Windows cu licenţă
-
0 0Bănuiesc că s-a mai discutat despre acest subiect, dar poate este cineva care se pricepe pe aici să mă lămurească şi pe mine.
Am la serviciu windows cu licenţă, am adus cd-ul cu mine acasă şi vreau să ştiu dacă pot să-l instalez şi pe calculatorul de acasă. Acasă am tot windows XP, dar o variantă pe care mi-a instalat-o cineva mai de mult. Merge foarte greu calculatorul de acasă, de aceea m-am gândit să instalez cd-ul cu windows, dar nu aş vrea să se anuleze cumva licenţa sau ceva de genul.
Multumesc mult
-
Nu instalatul XP-ului ar fi o problema, ci activarea lui. E posibil sa nu-ti reuseasca si XP-ul instalat sa ramana in stadiul de testare timp de o luna de zile, inainte de a deveni inoperabil.
Acum, depinde ce licenta ai, fiindca sunt 3 tipuri: OEM (depinde de hardul pc), Retail (instalat numai pe un pc) si VLK.(cheie de volum, pentru firme si mai multe calculatoare)
Daca activezi prin tel, nu prea ai sanse sa-l faci sa functioneze si dupa o luna, daca nu ai cheie VLK, dar poti incerca sa-i faci activarea prin net. -
Legal nu este sa poti muta o licenta OEM pe alt pc, insa stiu cazuri in care cineva a activat aceeasi licenta OEM si pe alte calculatoare, prin net, nu prin telefon (fiindca acolo ti se pun niste intrebari despre licenta si daca vrei s-o muti, si vor refuza sa-ti activeze copia de XP).
Poti incerca prin net activarea, insa nu-ti garantez ca va avea loc 100%, fiindca e posibil sa fie verificata automat si sa-ti spuna ca a mai fost folosita.
Alta varianta nu-ti mai ramane decat cea de-a folosi programe (ilegale) crack ptr activare, care intr-adevar functioneaza (unele, dar altele vin cu virusi).