CUM CAUTATI INFORMATII?

•  
    • 248 mesaje
    13 Mai 2004, 17:55
    0 0
    Dragele mele, am nevoie de ajutorul vostru pt o lucrare de absolvire a unui curs. Eu sint bibliotecara si, pt ca sint mare fana a internetului, mi-am ales ca tema ceva despre cutarea informatiei pe internet in comparatie cu cautarea ei in fisierele unei biblioteci traditionale. Care e experienta voastra? Multe sinteti studente si nu se poate sa nu fi avut, macar o data, nevoia de vreo carte de la biblioteca. Aveti rabdare sa cautati intr-un fisier traditional sau vreti baza de date? Cu ce v-ati confruntat in timpul cautarii de informatii? Cit de des apelati la motoarele de cautare si care ar fi ele? Multumesc mult! M-ar ajuta mult parerile voastre ca sa-mi fac o idee despre dorintele si asteptarile cititorilor.
  •  
    • 16 mesaje
    14 Mai 2004, 10:43
    0 0
    Buna! Cea mai usoara metoda mi se pare Google (sau a motoarelor de cautare in general)....daca am inteles bine intrebarea....
  •  
    • 599 mesaje
    21 Mai 2004, 08:46
    0 0
    Din comoditate (pt. ca stau f. mult in fata calculatorului) cand am de facut cate o astfel de lucrare primul lucru este sa apelez la internet si folosesc Google ca si motor de cautare. Problema este ca multe din rezultate se dovedesc a fi inutile si de cele mai multe ori pierd ore intregi pana sa gasesc un material doua bune (care sa se potriveasca cu ceea ce am eu nevoie). Internet-ul este extraordinar, este o sursa imensa de informatii dar intotdeauna am apelat si la biblioteca, in cele din urma, pentru ceea ce am gasit pe net de cele mai multe ori a fost insuficient.
    Deci eu cred ca avand acces la aceste doua surse de informatii este bine sa se foloseasca impreuna.

Multa bafta cu lucrarea ta