Cum copiez un filmulet pe un DVD?

•  
    • 220 mesaje
    6 Iul 2007, 12:21
    0 0
    Draga Labyrint,

Am 30 de minute filmate pe o camera video Sony cu disc (din ala micut) de la botezul fiului meu...Si desi computerul meu (care are windows XP instalat, de la magazin, si Windows Media Player, si Real Player ca program eventual de burn) cica are capacitatea si software-ul adiacent sa faca operatiunea asta, eu nu stiu pasii exacti ca sa pot face aceasta copiere sau multiplicare a filmuletului...Am zis sa intru pe Help si sa invat de acolo, dar tot in nebuloasa sunt...Si am la dispozitie sa fac asta numai 5 zile, dupa care trebuie sa plec din tara la rubedenii sa le duc DVD-ul cu pricina...Nu am pe nimeni care sa faca asta pentru mine...Deci apelez la ajutorul tau calificat...Nu am Nero instalat...Stai sa vad ce programe am:Real,DVD Play, Sonic, Windows Media Player, Power Cinema,QuickTime, Picasa2...Nu prea stiu la ce sunt bune, dar le am...orientativ pentru tine...

Multumesc si astept febril sugestiile tale... ca in curand tre sa ma sui in avion

Toate cele bune,

Alibb
  •  
    • 304 mesaje
    6 Iul 2007, 13:49
    0 0
    Tu ai filmul deja copiat pe hard disk sau e inca pe acel disc de care vorbeai? Si daca este copiat, ce extensie are fisierul video, este cumva in tr-un director numit Video_TS?
    Ajutorul meu nu e calificat, ca nu-s editor video, dar am cat de cat idee cum sa "arzi" un film pe DVD sau CD!
  •  
    • 220 mesaje
    6 Iul 2007, 14:00
    0 0
    Este numai pe discul Sony al camerei video cu aceeasi marca...
  •  
    • 304 mesaje
    6 Iul 2007, 14:14
    0 0
    Camera ta ar trebui sa se conecteze printr-un cablu cel putin la portul USB al calculatorului si ar mai trebui sa ai si un soft cumparat odata cu camera care sa-ti permita sa copiezi filmele de pe acel disc pe hard diskul calculatorului.
    E posibil sa se conecteze si la portul FireWire. Poate c-ar trebui sa spui si modelul camerei.
  •  
    • 220 mesaje
    6 Iul 2007, 18:26
    0 0
    Camera este model DCR-DVD105E si cred ca are si un software din cate tin minte....si cred ca are si cablul cu pricina sa se lege la pc...ce fac mai departe?
  •  
    • 304 mesaje
    6 Iul 2007, 18:47
    0 0
    Intuitiv iti spun ca ar trebui sa instalezi softul care a venit odata cu camera. In al doilea rand sa conectezi camera la portul usb2.0 al calculatorului tau(sau portul FireWire, daca ai asa ceva) si sa folosesti softul respectiv pentru a copia filmul pe hard disk. Daca faci asta, restul e "floare la ureche": vei folosi un DVD burner.
    Ce vroiam eu sa te intreb: discul acela in format mai mic, de care pomeneai ca detine filmul, poate fi citit de unitatea ta optica din calculator? Adica vezi fiserul video de pe discul DVD(banuiesc ca-i mini DVD)? Ca daca-i asa, vei folosi un DVD ripper si totul devine si mai simplu.
  •  
    • 220 mesaje
    6 Iul 2007, 19:06
    0 0
    Daca te referi la faptul ca daca pot vedea filmul pe pc-ul meu, da, il pot vedea...Si pot deschide si fisierul respectiv...de fapt sunt mai multe, fiindca sunt mai multe filmulete pe acelasi disc...numai ca unele filmulete apar cu extensii diferite, astfel ca nu stiu sa identific filmul care ma intereseaza....Am si USB 2
  •  
    • 304 mesaje
    6 Iul 2007, 19:20
    0 0
    Bun. Atunci vei folosi un DVD Ripper. Iti recomand unul gratuit, Freez DVD Ripper 1.5:

Linkul de download:

http://www.freewarefiles.com/program_6_81_32376.html

Ce-ti face softul asta? Iti copiaza de pe DVD pe hard disk continutul video intr-un format AVI/DIVX. Fiserul sau fisierele video rezultate le vei avea in permaneta la dispozitie si le poti copia de voie pe DVD-uri sau CD-uri.

Un DVD burner gratuit este Free Easy CD DVD Burner v1.2.43:

http://www.freewarefiles.com/program_6_205_26380.html

Daca discurile SONY sunt protejate(criptate de o tehnologie proprietara SONY) si DVD ripperul nu-si face treaba, poti folosi alt program gratuit numit DVD Decrypter 3.5.4.0:

http://www.freewarefiles.com/program_6_227_15586.html
  •  
    • 220 mesaje
    7 Iul 2007, 10:18
    0 0
    Super, multumesc mult, raman datoare...Ma apuc de treaba,sper sa reusesc sa copiez...

Toate cele bune!