plasma vs. LCD
-
0 0Vreau sa ma modernizez, gata! si sa imi iau plasma/ LCD ( in rate). Acum, dilema mea cea mare e ce e mai bun, plasma sau LCD-ul. Nu ma pricem deloc la astfel de "fineturi" si v-as ruga daca stiti, sa ma ajutati cu o idee.
Multumesc! -
poftim, am cautat in arhiva topicul ca aveam si eu aceeasi intrebare si imi aminteam vag ca am vazut titlul aici si... nu a raspuns nimeni?
m-ar interesa si pe mine cam ce ar fi mai bun, plasma sau LCD, si care sunt avantajele/dezavantajele fiecarui tip...
da' cred ca tot google ma salveaza...
daca gasesc ceva, revin -
"Daca vrei un flat tv pentru a urmari programele tv, plasma e o solutie mult mai buna decit orice LCD , modul de prelucrare si afisare a semnalului SD este evident mai bun mai ales la modelele plasma cu SD nativ ce au rezolutia cea mai apropiata de semnalul tv.
LCD-urile au mari probleme cu semnalul tv imaginea e deobicei blur,contururile sint dublate de o umbra luminoasa, apar zgomote tip macrobloc in jurul obiectelor in miscare, culorile sint ciudate nenaturale, plasma se descurca mult mai bine iar modelul recomandat fara nici o concurenta la performante pentru receptia TV si DVD la diagonala pina la un metru este Panasonic TH-37PA60.
Exista si LCD deosebite cu o imagine ce concureza direct cu plasma ca seria noua X de la Sony-bravia dar acestea stralucesc numai cu semnale HD pentru receptia TV nu sint deloc grozave."
am dat copy/paste de pe un forum.. -
"Sa-ti expun parerea mea personla.
Eu ma invart in domeniul acesta si pot sa -ti propun ceva care sa aiba o baza cat de cat documentata.
Acum d.p.d.v. al fiabilitatii un LCD este demn de luat in seama.
Plasma o poti achizitiona in caz ca nu te intereseaza sa o ti ceva mai mult timp.(plasma VS. LCD ca timp de functionare mai lung = LCD)
Acum ca model de LCD nu pot sa iti propun un model anume.
Din ce am analizat eu pe net PHILIPS prin noile modele sunt NET superioare ca aspect si performante , dar in .RO singura alternativa este SAMSUNG "
ok, m-am decis: LCD
-
Televizor LCD Samsung LE-26B450, 66cm
Specificatii
LCD Samsung LE-26B450, 66cm
(Cod: LE26B450)
Audio
Iesire sunet (RMS):
2 x 5 W
Caracteristici superioare sunet:
Dolby Digital +
SRS TruSurround HD
Video
Diagonala ecran (cm):
66
Imagine HD:
HD Ready
Contrast dinamic:
High
Aspect imagine:
16:9
Rezolutie:
1366 x 768
Caracteristici superioare imagine:
DNIe+
Wide colour enhancer 2
Tuner/Receptie/Transmisie
Tuner digital:
DVB-C, DVB-T
Conectori
Intrari HDMI:
3
Intrare PC (D-sub 15 pini):
Da
Conexiuni:
Intrare RF
Intrari Scart (RGB):
Da
Intrari component:
Da
Iesire audio digitala (optica):
Da
Intrare video composite:
Da
Caracteristici Generale
Dimensiuni (W x H x D) cu stand:
669.7 x 495.1 x 216 mm
Dimensiuni (W x H x D ) fara stand:
669.7 x 455 x 75.3 mm
Greutate (Kg):
7 kg
Caracteristici speciale:
Wide Color Enhancer 2
Oprire programabila
AVL (Reglare automata volum)
Eco Flower
Cautare automata de canale -
Televizorul de mai sus daca costa 1100 si ceva de lei, este scump deoarece nu este FULL HD
Am vazut televizoare FULL HD si cu functii foatre multe care aveau pretul undeva la 900 si ceva de lei.
Primul link pe care l-ai afisat este probabil un link comun si de aceea nu duce la o pagina cu prezentarea unui singur televizor. -
Marcile sony si samsung sunt foarte bune , insa incearca sa te orientezi dupa un LED FULL HD . Preturile difera de la diagonala la diagonala. LED este o tehnologie de display
dintre cele mai recente.Un display inzestrat cu o astfel de tehnologie ofera imagini nedistorsionate din orice unghi de vedere. -
Televizor LED LG M2280D-PZ 21.5 inch
este dotat si cu iesire audio optica (de cea mai inalta fidelitate)
1920 x 1080 pixeli (FULL HD)
Il poti comanda pe site sau il poti cauta in magazinele din localitatea in care locuiesti.
La link-ul de mai jos poti vedea televizorul si specificatiile tehnice. 21 de inchi (toli) in seana cam 53 cm in diagonala.
http://www.pcgarage.ro/televizoare-led/lg/m2280d-pz-215-inch/