FILTRU APA

•  
    • 366 mesaje
    15 Ian 2008, 15:28
    0 0
    Vreau sa mi cumpar si eu un filtru pentru apa si initial am optat pentru cel de la Aquator, dar fiind mai complicat de instalat, vanzatorul mi a sugerat unul mai mic (firma italiana) montat direct la robinet. Este mai comod dar nu stiu cat este de bun(: Primul are capacitatea de a impiedica impuritatile mai mari de 0,5 microni sa treaca iar cel de al doilea 150 microni.
    Rugamintea mea la voi este sa ma ajutati sa aleg, sunt confuza, nu ma pricep. Merci si pupici
  •  
    • 366 mesaje
    16 Ian 2008, 06:39
    0 0
    Nu stie nimeni(((: ?
  •  
    • 3036 mesaje
    1 Feb 2008, 10:53
    0 0
    daca vrei un filtru care intr-adevar purifica apa, adica daca vrei sa obtii apa pura pentru baut si gatit: Euroguard Nova (distribuit in Romania de firma unui indian). are un raport calitate/pret foarte bun, filtrele similare produse de alte firme fiind muuult mai scumpe.

noi folosim un astfel de filtru de vreo 2-3 ani si inca functioneaza impecabil.
    costa vreo 10 milioane de lei vechi, si te asigur ca in fiecare zi iti vei spune ca investitia isi merita cu prisosinta fiecare banut. gandeste-te numai la faptul ca nu vei mai avea nevoie sa cumperi si sa te cari cu sticle sau bidoane cu apa plata de la magazin pentru ca, practic, vei avea un "izvor" de apa plata de cea mai buna calitate la tine in bucatarie.

da cautare pe net si vei constata ca acum acest filtru se gaseste in mai multe magazine virtuale sau reale. iar daca citesti detaliile tehnice, vei putea sa-ti dai seama ca, prin comparatie, filtrele aquator sunt un fel de frectie la picior de lemn.
    instalarea o face un reprezentant al firmei respective (noi am beneficiat de instalare gratuita) asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme din acest punct de vedere.

un link:
    http://www.citymag.ro/detalii.php?cod_produs=091 0027
  •  
    • 1039 mesaje
    2 Feb 2008, 15:05
    0 0
    Cel mai bun test petru a vedea daca o apa este buna, este TESTUL CEAIULUI NEGRU.
    Se face un ceai (500 ml) NEINDULCIT, cu un plic de ceai negru, chinezesc si se lasa la racit, nemiscat, intr-un vas cu gura larga. Daca apa este curata, nu produce nici un fel de pojghita, in schimb, daca apa contine saruri si calcar, atunci la suprafata va aparea o pojghita care, in functie de grosime, arata cum este apa.
    Din proprie experienta, va spun ca singura apa plata din comert cu care iese un ceai limpede, cristalin, fara nici un fel de impuritati, este Bucovina (din cele testate de mine).

Donna, te rog fa si tu acest test, si spune-ne care e rezultatul, chiar sunt curios....
  •  
    • 3036 mesaje
    6 Feb 2008, 10:17
    0 0
    Marinarule, ma duc sa pun de ceai singura chestie care ar putea perverti experimentul ar fi ca ceaiul negru de care dispun sa contina uleiuri nevolatile sau mucilagii. oricum, in 20 de minute revin cu rezultatele.
  •  
    • 3036 mesaje
    6 Feb 2008, 12:36
    0 0
    da, dom'le, s-a format o pojghita subtire care acopera cam 80% din suprafata ceaiului. am remarcat chiar si cateva scuame minuscule de pojghita mai groasa.

ar mai fi si un pic de spuma pe margini, da' aia s-a format inca de cand am oparit pliculetul de ceai (posibil sa fie de la apretul din hartie )

concluzia ar fi aceea ca, printre altele, filtrul scade duritatea apei, dar n-o elimina complet?

apropo, exista un nivel de duritate optim al apei de baut pentru oameni? stiu sigur ca, in cazul pestilor, unii au nevoie de apa mai "moale", iar altii de apa mai "dura" (le trebuie scoici sau roci calcaroase in acvariu).

parol, daca-mi aduc aminte, o sa fac un test de duritate al apei de la robinet si al apei filtrate, cu testerele pe care le avem pentru acvariile de acasa.