recuperare
-
0 0mi-a disparut din calc.un fisier cu muuuulte lucruri importante pt. mine!
am dat search si nimic casuta e goala
ce sa fac ?cum sa recuperez fisierul incarcat cu foto si retete
multumesc anticipat! -
Vezi daca nu ai respectivele fisiere "disparute" in Recycle Bin. Daca nu le gasesti acolo, exista utilitare care incearca sa recupereze fisiere sterse accidental. Unul din ele il poti descarca de la http://www.hit.ro/downloads/files/Recuva-1.01.021-Beta.html
Se numeste Recuva si e posibil sa-ti gaseasca fisierele sterse, insa daca zona de pe hard disk care le continea a fost suprascrisa cu alte fisere, o sa fie destul de greu sa le recuperezi. Mai sunt si alte utilitare de recuperat date: Undelete, GetDataBack for NTFS si FAT32, Recover My Files si le poti gasi linkurile de download printr-un search pe Google. -
E posibil sa se fi intamplat ce am scris mai sus, adica zona de pe hard disk care depozita fisierele a fost rescrisa cu alte fisiere si/sau directorul parinte care le continea a fost sters si el. Totusi, am mir ca, incercand utilitarele de recuperare pomenite, nu s-a putut recupera nici un fisier. Chiar le-ai incercat pe toate? Ai dat un search cuprinzator dupa extensia fisierelor (.jpg, .bmp, .doc sau .txt) si ai indicat in cautare un director cat mai apropiat de cel care continea fiserele cu pricina?
Mai exista si posibilitatea de a apela la serviciile unei firme de recuperare a datelor sterse de pe HDD, un search pe Google cred ca ar rezolva problema adresei si nr. de telefon.
Secventele virale altereaza, de obicei, fiserele executabile din sistem, se conecteaza si transmit date confidentiale la hosturi de pe internet, dar se leaga mai rar de fisere cu extensii jpg, bmp. Fisierele doc sunt intr-adevar mai vulnerabile. Destul de rar se intampla ca virusii sa stearga fisere, directoare, insa nu este exclus sa se instaleze in sistem. Pe viitor sa aveti instalat un antivirus, un firewall si un antispyware, ca sa va protejati fisierele si sistemul de calcul. -
Va referiti la Kaspersky Antivirus? Ca exista si o suita de internet security si un firewall produse de Kaspersky. Antivirusul are o rata de detectie buna, insa nu e infailibil, sunt virusi/malware care pur si simplu ii scapa sau ii scapau, cum a fost vbstub.exe-ul, un virus care tinea folosit procesorul la 100%. Eu utilizez in tandem ClamWin si Nod32, insa doar modulele de scanare, fiindca cele active, de monitoring imi ocupa multa memorie RAM. Insa, daca nu stati sa scanati manual fisiere sau sa uploadati fisierele suspecte la scanere on-line, gen VIRUSTOTAL.com, e bine sa lasati modulele active in functiune.
-
Si mie imi pare rau ca nu ati recuperat fisierul, insa, v-am spus, puteti apela la o firma care se ocupa in mod profesionist cu recuperari de date de pe hard diskuri si va rog sa ma credeti ca astia sunt pregatiti sa recupereze date de pe platanele distruse atat logic cat si fizic.
Pe viitor e bine sa va parolati contul din Windows pentru a nu a mai permite accesul nedorit la fisierele personale si sa setati Recycle Bin-ul sa va ceara o confirmare atunci cand incercati sa stergeti(si fara sa vreti) fisiere:
Recycle Bin - Properties - Display delete confirmation dialog - OK.
Mai exista si alte posibilitati ptr a va proteja datele importante personale: arhivarea fisierelor si directoarelor cu parolare, criptare si setarea permisiunilor de acces din tabul security, utilizarea unui soft special de protectie a directoarelor si fisierelor, precum Folder Lock:
http://www.newsoftwares.net/folderlock/ -
Daca s-a utilizat fara succes metoda completarii formularului de recuperare a parolei de pe site-ul Yahoo!, e bine sa incercati sa accesati totusi contul de pe un alt calculator si alta conexiune la internet fiindca e posibil sa existe restrictii impuse de adminul retelei ptr accesarea site-ului Yahoo! Altfel, posibilitatile de recuperare a unei parole uitate sau furate sunt foarte mici, atat timp cat datele personale completate la activarea contului nu se mai stiu sau au fost modificate din setarile contului. Din cate stiu eu, doar ziua de nastere si intrebarea de control nu se pot modifica, in rest, zip-codul, tara, profesia, adresa, genul(ultimele 3 neesentiale ptr recuperarea parolei) se pot modifica direct din "settings", astfel incat, si daca v-ati reaminti datele completate la activarea contului, cineva cu intentii malitioase va poate trasforma incercarea de a recupera accesul cu ajutorul formularului intr-o misiune imposibila. Pe langa faptul ca, avand cel putin odata acces la cont, vi-l poate dezactiva si niciun formular din lume nu va mai reda accesul la el.