anitivirus bun
-
0 0Mi-a fost infestat calculatorul de tot felul de cai troieni si alte nebunii si n-a avut alta sansa decat reinstalarea Windows-ului. Aveam AviraAntivir.
Ce antivirus BUN imi recomandati? -
Un antivirus bun e unul gratuit, "moca", bineinteles!

Dupa parerea mea, in momentul de fata, nu sunt deosebiri foarte mari intre programele antivirus, toate au rate de detectie si de curatare bune, daca ai grija sa actualizezi definitiile de virusi , versiunea antivirusului, si nu te lasi doar pe "mana" lui, ca sa zic asa. Iti mai trebuie un antispyware si un firewall, un browser bun cum este Firefox care, atunci cand are instalata extensia NoScript, face aproape cat un antivirus, fiindca nu permite infiltrarea virusilor sau troienilor din paginile web, blocand executarea automata a scripturilor care pot contine coduri malitioase camuflate in componente aparent inofensive din pagina, gen ActiveX, Flash, Java. In plus, cele mai multe exploituri apar pentru Internet Explorer, asa ca daca folosesti numai Mozilla Firefox, scad sansele de a-ti infecta pc-ul.
De asemenea, pentru protectia contra virusilor, troienilor, spyware-ului, rootkit-urilor, e bine sa folosesti un cont de user, nu unul de administrator cand te loghezi in Windows.
Done a pomenit de Avast, eu mai adaug AVG, Bitdefender, ClamWin. Toate au versiuni free si functionale 100%, cu actualizari gratuite.
La produse antispyware adaug Spybot - Search & Destroy, Ad-Aware SE Personal, Sophos Anti-Rootkit sunt toate gratuite si folositoare.
Firewall-uri gratuite si bidirectionale: ZoneAlarm, Outpost, Comodo, Ashampoo.
Un site care indexeaza toate produsele gratuite de securitate, si nu numai, este freewarefiles.com.