Power point
Înapoi la: Forum » Tehnologie
-
19 Iun 2007, 09:180 0Am facut o prezentare in Power Point, cu mai multe slideuri, am inserat o melodia, apoi am salvat proiectul ca .pps si l-am copiat pe un stick sa il dau cuiva.Cand prezentarea a fost deschisa de pe calc acelei persoane melodia nu se auzea si dupa marimea fisierului, de cateva sute de kilo mi-am dat seama ca melodia nu s-a copiat, iar acasa mergea pt ca se deschidea de pe hdd.
Cum sa fac sa salvez proiectul cu tot cu melodie, ca sa se auda si pe alat calculator? -
19 Iun 2007, 11:11pui pe stick si melodia si o copiezi in aceeasi locatie in care o ai si tu pe calculator.De ex...daca o ai pe C/Muzica faci pe al doilea calculator un folder Muzica pe C.
Varianta a2a e sa transformi pps-ul in executabil.Pe chip.ro este la sectiunea downloads un programel care face asta. -
19 Iun 2007, 11:23PowerPoint nu poate incorpora fisiere audio in alt format decat .wav, din cate stiu eu...
Deci, daca ai vrut sa inserezi - nu sa creezi o legatura(link) - o melodie si aceasta este in format .mp3 sau .ogg, .pps-ul nu o poate incorpora si nici reda pe un alt calculator.
Ideea e sa faci conversia fisierului(daca e altul decat .wav) intr-unul acceptat de PowerPoint.
In primul rand, trebuie setat PowerPoint-ul sa incorporeze fisiere audio mai mari de 100KB si asta se face din meniul Tools->Options->General->Link sounds with file size greater than 100000 Kb.
In al doilea rand, trebuie sa faci o conversie in .wav si pentru ca fisierul rezultat sa nu fie de dimensiuni foarte mari, ca de fiecare data cand convertim un mp3 in wav, e bine sa folosesti aplicatia gratuita cdex:
Linkul direct catre program:
http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/cdexos/cdex_170b2_enu.exe
Instalezi programul si il executi. In interfata lui, mergi in Options->Settings->Encoder si bifezi "Convert to Riff Wav files". Apoi, tragi cu drag-and-drop melodia peste interfata cdex-ului si ai grija sa fie bifata optiunea "Output Riff Wav files" si apesi butonul Encode.
Fisierul wav rezultat il vei gasi in My Documents si il inserezi in PowerPoint, de exemplu, din View->Slide Sorter->Slide Transition->Sound->Fisierul Wav.
Apesi F5 sa verifici prezentarea si o salvezi, apoi, ca si .pps din File->Save As.
Înapoi la: Forum » Tehnologie