Imprimante sau multifuncional

•  
    • 623 mesaje
    26 Aug 2006, 16:45
    0 0
    Are cine multifuncional Lexmark? Este buna? Ce imprimante bune cu cartuse (negru si color) stiti? Vreau sa-mi achizitionez dar nu prea stiu de care...Mai avantajos este sa fie si imprimanta,scanner si copiator toate la un loc dar nici sa fie foarte scumpa ...de asta intrebam de cea de la Lexmark pt. k pare rezonabila k pret dar nu stiu daca este buna sau nu Cele de la Canon sunt mai buna?
    Voi de care aveti si cum sunt?
  •  
    • 2331 mesaje
    26 Aug 2006, 20:44
    0 0
    Ma, io am avut imprimanta normala de la lexmark si sincer, nu mi s-a parut a fi deloc proasta.Adica imprimanta cu cartus negru si color.Acum si io freau una dasta sucara, cu fax, copiator, scanner , imprimanta.Uita-te pe net si fa comparatii
  •  
    • 623 mesaje
    26 Aug 2006, 22:46
    0 0
    mersi pt. raspuns.
    Dar un scanner bun (separat ma refer) care sa scaneze si filmele foto stiti?
  •  
    • 1039 mesaje
    27 Aug 2006, 09:40
    0 0
    Gi10giorgia, un scanner bun (pentru fotografii si documente, fara adaptor de transparenta pt negative) este Canon, si nici nu este scump, intre 2mil (Canon LiDE25) si 3 mil (LiDE60). Diferenta o face in principal viteza, primul fiind pe USB 1.1, cel de-al doilea pe USB 2.0. Sunt fiabile, subtiri, nu necesita alimentare separata si, foarte important, elementul fotoreceptor se bazeaza pe o lampa cu tehnologie LED, fiabila si calitativ superioara celor cu tehnologie cu lampa catodica. Dar NU scaneaza filme!

Acum, iti recomand sa NU-ti iei un scanner pt filme. Argumente: pentru scanarea filmelor este necesar un scanner profesional, ce costa mii de euro! Altminteri, vei obtine niste imagini avand culori denaturate, cu o profunzime si o adancime a culorilor departe de cea reala a negativului. Este mult mai convenabil sa-ti scanezi filmele la un laborator profesionist (atentie!!! sa fii atenta, nu orice laborator are in dotare scanner profesional, cele mai multe - in special cele pentru marea masa a populatiei au un banal scanner de amatori cum poti sa-ti cumperi si tu!). Daca ai nevoie, iti pot recomanda niste laboratoare adevarate (in Bucuresti) unde scanarea costa undeva la 5000 lei / cadru, dar esti sigura pe rezultat. In plus, sunt posibile corectii ale negativelor zgariate, corectii de zgomot de imagine, granulatie etc.

Deci ia-ti un scaner bun pentru fotografii si documente (atentie: o functie deosebit de utila, pe care nu o au toate scannerele, este posibilitatea de a scana direct in PDF (.pdf)), iar negativele scaneaza-le la un laborator.

Eu am un scanner Canon LiDE 25 pe care-l iau cu mine in voiaje, intra in geanta notebook-ului si scanez documentele necesare navei in (.jpg) si eventual, cu un program OCR le transform in documente Word (.doc) pentru imprimare, iar cartile mele de specialitate direct in (.pdf).
  •  
    • 623 mesaje
    27 Aug 2006, 15:54
    0 0
    Marinaru68, mersi mult pt. raspuns. O sa tin cont de sfatul tau. La inceput ma gandeam sa-mi iau un multifunctional dar e mai nasoala partea cu cartusele cand se termina, k la ce pret au sa le faci un refille sau sa le cumperi...asa k pana la urma o sa ma limitez doar la scanner
  •  
    • 1039 mesaje
    27 Aug 2006, 20:13
    0 0
    Sa stii ca ai luat o decizie buna! In cazul in care nu ai de printat prea mult, costurile unei imprimante nu se justifica! Ma refer evident, nu la costul imprimantei in sine, care este redus, ci la costul consumabilelor. Dupa cum probabil ai observat, toate firmele producatoare de imprimante merg pe politica: "vand imprimanta la un pret mic si-mi scot banii din consumabile".

Este mult mai convenabil ca, in cazul in care ai doar ocazional de imprimat, sa mergi la o firma buna (exemplu: AREXIM, Xerographic) unde vei avea garantia calitatii (la un pret nu neaparat redus, dar perfect acceptabil - sa spunem ca vrei sa printezi un CV la o calitate excelenta, pentru a fi depus la o firma "cu pretentii"), sau sa mergi la cei ce imprima in particular (studenti, etc) care iti vor printa pagina la un pret foarte mic - sa spunem ca ai de printat o lucrare, un proiect, etc - insa calitatea e ceva mai slaba, ca astia lucreaza cu cerneluri si tonere refilled.

Un scanner insa este de mare ajutor intr-o casa! Eu mi-am salvat toate fotografiile, de cand eram mic copil pana la ultimile facute pe film de 36mm, am scanat actele casei, diverse acte importante, carti, etc. Toate scanarile (in special ale actelor importante), le am pe CD-uri de calitate, dar sunt salvate de asemenea si pe servere de mail (pe gmail sau yaho.

Succes!
  •  
    • 623 mesaje
    27 Aug 2006, 21:19
    0 0
    mersi mult! m-am hotarat sa-mi iau scaner Canon LIDE 25, e accesibil k pret si daca zici k e bun, e super atunci. Si eu am de scanat multe poze, carti, mai multe...Calitatea scanarii cu scannerul asta zici k e buna, nu? K vreau sa iasa exact...
  •  
    • 1039 mesaje
    27 Aug 2006, 22:17
    0 0
    LiDE25 este un scanner excelent, scaneaza inclusiv in format .pdf (direct). Insa este ceva mai lent, asa cum ti-am spus. Eu am ales acest model deoarece am timp suficient cat sunt in voiaj (in 6 luni pe mare.... sa tot scanez), de asemenea acasa! Daca insa vrei sa mearga treaba mai repede, iti recomand LiDE60, aceeasi imagine o scaneaza in jumatate din timpul necesar lui LiDE25. In cazul in care insa ai si tu timp la dispozitie, sau nu ai mult de scanat ci doar ocazional, LiDE 25 este o alegere buna. Tu hotarasti, functie de necesitati (diferenta de pret este de aprox 1 milion).
    Iti pot spune ca am scanat volume intregi de carti de specialitate, in vreme ce ma uitam la TV sau la cate un film.
    Toate cele bune!
  •  
    • 623 mesaje
    27 Aug 2006, 23:56
    0 0
    atunci raman la Canon LIDE 25 k nu-mi trebuie asa rapiditate pt. scanare. multumesc pt. sfat!
    Toate cele bune!!!
  •  
    • 162 mesaje
    30 Aug 2006, 23:13
    0 0
    Si cum reuseai sa scanezi cartile? Cum faci corectia de pagina? Doar nu "rupi foile" - eu am un HP 4600 - si e greu sa scanez carti. E destul de complicat.
    Pentru documentle independente
    folosesc un program unde le scanez si le intr-o baza de date ca sa le pot gasi usor.
  •  
    • 1039 mesaje
    31 Aug 2006, 07:58
    0 0
    Sigur ca nu rupeam filele din carti. Pentru a scana o carte, o intind cat pot de bine peste platanul scanner-ului, exact ca si cum as trage-o la xerox. Nu ai xerox-at niciodata o carte? Sigur, este posibil ca in cazul cartilor mai groase si ceva mai rigide, sa ramana uneori o dunga intunecata pe margine... asta e, nu ai ce face. In general insa, scanarile ies excelent.
    Cat despre bazele de date si despre corectia de pagina... nu am inteles ce vrei sa spui.
  •  
    • 162 mesaje
    1 Sep 2006, 21:48
    0 0
    Am vazut la un moment dat, un scanner, care facea corectia curburii de pagina (cand ai carti groase de exemplu, ele nu se pot lipii foarte bine de scanner).
    Faptul ca ramane o dunga neagra, cateodata poate fi deranjant.
    Problema este ca daca scanezi maine mai poti adauga in acelasi fisier si alte pagini, sau le scanezi separat?
    Eu am posibilitatea de a scana si paginile se introduc in acelasi fisier, cand scanez, astfel ca o carte= un fisier. Si apoi il convertesc in .pdf.
  •  
    • 1039 mesaje
    1 Sep 2006, 22:39
    0 0
    Pai tocmai asta e ideea de a scana direct in (.pdf) !!! O carte, un fisier!!!
  •  
    • 162 mesaje
    1 Sep 2006, 22:45
    0 0
    Si reusesti sa adaugi pagini la fisiere .pdf deja create?
  •  
    • 623 mesaje
    2 Sep 2006, 16:01
    0 0
    Mi-am luat scanner canon si imi place
  •  
    • 1039 mesaje
    2 Sep 2006, 19:59
    0 0
    sincer sa fiu, n-am incercat niciodata sa adaug pagini noi la fisiere (.pdf) deja create, dar am impresia ca nu este greu. Pana acum, de cate ori am scanat o carte, am scanat-o de la inceput pana la sfarsit, si softul scanner-ului ma intreaba la prima scanare daca vreau sa fac o singura sc anare, sau scanari multiple. Oricum, program de conversie din (.jpg) in (.pdf) am si eu, dar pana acum am scanat direct in (.pdf)
    Voi incerca, de curios, sa si adaug.
  •  
    • 1039 mesaje
    2 Sep 2006, 20:03
    0 0
    gi10giorgia, de care ti-ai luat, LiDE60 sau LiDE25?
    Vezi ca manualul de utilizare nu este foarte explicit, iar pentru a scana direct in .(pdf) trebuie sa utilizezi "toolbox"-ul si nu programul utilizat pentru scanari foto (PhotoStudi. Asta nu scaneaza decat in (.jpg)
    Ma bucur mult ca esti incantata! Cat ai dat pe el si de unde?
  •  
    • 623 mesaje
    2 Sep 2006, 23:21
    0 0
    Mi-am luat LIDE 25 si chiar ma multumeste viteza lui de scanare. Am dat 2 mil. Eu sunt din Craiova si l-am luat de la un magazin de aici. Dar am cautat dupa el de m-am saturat si doar la magazinul asta am gasit si era singurul.
    Am observat k in brosurile alea nu explica mare lucru, dar m-am descurcat cu instalatul programului de pe CD, cu scanatul. Imi place mult sa fac asta . O sa tin cont de sugestie cand o sa scanez carti.
    Vroiam sa te intreb ceva: atunci cand deschid calculatorul incepe sa se auda si de la scanner un sunet scurt k cel cand scanezi. Asa e normal? La tine face la fel?
  •  
    • 162 mesaje
    2 Sep 2006, 23:25
    0 0
    Fisierele jpg nu admit multipage - doar .tif-urile.
  •  
    • 623 mesaje
    3 Sep 2006, 21:42
    0 0
    Mai am si eu o intrebare: documentele sau pozele plastifiate se mai pot scana? ma refer sa nu afecteze scanner-ul in vreun fel...