prelucrari foto
-
0 0ce parere aveti despre cei care se ocupa cu prelucrari foto,restaurari de poze alb-negru,calendare personalizate?Ma intereseaza pareri privitor la experiente si preturi.
ce parere aveti despre felicitarile pe care copilul vi le aduce acasa de sarbatori? Care este pretul? Merita oare? -
Ai intrebat "ce parere aveti despre cei care fac editari de imagini?"
Eh momentan lucrez in vastul domeniu al informaticii si sunt oameni si oameni nu poti sa zici ca aia care prelucreaza imagini sunt "intr-un fel sau altu" ...
Cat despre preturi iti spun ca nu sunt mari oriunde unde se developeaza poze exista un om care face chestii de gen si poti intreba acolo despre asta.
Daca ai curaj poti sa faci si u chestii de gen, nu e mare lucru exista programe speciale pe calculator care te ajuta sa modifici sa faci sa invarti imagini cum vrei tu, iti trebuie doar putina indrumare de la vre-un amic care stie programul.
Ex de programe :"PhotoShop, CorelDraw,... "
Sper ca am raspuns la intrebare
era un pic cam confuza ca nu am inteles dak te referi la oameni in sine sau la chestia cu imagnile la procesu de modificare. -
misteria, pretul depinde de:
1. suportul pe care se afla imaginile.
Daca e vorba de fotografii sau diapozitive, ele trebuie scanate - este o operatiune in plus, care se adauga la costul final.
2. calitatea prelucrarii depinde nu numai de ochiul si abilitatea profesionala a persoanei la care apelezi, ci si de calitatea scanerului si a monitorului cu care acesta lucreaza. un scaner ieftin inseamna scanari slabe calitativ. pe de alta parte, intr-un fel vezi o fotografie pe un monitor "de uz casnic", ieftin si necalibrat, si cu totul altfel pe un monitor care apartine unui profesionist - in sensul ca monitorul pe care lucreaza acesta reda culorile mult mai fidel. prin urmare, si rezultatul prelucrarii este incomparabil mai bun.
3. depinde ce anume vrei sa faci cu fotografiile, dupa prelucrare: una este sa le expui, sa zicem, pe un site, si alta este sa doresti sa le folosesti intr-o publicatie tiparita.
4. fireste, cu cat pozele sunt mai multe, mai slabe calitativ, lucrarea mai complexa si termenul mai scurt, cu atat creste si pretul.
5. gradul de profesionalism al "prelucratorului de poze" este iarasi un element care poate influenta costul. un adevarat "artist" in domeniu isi stie valoarea muncii si iti poate cere un pret mai mare decat un "prelucrator" obisnuit.
6. stabilirea pretului se face rareori in functie de numarul de fotografii. cel mai adesea, pretul se stabileste in functie de timpul necesar pentru prelucrarea tuturor imaginilor. (unele pot fi mai bune calitativ, deci necesita un timp redus de munca, dar altele pot fi foarte proaste si atunci, fireste, timpul alocat acestora este mai mare)
7. in general, pentru prelucrarea imaginilor in vederea tiparului, la firmele specializate o ora poate sa coste cca 15-20 Euro. poate si mai mult. -
Apollion, te rog sau cine stie sa imi spuna si mie cum sa fac o chestie. Am descarcat un program proshowgold de facut sliduri si pt ca l-am descarcat free, il am doar versiune trial si apare si pe presentari o banda galbena cu numele lor, cum sa fac sa dispara banda galbena...? si cum sa il am mai mult decat 15 zile cat mi-l ofera ei...? Multumesc