PERICOL MAXIM - FURT IDENTITATE CARD!!
Înapoi la: Forum » Tehnologie
-
13 Dec 2006, 18:380 0Buna seara tuturor.. si totusi, nu e prea buna!
M-am luat cu discutiile pe forum si acum jumatate de ora am intrat in mailul de serviciu, unde am observat ca am primit, in jurul orei 16, un mail foarte ciudat, de la Raiffeisen Online ..la expeditor aparea "Raiffeisen Bank".. am citit mailul si deoarece eu nu am cont la aceasta banca si uitindu-ma cu atentie la pagina care se deschidea si facind comparatia pe Internet cu pagina originala a bancii mi-am dat seama ca e TENTATIVA DE FURT DE IDENTITATE PT CARD!!! MARE ATENTIEEE!!
In mailul primit scria:
" Stimate client,
recent, Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari eurpene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos:
Click Aici
Ne pare rau pentru deranjul cauzat insa este in folosul contului si depozitelor Dumneavoastra.
Va rugam sa nu raspundeti acestui e-mail. Mailurile trimise catre aceasta adresa nu primesc raspuns. Pentru ajutor, intra in contul tau online si alege "Ajutor".
Apasind pe link-ul cu "Click aici" se deschide o pagina care poarta sigla Raiffeisen Online si care este destul de similara cu pagina bancii, insa are si foarte multe lipsuri.. dar la prima vedere poate insela pe cineva care nu a mai avut de a face cu asa ceva..
Pagina INSELATOARE cu Raiffeisen Online are link-ul urmator: http://forums.mscsoftware.com/simd/admin/www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login.html .. iar link-ul original al bancii este: https://www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro
Asa incit, va rog sa anuntati cit mai urgent si in orice mod posibil (mail, SMS, telefon, messenger) toti cunoscutii despre aceasta noua tentativa de furt de date si desigur, care are ca finalitate, golirea cardurilor de toate sumele existente si NIMENI SA NU DEA NICI UN FEL DE DATE PERSONALE, CONTURI, NUME UTILIZATOR, PAROLE PE INTERNET, indiferent de la ce banca vine, PT CA ESTE TENTATIVA DE FURT DE DATE SI DE BANI!!
O sa postez acest mesaj pe toate forumurile.. ca sa citeasca toate persoanele care acceseaza eva. Am anuntat despre aceasta tentativa de furt la Sucursala locala a bancii Raiffeisen, au spus ca e prima oara cind aud de asa ceva si ei vor lua legatura cu sediul central al bancii care va transmite mai departe aceasta avertizare la toate sucursalele din tara si la BNR.
Aveti mare grija de cum folositi cardul si NU UITATI CA: NIMENI, NICIODATA, NU ARE VOIE SA CUNOASCA PAROLA VOASTRA DE PE CARD, DECIT NUMAI CINEVA DIN FAMILIE, IN CAZ EXCEPTIONAL!!
Înapoi la: Forum » Tehnologie