cuptor cu microunde; Pro sau contra?

•  
    • 86 mesaje
    15 Oct 2008, 14:27
    0 0
    Sal' as vrea mai multe pareri despre cuptorul cu microunde.Unii zic ca este cancerigen, altii spun ca functioneaza pe unde radio.Oare care o fi adevarul??
    Un lucru este clar, ca este foarte util nu?
  •  
    • 427 mesaje
    16 Oct 2008, 12:31
    0 0
    Ma......eu sunt pro....doar daca nu e suprasolicitat.......eu cel mult il folosesc odata pe zi cand imi incalzesc o farfurie de mancare.....si dezghet.....in rest nu ma apuc sa incalzesc apa,sa fac diferite mancaruri care pot fi realizate la microunde si cand am pofta fac pop-corn......si cam atat......
  •  
    • 3 mesaje
    16 Oct 2008, 14:44
    0 0
    Eu sunt pro doar pentru incalzit mancarurile, dar nu si ciorbele,care se pot incalzi foare bine intr-o oala mica.
    Chiar daca nu ar fi cancerigen, pentru gatit nu se recomanda din cauza ca proprietatile alimentelor scad, sau dispar. Atunci vom manca doar pentru a ne umple stomacul si nu pentru a asigura corpului energia si nutrientii de care are nevoie.
  •  
    • 15 mesaje
    16 Oct 2008, 14:45
    0 0
    Si eu sunt Pro, te scuteste de multe in bucatarie.
  •  
    • 3036 mesaje
    16 Oct 2008, 15:26
    0 0
    cica mancarea pregatita la microunde isi pierde aproape toti nutrientii importanti.

mai sunt unii care zic ca undele radio agita electronii pana intr-acolo incat in mancare patrund molecule desprinse din materialele din care sunt confectionate cuptorul si vasul in care se afla mancarea

da' io zic sa gatim la gaze - ca, dintre metodele disponibile intr-o bucagtarie, asta este cea mai sanatoasa si gustoasa.

nu toate tarile se bucura de luxul de a putea gati la plita sau cuptor cu gaz metan, si probabil ca peste doar cativa ani o sa ramanem si noi fara el.

sa profitam, cat s-o mai putea
  •  
    • 138 mesaje
    16 Oct 2008, 19:46
    0 0
    PRO
  •  
    • 367 mesaje
    16 Oct 2008, 19:54
    0 0
    oricat de comod ar fi, parerea mea este ca nu merita.
    si asa calitatea alimentelor din comert este profund inselatoare,de ce sa mai contribui si eu ptr o clipa de comoditate?
    categoric nu ptr ca studiile au aratat ca e mult prea daunator sanatatii
  •  
    • 21507 mesaje
    17 Oct 2008, 17:46
    0 0
    contra
  •  
    • 274 mesaje
    18 Oct 2008, 17:39
    0 0
    donna-m m ai facut sa rad.. nu ca nu ai avea dreptate dar Doamne fereste sa ramanem fara gaz..
    Apropo de micro,la fel..pt.dezghetat si popcorn..cu cat mai rar..cu atat mai bine!
  •  
    • 29 mesaje
    20 Oct 2008, 21:50
    0 0
    contra.....mancarea isi schimba gustul....iac nu-mi place....cuptorul are radiatiii.....