Dactilografierea sau "metoda oarba"
-
0 0Dragelor, ma poate ajuta cineva sa gasesc un program sau altceva(exercitii) pentru a invata sa scriu mai repede si fara sa ma tot uit pe tastatura? Multumesc. Monica
-
Existå regulå simplå:
dacå ti degetele pe rindul din mijloc al tastaturi si ai degetul aråtåtor de la mina dreaptå si de la mina stingå pe literele care sint deja marcate pe tastaturå si restul degetelor le pui la urmåtoarele litere.
si te duci cu degetele de la fiecare mina la rindul de sus s-au de jos.
Degetele mare se folosesc numai cind apesi pe spatziu intre cuvinte.
Cifrele se scriu cu mina dreaptå unde ai tastatura micå ( asta se foloseste la excel cind ai multe cifre) si ai så observi cå si acolo este marcata cifra din mijloc. Pe ea ti degetul mijlociu de la mina dreaptå si te duci cu celelate degete pe rindul de sus si de jos fårå så ridci mina.
cind adaugi cifre în texte te duci cu degetele de la pozita intialå , adicå de la rindul din mijloc la rindul unde stau cifrele.
Ce este important este så memorezi pe ce loc stå fiecare literå. -
Eu am gasit un demo, dar este destul de dragut si de bunicel, care se preteaza pentru a invata cum sa tastezi prin metoda oarba. Se cheama "RoDactilo". Cauta-l cu Google, pe la "EasyPC".
Poate tu inveti sa tastezi mai repede prin aceasta metoda, ca eu am soft-ul, dar nu am timp si nici rabdare sa stau si sa aprofundez chestia asta si tot cu ochii pe tastatura stau si cred ca am viteza mai mare la scris cu doua degete, decat cu toate zece.
Pupici! -
Salut!
Incepe cu tastele din mijloc si tine minte degetele. Eu si noaptea visam "a,s,d,f", stai relaxata... Uff, as vrea sa iti spun cum am inceput eu dar mi se pare o vesnicie de atunci. Pot sa iti spun ca se merita efortul, e super sa poti sa tastezi fara sa privesti altceva decat monitorul... Chiar daca o sa injuri prima data... continua, ca se merita!
Muuuuuulta bafta!