Metoda oarba de dactilografiere
-
0 0Stiti cumva ceva site cu exercitii de dactilografiere prin metoda oarba?
Eu am invatat de una singura metoda, bat destul de bine, dar nu sunt multumita de viteza cu care tastez.
Mi-ar placea sa pot sa tastez mai repede.
Daca stiti unde pot gasi astfel de exercitii spuneti-mi si mie.
Mersi si sarbatori fericite in continuare! -
In primul rand trebuie sa tastezi cu toate degetele folosindu-le in mod corect. Iti pozitionezi aratatoarele mainii stangi respectiv a manii drepte pe literele f si j. Vei vedea ca acestea au niste semne pe care le poti simti fara sa te uiti la taste. Apoi degetul mic al mainii stangi va fi pe a, inelarul pe s, degetul mijlociu pe d aratatorul pe f, iar la mana dreapta aratatorul pe j, degetul mijlociu pe k, inelarul l iar degerul mic pe ;. Indiferent ce tastezi degetele vor reveni in aceasta pozitie. Backspace-ul va fi batut cu degetul mare, alege tu cel cu care tastezi mai comod si foloseste-l intotdeauna pe acela. In continuare iti voi spune pe degete cum trebuie sa tastezi urcand si coborand degetele pe diagonala. La mana stanga, degetul mic, pozitionat pe a, va tasta q, 1, iar coborand z, inelarul pozitionat pe s va mai tasta w, 2, x, degetul mijlociu d, e, 3, c aratatatorul f, r, 4, v + g, t, 5, b iar aratatorul de la mana dreapta pozitionat pe j tasteaza u, 7, m + h, y, 6, n iar celelalte degete urmand tehnica explicata anterior. Cel mai bun program pentru invatat metoda oarba este Typing Master Pro, ai o varianta demo pe net pe care ti-o recomand unde ai explicate primele doua lectii si ai si exercitii si jocuri pentru ca sa maresti viteza de scriere. Iti doresc multa bafta iar daca ai vreo nelamurire nu ezita sa-mi spui si daca pot te voi ajuta cu placere.
-
Indradevar, eu tastez doar cu degetele aratatoare; din pacate asa m-am invatat...insa voi exersa cu siguranta asa cum m-ai indumat tu. Dupa atatia ani de tastat la calculator chiar as vrea sa scriu fara sa privesc.
Multumesc ptr sfaturi adelinaioana si iti urez un an nou fericit, multa sanatate si multi bani!
Cu siguranta vorbim la anu, dupa ce ma apuc de exersat. Zilele acestea nu prea am timp
-
Sa stii ca nu e asa greu precum pare. Se stie ca e mai usor sa formezi o deprindere noua decat sa corectezi una deja formata, deci iti va fi mai greut din moment ce deja te-ai obisnuit sa tastezi numai cu aratatoarele.
Dar de aceasta data chiar merita efortul pentu ca rezultatul compenseaza munca depusa. E foarte placut sa te uiti numai la monitor si sa scapi de grija de a cauta taste atunci cand scrii.
Dar e mai bine, asa cum spui tu sa lasam metoda oarba pe mai tarziu si acum sa ne lasam cuprinsi de magia sarbatorilor.
La multi ani si an nou fericit plin de fericire, iubire si implinire!