Procesor Notebook
-
0 0De aici am primit sfaturi bune, dar acum am alta problema sper sa-mi lasati un raspuns pentru a ma lamuri ce procesor este mai bun si care este diferenta intre ele.
M-am decis sa-mi iau un notebook cam la 1.800 ron. O sa fie nevoie sa il folosesc la facultate, programe gen catia, autocad, proiecte,muzica, net, si altele, deci am nevoie de ceva spatiu, dar pe langa spatiu si procesorul sa fie bun.
Daca puteti sa-mi spuneti diferenta intre procesoare( Celeron, Centrino Dual Core, Intel Atom,Centrino Dual 2 Core, Turion Dual Core) sau un notebook pe care il folositi si nu v-a facut probleme va sunt vesnic recunoscatoare si multumesc mult..
Help me,
thanks -
Facand abstractie de tehnologia in care sunt construite procesoarele (...nm) caracteristicile cele mai importante sunt : numarul de nuclee (CORE : SIMPLE, DUAL , TRIPPLE CORE, QUAD CORE, SIXTH CORE);
frecventa de lucru (care se masoara in gigaherti sau in megaherti ) ex: 1GHz, 2GHz, 3GHz si 1000 MHz , 2000 MHz , 3000MHz..
Cam acestea sunt caracteristicile unui (care trebuie sa te intereseze pe tine ca si client ) procesor -
Dupa cate am observat procesoarele intel Celeron nu prea depasesc frecventa de 2130 MHz , cred ca nu ar trebui sa coste prea mult un Notebook dotat cu el, iar in ceea ce priveste memoria cache se incadreaza la categoria procesoarelor de tip clasic. Eu nu as opta pentru un astfel de procesor dar daca n-as dispune de prea multe resurse financiare , m-as multumi si cu el.
-
La acest acer m-am referit knd am spus de procesor celeron:
Notebook Acer EX5235-903G25Mn M900 250GB 3GB
pret:1889RON
Procesor:Celeron;
Frecventa procesor(GHz):2.2; Dimensiune Cache procesor(KB):1024;
FSB(MHz):533
Interfata HDD:SATA Capacitate HDD:250
Memorie standard:3072
Module Memorie Standard:1 x 2048 + 1 x 1024
Memorie maxima suportata:4096Tip RAM
DR III 1066 MHz