centrale pe lemne?

•  
    • 567 mesaje
    1 Nov 2006, 15:00
    0 0
    buna fetele, am o intrebare...
    v-ati pune centrala pe lemne? de ce?
    am doi parinti care se cearta ca chiorii ca unul vrea centrala pe lemne si altul zice ca e o prostie...
    voi ce stiti despre asta?
    am mai auzit (dar nu din surse sigure) ca un UE sunt interzise pentru ca polueaza...
  •  
    • 358 mesaje
    1 Nov 2006, 19:48
    0 0
    chiar azi am auzit de cineva k si a pus centrala pe lemne. nu sh nimik in leg cu reglmentarile UE in ceea ce o priveste, dar respectiva persoana a platit in jur de 90 de milioane pt ap 3 camere, are caloriferele f mari, iar camera se incalzeste in 20 de minute
  •  
    • 24 mesaje
    7 Nov 2006, 13:40
    0 0
    Au niste vecini ai mei, nu stiu cat au platit, cazanul in sine costa cam cat o centrala pe gaz. Nu cred ca e problema, am citit in niste reviste frantuzesti materiale despre incalzire si spuneau ca e cel mai ieftin. Atat ca e greu cu spartul lemnelor, incarcat cazanul, scos cenusa... Eu am studiat acum cativa ani, ne chinuiam cu sobe cu lemne, motorina si tot felul de solutii dar in cele din urma au ajuns gazele si la mine pe strada. Scump, dar f. comod. Vecinii mei nu si-au mai bagat pt ca deja aveau centrala cu lemne, insa am vz ca iarna cand e f frig se refugiaza la bloc la fiica lor!
  •  
    • 156 mesaje
    7 Nov 2006, 17:10
    0 0
    Hai sa-mi bag si eu nasu in subiectul asta ,daca tot am o parere.....

Eu locuiesc in Germania si va spun ca aici daca cineva vrea centrala noua atunci isi pune pe lemne...sau peleti!

In primul rand se spune ca lemnul nu va ajunge niciodata mai scump ca gazul sau ca uleiul de ex....
    In al 2 lea rand se zice ca lemnul da o caldura mai buna ca orice altceva

Ar fi o problema ca intr-adevar sunt foarte scumpe dar aici statul "doneaza" ceva banuti pt asa ceva sau pt izolari de case geamuri noi etc......pt ca (nu stiu eu exact sigur)se zice ca asa nu vor mai trebui sa dea bani in alte tari pt aceste surse.
    Noi personal ne-am pus anul asta o centrala noua (ca aveam cu ulei si uleiul este f scump!)pe peleti (lemne presate si arata ca niste pufuleti micuti)si suntem pana acum multumiti de alegerea noastra.E drept ca nu are mult de cand e in functiune...sa vedem cum va fi cand vor fi afara -15,-20 grade,dar nu cred ca o sa fie probleme.
    Aaaaa,si casa se incalzeste urgent....
  •  
    • 1272 mesaje
    7 Nov 2006, 18:37
    0 0
    eu traiesc in austria (deci eu) si avem centrala pe lemne! nu sunt interzise in E.U. se vorbeste mult pe seama ca praful fin provenit de la arderea lemnelor ar fi poluant, dar de interzis, in mod sigur nu!
    pt noi este cel mai economic mod de incalzire. noi locuim intr-un sat, si aici posibilitatile de incalzire cu gaz, nu prea exista. ar fi posibilitatea cu ulei(care costa f mult).
  •  
    • 1924 mesaje
    13 Nov 2006, 10:26
    0 0
    sweety, persoana despre care vorbesti a platit 90 de milioane pentru ce anume? doar centrala sau toata instalatia? mi se pare cam mult. eu am centrala pe gaz (la casa de 3 camere + 2 bai) si centrala (singura) a costat 20 de milioane...
  •  
    • 5941 mesaje
    13 Nov 2006, 17:58
    0 0
    Eu tocmai am facut un curs de mediu..unde am fost instruiti ca la organizatiile noastre sa folosim centrale pe lemne
    de ce? pentru ca lemnul este o resursa regenerabila, gazul sau petrolul, nu sunt regenerabile
    asa ca in mod sigur nu sunt interzise in UE, ba din contra, am inteles (dar asta nu stiu sigur) ca s-ar putea ca cele pe gaz sa fie interzise.
  •  
    • 1924 mesaje
    29 Ian 2007, 09:35
    0 0
    pana la urma cum e. are cineva o astfel de centrala? ma gandesc sa-mi pun o astfel de centrala la casa de la tara si ma intreb daca merita.

face si apa calda sau doar caldura? daca nu locuiesc tot timpul acolo risc sa imi crape instalatia?
  •  
    • 92 mesaje
    30 Ian 2007, 23:04
    0 0
    la tara clar se merita o centrala pe lemne , am fost l un prieten l tara si vindeau aia o caruta plina de lemne cu 2 mil , deci ieftin , plus ca daca folosesti lemn bun arde linistit toata noaptea si mentine caldura in toata casa
  •  
    • 1913 mesaje
    31 Ian 2007, 18:44
    0 0
    Am o ruda care avea centrala pe gaz, dar si-a luat una si pe lemne. Gazul era mult mai scump! Totusi, in ambele cazuri trebuie sa ai peretii izolati, pentru a face economie!
    Si... DA, sunt f multumiti de aceasta centrala!
  •  
    • 1924 mesaje
    3 Feb 2007, 09:38
    0 0
    de fiabilitate am inteles, saru' mana de raspunsuri.

eu vreau sa pun o centrala la o casa de vacanta, in care n-am sa locuiesc tot timpul. Ma intereseaza daca poate crapa instalatia din asta, avand in vedere ca o sa existe perioade in care nu va locui nimeni acolo?
  •  
    • 1620 mesaje
    4 Feb 2007, 13:01
    0 0
    Daca centrala incalzeste apa care se duce in calorifere, oricare ar fi combustibilul, ca sa nu crape, trebuie sa golesti instalatia de apa pe timp de iarna.
  •  
    • 5304 mesaje
    6 Feb 2007, 00:07
    0 0
    Sau poti sa pui antigel,e mai scump dar nu-ti mai bati capul cu golire-umplere-aerisire-etc...
  •  
    • 1924 mesaje
    6 Feb 2007, 19:57
    0 0
    done : nice try!
  •  
    • 1628 mesaje
    13 Feb 2007, 13:53
    0 0
    spune-i atunci sa aleaga una pe lemne cu gazeificare diferenta ar fi de cost si randamentGazeificarea, nearzand in mod direct lemnele, ci utilizand gazele continute de acestea, permite o intrebuintare completa a combustibilului solid ceea ce inseamna un randament ridicat de combustie si un impact ambiental foarte slab datorita absentei in fum a elementelor nearse si a substantelor nocive.
    Functioneaza pe gazogen, permitand obtinerea unui rezultat termic maxim al combustiei lemnului, limitand emisia fumului si a substantelor poluante, a dispersiei de caldura si deci a costurilor.
  •  
    • 1924 mesaje
    15 Feb 2007, 22:22
    0 0
    :o
  •  
    • 2191 mesaje
    15 Feb 2007, 22:33
    0 0
    te-a bagat in ceata,Q?
  •  
    • 1924 mesaje
    19 Feb 2007, 16:32
    0 0
    pe tine nu?
  •  
    • 5304 mesaje
    19 Feb 2007, 18:19
    0 0
    Daca nu-ti place cu antigel poti incerca cu alcool,dar e mai scump...
  •  
    • 1924 mesaje
    3 Mar 2007, 08:33
    0 0
    done, iertare sa-mi fie, am auzit ca se poate cu antigel. initial m-am gandit ca faci misto...