LAPTOP daca nu puteti instala Windows-ul
-
0 0Pentru cei care si-au cumparat de curand laptop si nu pot instala pe el XP-ul .
Inseamna ca acel laptop are o configuratie AHCI iar voi aveti nevoie de o matrice RAID pentru a putea instala XP-ul.
Ca sa puteti instala XP-ul trebuie sa-l personalizati , adica sa-i integrati driver-ele necesare pentru ca laptop-ul sa va recunoasca Windows-ul.
Driver-ele de care aveti nevoie sunt :
J MICRON si INTEL RAID DRIVER.(in functie de placa de baza pe care o are laptop-ul, aveti nevoie de unul din driver-ele mentionate mai sus, oricum nu va deranjeaza cu nimic daca le aveti pe amandoua integrate in sistemul de operare)
Daca nu aveti posibilitatea de a va personaliza windows-ul atunci mai exista o solutie ( care diminueaza putin din performantele laptop-ului dar nu in mod ingrijorator) si anume , dezactivarea controler-ului de configuratie AHCI.
Acest lucru se realizeaza din BIOS-ul laptop-ului prin selectarea obtiunii AHCI-disable.
Dupa ce realizati aceasta setare , puteti instala XP-ul linistiti.
Succes! -
J. Micron este driver-ul necesar pentru controller-ul de la Gigabyte,
iar Intel Raid Driver este necesar pentru sistemele cu procesor Intel
Tipul driver-elor trebuie sa fie : preinstal
Aceste driver-e pot fi descarcate in mod gratuit de pe site-ul producatorului placii de baza pe care o aveti dvs.Driver-ele trebuie alese in functie de sistemul de operare , adica daca sistemul pe care doriti sa-l instalati este Windows XP 86(32 biti) atunci driverul trebuie sa fie insotit de specificatia "86" sau "32" , iar daca sistemul pe care doriti sa-l instalati este Windows XP 64 atunci driver-ul pe care trebuie sa-l integrati trebuie sa fie insotit de specificatia "64".
De asemenea trebuie sa aveti in vedere in momentul alegerii driver-elor pentru descarcare si Soket-ul de pe placa de baza care poate fi, Ex: daca aveti procesor INTEL dual core , core2duo sau quad core soket-ul LGA 775 ,iar daca procesorul este AMD soket-ul este AM , AM2, AM2+, AM3 etc... Am mentionat doar cele mai des intalnite soket-uri de pe placile de baza mai noi.
P.S.
Trebuie sa alegeti pentru descarcarea drivere-lor un site global si nu replicile esteuropene pentru ca acestea nu au disponibile driverele potrivite pentru integrare in Windows.
Succes! -
eu am primit cadou un laptop fujitzu siemens v6535 care avea instalat windows 7ultimate , licenta 30 de zile.dupa ce mi-a expirat , am incercat sa bag xp si n-am reusit de niciun fel , nici 2, nici 3 . mi-a instalat pana la urma cineva tot windows 7ultimate , si mi-a "rezolvat" licenta sa nu mai am probleme niciodata.insa observ de vreo 4-5 zile ca mi se incinge rau laptop sub tastatura ,plus ca merge si mai greu.
care-i baiul? -
salut! cred ca am gasit baiul...
m-a intrebat cineva : " tu stai cu laptop-ul in pat"
si da, mi-am dat seama ca atunci cand stau cu el in pat , laptop-ul stand pe plapuma, nu poate sa "respire".
deci , nu dormiti cu pc -ul !
dar totusi am o nelamurire... oare dc nu s-a putut nicicum instala alt windows , decat 7? tipul care mi l-a fac mi-a spus ca poate fi din cauza ca e mai nou sistemul.. si ai specificat si tu mai sus ceva de el..
in alta ordine de idei.. tu ce parere ai de windows 7?
mersi!