ce camera foto sa aleg?
-
0 0dintre canon powershot S5 IS si canon powershot SX100 IS?
nu ma pricep foarte bine...dar e justificata diferenta de pret de cam 4 milioane? -
Deea, vezi ca fuji, au card de memorie xd, care este cam cel mai scump card de pe piata.
Eu cand mi-am luat camerele, la asta le-am cautat intai, la card
adica le-am luat pe toate sa aiba acelasi card (ca olympus-ul are tot xd..eu am un fix cu olympusu' ca are lentile mai bune, calitativ)
In descrierea unei camere se mentioneaza asa:
Deschidere obiectiv (si poate dimensiunea ecranului daca te intereseaza), marimea pozelor (acuma sunt cat mai mari si mai mari mari mari mari mari
), zoom-ul (optic si/sau digital).
De obicei sunt usor de ghicit, si de focusare, nu mai e problema, ca sapunierele astea merg singure.
Un alt aspect ar fi bateriile :sunt camere care se incarca ele la priza, sunt camere cu baterii. Sunt camere care consuma 2 AA-uri sa faca 3 poze, sunt camere care consuma mai putin.
Daca e, pune niste link-uri ca sa nu le caut eu.
Poti sa ma intrebi, revin eu oricum mai incolo
-
pai vreau pt de toate... pt concedii, nunti, revelion, portrete, animale in miscare... si cum eu sunt fire mai artistica ..cine stie ...
link uite aici... fuji ala nu l-am gasit la lista lor pt a-l pune in comparatie ...dar am mai gasit un aparat interesant... of e o varza in capul meu
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_s5is%2Csony_dsch9%2Ccanon_sx100is&show=all -
eva merge ca un melc azi:
ce spuneam...a, da cel din mijloc are si ISO de 3200, celelalte doua se opresc la 1600. Adica, cu 3200 iso, poti face poze bune, si la intuneric, in conditii de luminozitate mai scauzta decat celelalte doua.
Min/max shutter, iti arata cat de stabila este camera. Adica... 1/4000 e mai stabila decat 1/2500, pozele nu ies miscate(adica nu e foarte infuelntata foarte mult de tremurul mainii).
La luminozitate scazuta, si fara flash, sa iasa pozele foarte tremurate...miscate.
Asta este legata cu sensibilitatea si cu diametrul lentilei.
Avand in vedere cele doua ISO si cu max shutter SONY e mai bun aici.
De exemplu camera mea prinde si cel mai mic tremur de mana .... si nu beau pe cuvant.
zoom optic: prima are 12x, a doua 15, a treia 10x cu a doua aproape ca-l ezi pe vecin cand doarme
zoom digital... 4x, 2x, 4x ... daaar, eu una sint impotriva zoom-ului digital
am si eu nebuniile mele, ca zoom-ul digital nu face decat sa piarda calitatea pozei...zoom-ul optic aduce castig optic, cel digital...nu ...e ca si cum le maresti in ACDSEE 
mai citesc inca o data
-
continuous drive : e atunci cand vrei sa faci multe multe multe multe poze la ceva in miscare.
Timpul de expunere este f scazut, si atunci la o apasare pe buton, camera incepe sa tooot faca poze.
Un continuous drive mai mare, inseamna mai multe poze pe minut, adica timp de expunere f scazut, adica pozele nu ies miscate : primul 1,5 al doilea 2,2 al treilea 1,3 fps (frames per second). Din nou al doilea e mai bun...
sefl timer: cand il programezi sa-ti faca el singur poza..sunt diverse secunde acolo
dupa care este vorba de video out, formatul pozelor, si alte asemenea, de ordin electronic...cam la fel pentru toate.
Din cele de pana acum, cel din mijloc este mult mai bun, decat celelalte doua.
Insa, cauta memoria lui pe google, si vezi cat costa. Built in toare au 31 sau 32 Mb.
Tot cel din mijloc, este SLR...asa scrie, adica din cel caruia-i scoti lentilele, ii poti cumpara filtre, etc, etc...sa nu-ti prinzi urechile.
restul sunt compacte, nu se demonteaza, nu se desfac.
Succes
-
Primele doua Canon fac parte din clasa superioara a camerelor de amatori. Fuji S9600 este deja semiprofesionista. Daca vrei numai sa ai o camera foto in poseta cand esti la o petrecere sau la o nunta, nici una din cele de aici nu e recomandata. Pt asa ceva iti trebuie ceva mai mic si mai elegant.
Daca insa vrei sa faci ceva mai mult decat sa pozezi prietenii, ti-as recomanda sa alegi in functie de urmatoarele elemente:
1. Zoom optic.
2. Posibilitatea de fotografie in modul MACRO
3. Posibilitatea reglarii expunerii si, foarte important, a focusarii manuale!
5. Numar de Pixeli
6. Marime ecran LCD
7. Felul alimentarii (acumulatori normali sau acumulator propriu, dedicat)
Ar mai fi multe de spus insa... e cam greu pt ca nu cred ca e cazul sa intru in detalii atat de adanci precum sensibilitatea ISO ori viteza obturatorului (pe care le-au mentionat celelalte fete, dar... nu tocmai clar). Aaaa, un stabilizator de imagine e bun! Sorry, nu am timp sa caut detaliile camerelor, sa fac comparatie, am multa treaba acum. Incearca si tu sa alegi ceea ce ti se potriveste, tinad cont de ce ti-am spus.
Succes! -
reddea, in catalogul Scopware au aparut niste aparate de fotografiat Panasonic FOARTE interesante.
poti downloada catalogul aici:
http://www.scop.ro/catalogul-scopware/
vezi ca la pagina 31 este un articol foarte interesant care detaliaza despre tehnologia Lumix pe care o folosesc aceste aparate.
(aparate foto Panasonic si Sony gasesti la paginile 32-33, cu detalii detalii tehnice arhisuficiente pentru a putea lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.)