SMTP POP3
Înapoi la: Forum » Tehnologie
-
30 Mai 2007, 16:040 0salutare,
m-a insarcinat seful sa ma ocup de webhostingului site-ului nostru. mi-a spus sa aiba si conturi de mail in format SMTP POP3 si a plecat. nu sunt chiar pe langa in domeniul calculatoarelor, dar nu am idee ce presupune SMTP POP3. eu am gasit un site care ofera gazduire web (de fapt mi-a fost recomandat de cineva, si seful e de acord cu preturile - am voie sa-l dau aici?) insa nu am gasit nicaieri nici o mentiune despre tipul de conturi de mail sau whatever pop3 it is. ma poate ajuta cineva va rog?
multumesc! -
30 Mai 2007, 16:20POP3 si SMTP sunt protocoalele de retea care-ti permit sa primesti si sa trimiti mesaje electronice. De exemplu, cand configurezi Outlook Express ca si client de posta electronica, trebuie sa adaugi un cont de e-mail care are specificate adresele de server pop3 si smtp. Pentru a accesa casuta de e-mail din serviciul GMail, ar trebui sa introduc urmatoarele adrese:
pop3.gmail.com
si
smtp.gmail.com
Atunci cand achizitionezi un spatiu web, ti se pune la dispozitie, de obicei, si o casuta de posta electronica, iar pop3 si smtp sunt acele coordonate pe care le introduci in clientul de email din calculator(Outlook Express, Microsoft Outlook, Thunderbird etc), pentru a primi si trimite mesaje. Adresele de pop3 si smtp ti se pun la dispozitie odata ce intri in posesia spatiului web(prin cumparare sau inregistrare gratuita) sau le poti cere prin telefon, web e-mail. -
31 Mai 2007, 22:07De obicei pentru POP3 si SMTP se introduc
mail.numededomeniu.extensie
mail.numededomeniu.extensie
Spune-i sefului tau sa nu se uite la citiva lei in plus ptr hosting; daca sint servicii ieftine (si de calitate si ieftin nu se poate) o sa dea mai multi bani pe telefoane: nu merge mailu, nu merge siteu, samd...
Da` cum romanu` vrea si moka si buun,... cam greu!
-
1 Iun 2007, 07:15multumesc pentru sfaturi, am luat pana la urma decizia, si am gasit si o oferta buna (nu ieftina
) dar mi s-a spus ca tipii sunt de incredere si seriosi. partea serioasa acum urmeaza...configurarea casutelor de mail, site-ul propriu zis, pe care tot eu trebuie sa le fac. n-am idee cum deocamdata, dar o sa fac si asta, ce naiba 
multumesc inca o data pentru ajotor
Înapoi la: Forum » Tehnologie