cont PAYPAL "spart" -ce sa fac?
-
0 0Imi facusem un cont pe www.paypal.com pentru tranzactii cu carduri pe internet, l-am neglijat vreo luna, am uitat parola si ce informatii am mai furnizat in afara de nume, prenume si adresa de email...
Si iata ca primesc luna asta un mesaj de la ei cum ca "your account may be compromised" pentru ca un card asociat cu contul meu apare ca furat. Ori eu nu am apucat sa trec acolo nici un card de-al meu, deci sigur fusese altcineva!
apoi am mai primit 2 emailuri dubioase, unul dintr ele anuntandu-ma ca s-a mai adaugat o adresa de mail la contul meu paypal! o adresa care nu era a mea!
Le-am trimis la spoof@paypal.com, adresa unde se verifica mailurile care imita Paypalul si am primit imediat confirmarea ca ar fi false!
Acum nu mai reusesc sa intru in contul meu, ori am uitat intr-adevar parola, ori pesoana care mi l-a spart mi-a schimbat-o!
oare daca abandonez pur si simplu e vreun risc sa se foloseasca de numele meu in asa fel incat sa o patesc eu?
Nici nu am cum sa recuperez accesul, cand incerc sa introduc informatiile personale mi se spune ca nu corespund cu nici un cont Paypal, pe de alta parte adresa mea de mail e inregistrata in baza de date paypal.
Ce sa fac? Ma puteti ajuta? -
Daca nu ai apucat sa iti bagi datele personale a contului tau din banca,cod pin,etc.e ok.
Daca da,atunci anunta banca ta sa blocheze orice tranzactie cu acel cont de Paypal sa nu ai surpriza sa iti faca cineva piata cu banii tai.
Si inca ceva ,intodeauna sa verifici cu right click sursa, la orice link care vine de la PayPal,mai ales cele care iti cer sa verifici datele personale,deoarece sunt multe false.Primesc zilnic asemenea mailuri ,bineinteles ca nici nu dau click pe link,verific sursa si automat le fac forward la spoof pay.pal.
Chiar azi am primit unul de la asa zis Pay Pal cum ca am cumparat un ceas de mana de 200euroi
Bineinteles ca a ajuns la spoof,cand am verificat sursa venea de la un site in limba portugheza!Nu avea nimic comun cu adevaratul Pay Pal!