Doua setari utile in Mozilla Firefox 2.x

•  
    • 304 mesaje
    14 Apr 2007, 21:26
    0 0
    Functia Session Restore din browserul Mozilla Firefox versiunile 2.x, prin care utilizatorii isi pot relua sesiunile de download sau isi pot recupera tab-urile deschise in cadrul unei anumite sesiuni de lucru, poate deveni suparatoare prin prompturile generate atunci cand deschidem browserul.

Ea poate fi oprita, fie si temporar, in felul urmator: in bara de adrese se tasteaza about:config ,apasam tasta enter si in fereasta cu setari care se va deschide vom introduce o noua setare cu click dreapta > New > Boolean > browser.sessionstore.enabled > OK. Cu dublu click pe setare se alege valoarea "false".

Acelasi browser are in mod implicit setata redimensionarea automata a imaginilor din paginile web pentru a incapea in fereastra aplicatiei. Uneori, aceasta setare poate parea deranjanta fiindca nu ne lasa sa ne bucuram pe deplin de calitatea imaginilor de dimensiuni mai mari.

Ea poate fi dezactivata tastand about:config in bara de adrese a browserului, apoi apasam tasta enter si vom cauta in lista de setari browser.enable_automatic_image_resizing careia ii vom stabili valoarea "false" prin dublu click pe setare.

Happy Browsing!
  •  
    • 91 mesaje
    15 Apr 2007, 21:23
    0 0
    Pe langa subiect, am o curiozitate, mi-am instalat un plugin la Mozilla ca sa-mi arate PR unei pagini si tare as vrea sa stiu pe baza a ce il calculeaza.
  •  
    • 304 mesaje
    15 Apr 2007, 21:44
    0 0
    Despre ce add-on e vorba, Google Toolbar? Fiindca stiu c-are si o functie de page ranking. De obicei, cei care creaza add-on-urile pentru Firefox dau toate detaliile despre ele, chiar in pagina de download si, din cate stiu eu, cotatia unui site in cele mai folosite motoare de cautare pe web depinde si de numarul de site-uri sofisticate, de inalta calitate, care gazduiesc linkuri catre el. Dar, in general, algoritmii care stau la baza page rankingului imi scapa, desi as putea sa aflu ce-i cu ei. Am si eu un site blog, ca atatia altii, dar nu m-a interesat niciodata traficul pe care-l face sau daca va ocupa vreodata o pozitie in search-ul pe Google
  •  
    • 91 mesaje
    15 Apr 2007, 22:09
    0 0
    Da, e google toolbar, dar nu l-am luat de pe site-ul mozillei, dar acum ca mi-ai spus o sa ma uit. Ma interesa PR pentru a sti cum sunt cotate anumite site-uri de unde se pot downloada diverse soft-uri.
    Dar vad ca in ultima vreme nu mai merge, no ideea why!
  •  
    • 304 mesaje
    15 Apr 2007, 22:46
    0 0
    Printre cele mai bine cotate site-uri de soft download sunt cele de warez. Sunt cotate foarte bine si site-urile care sunt adevarate librarii pentru programele shareware, trialware sau freeware, si cautand dupa cheile "soft download" si "download soft" pe Google, am gasit doua site-uri romanesti pe prima pozitie. Cum reusesc sa o ocupe? Cred ca au trafic foarte mare.

Cotatia oricarui site in Google.com o poti afla de la http://www.prchecker.info/check_page_rank.php
    De exemplu, http://www.eva.ro/ are o un page rank de 5 puncte din 10 posibile.
  •  
    • 91 mesaje
    15 Apr 2007, 23:08
    0 0
    Hmmm, cred ca a contat si faptul ca te-a identificat google-ul ca fiind din Romania si asta e motivul pentru care ti-au aparut site-uri romanesti printe primele pozitii. Nu cred ca au trafic mai mare site-urile romanesti decat mult mai cunoscutele sourceforge sau freshmeat. Apropo chiar util site-ul ala cu page ranking, le-am verificat pe cele doua de mai sus si au 9 din 10, pretty high score .
  •  
    • 304 mesaje
    15 Apr 2007, 23:31
    0 0
    world not ready for this truth
  •  
    • 91 mesaje
    16 Apr 2007, 18:06
    0 0
    , da are trafic si softpedia, dar mai mic, PR-ul e 7 din 10. Da stiu ca e bun ca si eu am luat divrese chestii de acolo. Dar ziceam de celelalte ca-s mai faine pentru ca sunt si mai multe informatii despre produse.
    O intrebare, ai folosit cumva Oracle Designer?