Probe electronice in instanta
-
0 0Buna seara.
As dori sa stiu daca probele electronice - gen arhive de messenger, (convorbiri pe mess), e-mail-uri sunt considerate probe acceptate ca 100% reale de instante. Primesc amenintari pe messenger si e-mail stiu eu de la cine.Vreau sa stiu daca sunt valabile la tribunal. Si cum se face dovada acelui IP. (Am inteles eu de aici ca se poate ajunge chiar la depistarea adresei, a orasului...)-in sensul ca sa dovedesc asta in instanta-cui apartine IP-ul.
Daca se poate, va rog. -
Nu conteaza numai Ip-ul.
Nu sunt admise inca la instanta probele electronice de care spuneai. Ca sa poata fi admis, ar trebui sa aiba aceeasi valoare ca un inscris sub semnatura privata. Si ca sa aiba aceasta valoare, trebuie sa aiba o semnatura electronica ( care nu este asa...o semnatura, ci un dispozitiv) care sa sigileze ce sa scrie prin intermediul computerului ca sa NU mai ai deloc posibilitatea sa rectifici nici macar o litera...Intelegi acum?
...ceea ce evident nu are toata lumea, este folosit la o scara f mica.
Mai documentati-va putin, dati un search pe google la "probele electronice in instanta" si....o sa vedeti ce scrie
-
Happyspirit
Ea se referea la urmatorul fapt, este amenintata sistematic de catre o persoana care se foloseste in acest scop de reteaua internet , ia doreste sa poata face cunoscut autoritatilor acest fapt si , da , este posibil sa beneficieze de un plus de securitate in sensul ca este un caz cunoscut de hartuire si amenintare care necesita atentie sporita . Patrulele de ordine care isi fac rondul in zona ei de resedinta sunt puse la curent cu aceasta situatie. Nu se actioneaza in mod expres impotriva presupusului individ ci cazul este in atentia organelor de ordine. Intelegi? -
Onlyone,
Bia a spus clar ""As dori sa stiu daca probele electronice - gen arhive de messenger, (convorbiri pe mess), e-mail-uri sunt considerate probe acceptate ca 100% reale de instante. Primesc amenintari pe messenger si e-mail stiu eu de la cine""
Se referea IN INSTANTA. Nu la politie, cand mergi sa faci plangerea penala prealabila. Daca ar fi sa facem scenarii... si daca ""ar fi un caz cunoscut"" ...si daca politia s-ar implica cum vedem noi prin filme...s-ar implica si criminalistii specializati in probele electronice...si chiar s-ar implica DACA ar fi vorba de cine-stie-ce persoane si cine-stie-ce amenintare...atunci i-ar monta un dispozitiv special, autentic si recunoscut de procedura penala, in PC-ul ei...si abia dupa aceea aceste probe, ASTFEL de probe ar putea fi acceptate ca dovezi in instanta....
Nu arhiva personala "de mess" .
Ca sa va fac sa intelegeti, chiar si in filme...cand este interceptata cu dispozitive speciale o convorbire la tel, o discutie pe PC, au grija sa mai fie un om al legii pe langa reclamant, ca sa poata sustine proba obtinuta SI cu proba cu martori clasica.
Nu e suficient sa te duci cu arhiva proprie de mess, o depui si gata. E muuult mai comp -
Imi cer scuze, am mai scris o gramada si am pierdut mesajul. Acum nu mai am timp sa re-scriu, poate mai tarziu.
Onlyone, ca sa nu te mai contrazici aiurea, mai bine dai un search pe google dupa "probele electronice in instanta" si te edifici.
Eu am mai postat niste link-uri la sectiunea ""familie"" la acelasi subiect.
L.E : am lucrat in domeniul juridic , consilier juridic, si chiar am avut ceva tangente cu acest domeniu, numai eu stiu cat am mai batut drumul pe la senat, la vremea respectiva, sa fac rost de proiectele legii comertului electronic si legii semnaturii electronice.
...La noi in Ro ( si nu numai) probele electronice au inceput sa se miste mai mult in cazul comertului electronic si al crimimalisticii. Dar mai bine cititi voi.