pret termopan

•  
    • 45 mesaje
    4 Sep 2006, 14:56
    0 0
    Mi-as dori sa aflu (cu titlu pur informativ) cat ar putea sa ma coste geamurile termopan pentru o sufragerie normala (geam 150/80)+ usa la balcon (normala) si un geam de bucatarie. Stiu ca pretul se calculeaza in functie de mai multe elemente, dar as dori un pret informativ (de exemplu... mai mult de 500 euro?)
  •  
    • 3248 mesaje
    4 Sep 2006, 15:12
    0 0
    Nu stiu cam la cat te poate ajunge,dar te sfatuiesc sa mergi pe Rehau.Sunt unii din cei mai buni producatori.
  •  
    • 1552 mesaje
    4 Sep 2006, 17:14
    0 0
    buna,poti lua masura corecta si sa mergi la mai multe magazine pt a afla pretul.tata asa a facut :a mers la un magazin si i-a zis ca 23 mil ,la al magazin 16 si la al treilea magazin 8mil.pt sufragerie prima data cand nu sa interesat de preturi si la alte magazine a dat 9 mil.si pt fata balconului acum cand sa interesat a dat 8 mil.sper sa gasesti ceva bun si ieftin
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Sep 2006, 17:27
    0 0
    daninu, pe noi ne-a costat 17 mil o fereastra tip termopan cu profile pvc si feronerie nemteasca (montata de curand, adica saptamana trecuta) - facuta dupa cum urmeaza, pentru dormitor:

- 2,40m x 1,30 m
    - cu 3 ochiuri de geam, din care unul fix (in mijloc), unul cu deschidere simpla si unul cu deschidere dubla
    - geam low-e

asa stand lucrurile, iti sugerez urmatoarele:
    1. gandeste-te bine daca chiar ai nevoie ca fereastrele de la sufragerie sa se deschida? presupun ca, pentru aerisit, deschizi usa balconului. ferestrele termopan fixe sunt considerabil mai ieftine - noi asa vom face fereastra de la sufragerie. nu numai atat: o vom face dintr-o singura bucata.
    2. usile balcoanelor au, de obicei, partea de jos opaca (pt ca riscul de a sparge geamul de jos e mare). e mai ieftin si mai practic sa o faci tot asa si din termopan (cu partea de jos opaca). in felul asta, mai capeti un avantaj: poti sa pui in balcon diverse troace, fara ca ele sa se vada din sufragerie.
    3. ferestrele clasice de bucatarie au oberlicht (ferestruica aceea mica, sus). renunta la el, e prea scump (costa cam tot atat cat o fereastra de dimensiuni normale). pentru bucatarie poti face o rama cu 2 ferestre, din care una sa aiba deschidere simpla, iar cea dinspre aragaz sa aiba dechidere dubla (ca sa poti aerisi iarna, cand e frig).
  •  
    • 45 mesaje
    5 Sep 2006, 08:27
    0 0
    Va multumesc mult! Voi tine seama de sfaturile voastre!
  •  
    • 3383 mesaje
    5 Sep 2006, 13:58
    0 0
    daninu, ce mai faci? cum esti? mi-e dor de tine!
  •  
    cla
    • 2 mesaje
    8 Sep 2006, 01:02
    0 0
    eu te sfatuiesc sa alegi rehau sau trocal. feronerie siegenia, geam low-e cel putin 3 camere. Atentie unde le faci pentru ca sunt multe firme care sau apucat peste noapte sa faca timplarie. Atentie sa fie exact ce platesti,nu te bucura ca e mai ieftin pentru ca nu e degeaba. Vezi ca o firma mare care lucreza pe trocal au reduceri bunicele la pvc alb.