Pentru I_Am_Thy_Labyrinth, scuze
-
0 0nu ma prea pricep in ale calc si de aia sper sa ma ajuti . Vreau sa postez pe net un mesaj astfel incat sa nu pot fi identificata, ma refer la IP sau ce alte date de identificare mai pot exista ... sau si mai bine ar fi prin mail, aceeasi situatie ... intrebarea mea este dc pot si cum sa fac lucrul asta, poate poti sa ma ajuti cu un raspuns, raman datoare! Merci
-
Chiar daca am urmat instructiunile date de tine anterior altor persoane, nu am reusit sa atasez o piesa (de 7,285) la un pps. Nu ma pricep si cred ca nu am respectat intocmai instructiunile tale. Nu stiu... In plus, convertind o piesa in wav, aceasta isi pierde din calitate foarte mult. Am auzit de varianta cu transformarea piesei in mini. Ce parere ai? Dupa conversie, piesa isi pastreaza sound-ul si poate fi anexata la pps? Te rog mult sa ma ajuti, timpul ma preseaza si oricite incercari am facut au ramas doar nereusite. Multumesc anticipat.
-
Cum sa-si piarda din calitate o piesa convertind-o in wav? Wav este un format audio fara compresie(PCM) si care are cea mai buna calitate, dovada fiind marimea foarte mare a fiserelor audio wav. Daca mp3-ul tau are 7 mega si ceva, fisierul wav echivalent are vreo 70 de megabytes, poate si mai mult!.
Daca tot nu ma crezi, acceseaza enciclopedia on-line Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/WAV
Exist a un program gratuit CDex, pomenit de mine intr-unul din topicurile anterioare, si care permite conversia mp3->wav, fara ca fisierul rezultat sa fie de o dimensiune foarte mare, adica de ordinul zecilor de MB.
Am si precizat cum se foloseste pentru a obtine wav-ul redus ca dimensiuni, iar "atasarea" lui ca fundal sonor intr-o prezentare PowerPoint este foarte facila. Daca vrei sa-ti "cante" pe tot parcursul prezentarii, selectezi primul slide si ii "atasezi" fundalul sonor. Nu selectezi toate slide-urile, fiindca asta ar insemna ca la fiecare slide, muzica s-o ia de la inceput.
Din meniul View->Slide Sorter->Selectezi primul slide->click pe meniul Slide Show->Slide transition->Modify transition->Sound->din meniul "drop-down" selectezi "other sound"->navighezi catre folderul care contine fisierul wav, il incarci in prezentare->Salvezi prezentarea ca pps sau ppt, cum iti doresti. Fireste, ca sa vezi cum a iesit, apesi F5.
postat de: diesel_engine la data: 2007-07-06 09:00
"Am auzit de varianta cu transformarea piesei in mini."
"Mini" nu am auzit sa fie format audio, poate ai avut in vedere "midi".
"Mini" ma duce cu gandul la fuste scurte, nu la fisiere audio.

In fine, fireste ca poti face conversia mp3->midi, depinde de cum iti doresti sa fie fundalul sonor, dar trebuie sa ai in vedere ca PowerPoint accepta doar fisiere wav ca fundal pentru prezentari. Programe gratuite de conversie gasesti la freewarefiles.com -
Multumesc frumos pentru informatii. Imi pare rau ca am demonstrat necunoastere, dar prefer sa fiu o persoana proasta pentru 5 minute - intrebind ceva ce nu cunosc, decit sa fiu asa pentru totdeauna. Inca o data multumesc si ramii pe pozitie, sfaturile tale sint extrem de utile pentru cei novici si speriati de tot ceea ce depaseste cunoasterea materiala. Vacanta frumoasa!
-
Da, asa m-am gindit si eu... te-am intrebat pentru ca eu invat greu si uit repede .... in privinta curiozitatii, nu prea am... In fine, am rezolvat problema cu anexarea "sound"-ului, ce simplu era! Acum insa pps-ul are un volum prea mare (44,240 kb) si nu se duce pe e.mail. Eu am primit un pps cu "Anotimpurile" de Vivaldi. Cum a fost posibil?
-
Nu stiu cum a fost in alt caz posibil, dar, in cel de fata, daca ai fi utilizat programelul CDex, cu setarile respective, pentru conversia mp3->wav, fisierul wav rezultat nu ar fi fost de 44 de mega!
Ar fi urat din partea mea sa te "trimit" pe topicul in care am pomenit de "setarile respective, asa ca le mai spun odata aici:
1. Descarci CDex de la:
http://www.freewarefiles.com/program_6_81_6996.html
(elimina spatiile din link, cand il faci copy-paste in bara de adrese a browserului)
2. Instaleaza programul
3. Executa programul si actionezi cu click meniul Settings->Options->Encoder->bifezi "convert to Riff WAV Files".
4. Lasi progamul deschis, si tragi mp3-ul peste interfata lui si, in fereastra cu optiuni, bifezi iar "output Riff wav files" si apesi "Encode".
Conversia se face foarte rapid, iar fisierul rezultat il vei gasi in directorul My Documents.
Mai departe stii ce sa faci cu .wav-ul rezultat, nu?
Inlocuiesti vechiul fisier wav "voluminos" salvezi pps-ul si cam asta e!
-
Multumesc frumos pentru rabdare. Ma misc incet dar ... sigur. Descarcase-m programul CDex, dar nu stiam de setarile acelea. Numai ca nu gasesc fisierul rezultat in "my documents". Nu-i nimic, si miine este o zi...Uite asa invat si eu ceva si peste 'putin' timp am sa am si eu invataceii mei. Am insa deja ochii foarte obositi. Toata ziua nu vad decit display-ul monitorului - texte texte texte. Miine insa o iau de la capat... si iti spun ce am facut, pentru ca nu ma las pina nu reusesc! Pe miine.
-
Buna! Imi pare rau ca te dezamagesc, inca sint in deruta... pps-ul cu piesa electronica in wav imi place e fantastic, dar prea mare.
Am gasit referiri la format midi pe un site "power point tutorial" aici:
http://gethelp.library.upenn.edu/workshops/biomed/ppt/sound.html
"However, PowerPoint does not recognize all sound file types. WAV and MIDI are two of the types it does recognize."
Si ma gindesc atunci ca, alternativa midi ar fi potrivita (?)... Am sa incerc sa gasesc program de conversie din mp3 in midi pe site-ul recomandat de tine. Daca reusesc, vei fi primul care afla.
Inca o data multumesc frumos si ramin datoare. -
Hai mai ajuta-ma putin, am mai gasit asta:
"If you want the music to be embedded in the presentation you will need to follow a couple of steps.
1. Make sure your music is in WAV format (mp3 files can only be linked and not embedded)
2. Increase the value in the Link sounds with file size greater than box to a value greater than the file size of the MP3 file. For example if the file size is 4.5MB then you will need to include a value higher than 4500. A good general purpose size that should incorporate most song files is 6000 as most mp3 files are less than 6MB. Be careful as some classical music tracks could be longer than this."
pe http://www.presentationhelper.co.uk/powerpoint_music.htm
Eu trag concluzia ca, prin modificarea setarii respective, este posibil sa atasezi si sa ramina atasat un mp3. Tu ce zici?
Thanks in advance. -
Engine, nu stiu de ce la tine wav-ul rezultat in urma conversiei este prea mare!!! Daca ai respectat setarile alea din Cdex, este imposibil sa-ti rezulte dintr-un mp3 de aprox 4 mb un wav de peste 40 mb...
La mine, conversia mp3->wav, cu pastrarea dimensiunii aproximative a fisierului functioneaza ireprosabil. Or mai fi si alte metode, dar de ce m-ar interesa atit timp cat, cu ceea ce stiu eu si cu metoda mea, realizez ce-mi propun?!
O sa fac si conversia mp3->midi, sa vad daca PowerPoint-ul accepta fiserul midi, desi ma indoiesc.
De ce nu-mi trimiti mie mp3-ul buclucas si ti-l convertesc eu intr-un wav rezonabil ca si marime?
P.S. setarea respectiva se modifica astfel incat sa-ti permita sa introduci un link catre un fisier audio(neaparat wav) de o dimensiune mai mare de 100KB. Astfel, in loc de 100, scrii 50000 KB, adica 50 MB. -
Oh! You make my day!!! Pot sa-ti trimit doua piese? Pe cea initiala cred ca am distrus-o "in nimicnicia mea". Capacitatea fisierului este indicata, dar nu se mai aude decit un sunet scurt.
O trimit intii pe cea de a doua, hm, nu este chiar atit de potrivita cu imaginile. Nu sint 100% multumita. Iar, apoi, daca tu crezi ca mai poti salva ceva din prima, ti-o trimit. Asa, ca am sa astept OK-ul tau pentru prima.
Very nice of youuu...