Camera video -help

•  
    • 10 mesaje
    11 Oct 2007, 12:18
    0 0
    As vrea sa cumpar cadou pentru cineva o camera video. Stiti care ar fi mai performanta...Nu ma pricep deloc la asta.
  •  
    • 5304 mesaje
    11 Oct 2007, 13:53
    0 0
    Esti sigura ca vrei una performanta?
  •  
    • 10 mesaje
    11 Oct 2007, 17:53
    0 0
    Stiu ca sunt foarte scumpe,dar macar o camera care sa fie accesibila din punct de vedere financiar si sa fie si cat de cat performanta...Chiar nu ma pricep deloc la capitolul asta
  •  
    • 1039 mesaje
    11 Oct 2007, 21:30
    0 0
    Mai Miha, pai dak nu te pricepi, de ce tii tu mortis sa-i iei camera??? Nimic nu este mai dezamagitor decat un cadou care nu corespunde asteptarilor celui ce-l primeste... Ma rog, am sa incerc sa-ti dau cateva sfaturi de baza (dar te rog, renunta la formularea asta cu "camera performanta" ca n-ai matale bani sa iei asa ceva, stai linistita!

Cred ca trebuie sa cauti cel mai bun raport pret / calitate, tinand cont de urmatoarele:

- este bine sa fie cu inregistrare pe minidisc, sau (mult mai bine) pe hard disc. Cu cat acest hard este mai mare, cu atat mai bine.

- foarte important este zoom-ul optic. Nu te lasa amagita de valorile impresionante ale zoom-ului digital, singurul care conteaza este cel optic. Uzual, acesta este intre 12X si 30X. Ti-as recomanda sa te orientezi catre o valoare in jurul lui 20.

- o functie importanta este cea denumita "stabilizator de imagine". Daca este prezenta, reprezinta un plus insemnat.

- Ar mai fi multe de spus despre luminozitatea obiectivului, despre posibilitatea setarii manuale a numarului de cadre pe secunda, de efecte digitale de fade si de compunere a imaginii insa deja e mult prea mult pt tine... Incearca sa cauti in principal elementele pe care ti le-am spus si ai mari sanse sa faci o achizitie buna !

P.S. zilele trecute am vazut la Altex mi se pare) o camera buna, ce avea cam toate cerintele expuse de mine mai sus si costa in jurul a 13 milioane (super pret tinand cont ca era Sony! Made in China, evident, dar Sony).

Succes si spune-ne ce ai luat !!!
  •  
    • 1039 mesaje
    13 Oct 2007, 14:24
    0 0
    Miha, am trecut iar pe la Altex si camera de care-ti spuneam are un zoom optic de 40X - xcelent !!!

Dar am vazut tot la ei o alta camera Sony, tot cu zoom optic de 40X, cu inregistrare insa pe HDD de 30 Gb, la 17 mil jumate! Ambele au si functie de stabilizare a imaginii de care-ti spuneam, dar eu pe aceasta din urma ti-o recomand! Daca inca nu ai luat nimic, cred ca este o buna alegere sa mergi la Altex si sa-i intrebi de aceasta camera cu HDD.
  •  
    • 10 mesaje
    14 Oct 2007, 18:42
    0 0
    Multumesc mult pentru sfaturi. Inca nu am mers sa ma uit prin magazine , dar cu siguranta o sa tin cont de sfaturile tale Marinaru68