cuptor cu microunde; Pro sau contra?
-
0 0Sal' as vrea mai multe pareri despre cuptorul cu microunde.Unii zic ca este cancerigen, altii spun ca functioneaza pe unde radio.Oare care o fi adevarul??
Un lucru este clar, ca este foarte util nu? -
Ma......eu sunt pro....doar daca nu e suprasolicitat.......eu cel mult il folosesc odata pe zi cand imi incalzesc o farfurie de mancare.....si dezghet.....in rest nu ma apuc sa incalzesc apa,sa fac diferite mancaruri care pot fi realizate la microunde si cand am pofta fac pop-corn......si cam atat......
-
Eu sunt pro doar pentru incalzit mancarurile, dar nu si ciorbele,care se pot incalzi foare bine intr-o oala mica.
Chiar daca nu ar fi cancerigen, pentru gatit nu se recomanda din cauza ca proprietatile alimentelor scad, sau dispar. Atunci vom manca doar pentru a ne umple stomacul si nu pentru a asigura corpului energia si nutrientii de care are nevoie. -
cica mancarea pregatita la microunde isi pierde aproape toti nutrientii importanti.
mai sunt unii care zic ca undele radio agita electronii pana intr-acolo incat in mancare patrund molecule desprinse din materialele din care sunt confectionate cuptorul si vasul in care se afla mancarea
da' io zic sa gatim la gaze - ca, dintre metodele disponibile intr-o bucagtarie, asta este cea mai sanatoasa si gustoasa.
nu toate tarile se bucura de luxul de a putea gati la plita sau cuptor cu gaz metan, si probabil ca peste doar cativa ani o sa ramanem si noi fara el.
sa profitam, cat s-o mai putea