GREVA GENERALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
0 0Va propun sa facem o greva de o zi contra nenorocitelor astora de reclame care ne enerveaza zi de zi ....o zi in care sa nu intram pe eva ...poate in felul asta ADMIN-ul face ceva! Va pup!
-
Si mai este ceva: se face o confuzie de termeni! Greva pot sa faca angajatii de la Imedia, in caz ca nu-si primesc lefurile sau conditiile de munca sunt rele!
Unii utilizatori ai site-ului eva.ro pot, cel mult, sa-l boicoteze! Daca derulati pagina, jos de tot este afisata si firma care realizeaza tehnic site-ul: matrixworks. Introducerea reclamelor se decide la nivel de management, administratorul tehnic al site-ului nu are nicio "vina"!
S-apoi, atat timp cat site-ul nu subzista din donatii, ci din banii din publicitate(cred eu), reclamele sunt un rau necesar existentei de facto a site-ului. Cand nu vor mai fi reclame, nu va ma fi nici site-ul. Solutii s-au propus pentru ocultarea reclamelor agresive si stanjenitoare, nu pricep ce sens are atata vaicareala?!
Eu voi accesa si luni site-ul, si chiar voi posta, daca va fi cazul, si voi face asa atat timp cat mi se va parea interesant site-ul! -
Ca de obicei, ai mare dreptate, problema nu e sa scoata reclamele ci sa nu le mai promoveze atat de agresiv.
Binenteles ca "greva" nu e termenul potrivit dar ideea era ca aceste reclame exista datorita noua, a celor care accesam acest site si dam sute si mii de clickuri pe zi si ca ei, cei care se ocupa de acest site sa gaseasca o solutie de compromis prin care sa arate un minim interes si respect fata de doleantele noastre care nu cred ca sunt chiar atat de imposibil de realizat.
Spui ca intri si postezi pe acest site atata timp cat il gasesti interesant. Este foarte corect, dar vreau sa intreb, cine il face interesant? Eu, personal, in afara de forum, habar n-am ce mai contine si sunt convins ca nu sunt singurul.
Pana acum cateva luni intram pe forumul Cosmopolitan, insa datorita faptului ca site-ul Cosmo s-a integrat in portalul Femeia.ro forumul e ca si mort acum.
Cu totii ne adresam adminului pentru ca el/ea este persoana "cea mai apropiata" de noi, userii, si stiu ca nu are putere de decizie, dar la fel de bine stiu ca au si ei sedinte si rapoarte in care pot sa expuna problema celor care iau cu adevarat deciziile.
As putea spune ca, in medie,accesez cateva zeci de site-uri pe zi, dar nu prea am vazut niciunde reclame atat de enervante. Mentionez ca sunt printre cei care folosesc si mozilla cu no script si stiu sa le dezactivez si in explorer dar nu pot ramane indiferent cand atata lume se plange ca e pur si simplu agresata de aceste reclame. -
Nu stiu cata lume se plange de reclamele agresive, dar un lucru stiu: se plange inutil! In primul rand, pentru ca exista solutii propuse pentru neafisarea reclamelor in cele mai utilizate browsere si, in al doilea rand, fiindca eu nu cred ca proprietarul site-ului va renunta asa usor la o parte din banii pe care ii incaseaza din publicitatea, agresiva sau nu, de pe eva.ro, si din care se intretine site-ul.
Si, apoi, cine apreciaza agresivitatea reclamelor si pe ce fel de criterii? Eu (sau altii/altele) cum o pot aprecia in conditiile in care nu am intalnit nicio reclama pe site de la primul click, exceptand niste posturi sau o reclama incorporata recent intr-o imagine din forum? Pot decide zece, douazeci, treizeci de utilizatori, o suta, hai, din cateva mii, ca reclama de pe eva.ro este agresiva?!
Recunosc dreptul oricaruia de a se plange, de a face boicot, dar nu pot fi solidar cu un gest inutil, atat timp cat exista solutii logic-rationale pentru a face nederanjanta parcurgerea paginilor forumului si ale site-ului. -
Adblock Plus si NoScript blocheaza reclamele din pagina inainte de a se incarca! Cu alte cuvinte, pe hard diskul tau nu ajunge niciun element publicitar sau vreun script!!! Noscript, de exemplu, e proiectat special pentru a preveni infiltrarea codurilor malitioase din paginile web vizitate, care pot fi camuflate in diverse elemente din pagina, aparent inofensive, gen scripturi Flash, Java, ActiveX. Aceste scripturi nu sunt niciodata descarcate si nici executate in memoria RAM, din care se foloseste, printre alte programe, si browserul!
Daca instalezi extensiile pentru FireFox si ti se pare ca se incarca tot greu paginile din eva.ro, atunci e posibil ca si conexiunea la internet sa fie lenta sau serverul eva.ro sa fie atat de solicitat, date fiind accesarile paginilor, incat acestea sa se incarce mai greu.
Si chestia aia cu "memoria paginii"...nu exista asa ceva! Intr-un calculator exista 2 tipuri de memorie, de fapt 3: cea fizica, dura, a hard diskului, memoria volatila RAM, care pierde informatiile odata cu restartarea pc-ului sau stergerea manuala din clipboard si memoria flash a BIOS-ului.
Pagina de browser foloseste o parte din memoria RAM, insa ea, in sine, nu detine niciun MB de memorie, deci e impropriu spus "memoria paginii"!