotimp, stres. Si e nesanatos, o stiu preabine. Cine e cu mine in lupta demonilor care ne bantuie? Sa stii ca nu esti singur e primul pas... -
te ajut eu...de fapt ne ajutam reciproc..pt ca si eu am nevoie de o mica incurajare...la mine totul depinde de dispozitie,am zile in care pur si simplu nu mi-e foame si zile in care as manca in continuu.din cauza stresului am tendinta sa mananc mai mult decat de obicei,in special dulciuri...stiu ca e un obicei haios dar uneori nu ma pot controla...
-
Am incercat candva reteta cu usturoi si otet. Nu mai stiu exact ce efecte a avut. Cert e ca nu foarte spectaculoase. Dupa o vreme de luat lingura aia cu licoare pe stomacul gol ti de acreste de viata! Pentru cele consecvente si mancacioase e insa o solutie ideala sa piarda vreo 2-3 kg.
Eu sunt adepta slabitului "activ". Fara fitness nu poti da jos pernutele alea de pe coapse care mai "gazduiesc" si celulita pe deasupra. Asa ca la sala, fetelor. O sa va tonifiati mushkiuletii si o sa va motivati cat sa rezistati o saptamana la tentatia din patiserii... In weekend va puteti acorda o dulce si inocenta rasplata, ca o ciocolata/inghetata pe saptamana nu face ravagii.
Sa aveti un corp de vis! -
Buna,
recunosc ca n-am tinut dieta cu usturoi,miere albine si otet de .Am gasit reteta pe net si poate o sa fie de folos cuiva: Obezitate
Se amesteca intr-un vas de portelan 440 gr miere lichida cu 500 ml otet de mere si 9 catei de usturoi curatati si pisati. Se lasa totul la macerat 5 zile. Preparatul se agita zilnic si vasul se tine acoperit.
Se ia cate o lingura de preparat dimineata si una seara inainte de masa.
Acest tratament dureaza minimum 6 luni, timp in care nu se consuma paine.
top -
dragele mele, eu stiu reteta cu usturoi in felul urmator: in sticluta de prigat (aia mica de sticla), se pune miere, cam 10%, apoi vreo 7-8 catei de usturoi nepisati si se completeaza cu otet de mere pana la baza gatului (deci nu pana sus) se lasa vreo 10 zile la intuneric, la macerat si apoi dimineata, intr-o sonda pui un pic din preparat cam vreo 15-20% si apoi apa cat cuprinde...
cam cica asta e cura..stiu de la o mamica care luase vreo 25 de kg dupa nastere si nu a tinut vreun regim special...adica ca noi toate, chin si din cand in cand mai scapa in mancare...dar cica a slabit vreo 10 kg intr-o luna....
dar de dieta aia japoneza cu care impusti 2 iepuri (slabesti si te si detoxiefiezi)- 3 zile grepfruit, 3 zile iaurt, 3 zile orez- ati auzit?
ce puteti sa-mi ziceti de ea? atinut-o cineva?