Applet crashed

•  
    • 119 mesaje
    14 Apr 2006, 14:58
    0 0
    Nu pot intra pe chat !!? Trebuie sa instalez Java? Dar ce Java? ca atatea aplicatii java sunt??

F1 !!
  •  
    • 635 mesaje
    14 Apr 2006, 17:20
    0 0
    Intradevar pentru appleturi iti trebuie java, mai exact JRE (java runtime enviroment, o platforma care face posibila rularea pe orice statie a tuturor programelor implementate in limbajul de programare java).

Poti descarca de pe site-ul Sun-ului gratuit jre-ul, apoi il instalezi.
    (http://java.sun.com/j2se/1.5.0/download.jsp)
  •  
    • 119 mesaje
    17 Apr 2006, 10:00
    0 0
    Multumesc, temola ! Am facut-o si pe asta, mi-am dat jos vechiul jre (caci se pare ca-l aveam instalat), mi-a instalat altul nou, dar in afara de faptul ca de data asta mi-a scris la un moment dat applet loaded, si abia apoi crashed.....nimic nou.
    si nu ca as tine neaparat sa intru pe chat, dar ma si enerveaza.........
  •  
    • 119 mesaje
    17 Apr 2006, 13:32
    0 0
    Am descoperit partial care e problema. eu folosesac Opera pt navigare si probabil scriptul ala java merge numai in Internet Explorer !! cu IE am reusit sa ajung cumva mai langa chat, dar tot nu m-am conectat !! imi mai da ceva erori, sau nu am facut eu bine??? mai incerc !!
  •  
    • 635 mesaje
    18 Apr 2006, 16:28
    0 0
    java-ul tau ar trebui sa aibe si o consola, jos in bara (acolo unde e ceasul trebuie sa apara si o canita de cafea atunci cand accesezi chat-ul; fa click dreapta si alege open console). ia vezi poate ai ceva mesaje de eroare.
    intre timp am sa incerc si eu sa vad daca ma conecteaza.
  •  
    • 635 mesaje
    18 Apr 2006, 16:54
    0 0
    mai verifica ceva:
    In internet explorer: Tools->InternetOptions->Security->click custom...
    acum cauta la sectiunea Scripting:Active scriptig, Scripting of java applets...ar trebui sa fie enabled.

In internet explorer:
    Tools->InternetOptions->Advanced trebuie sa fie o sectiune Java (sun) vezi sa fie bifat use java.....

daca tot nu merge zi-mi si mai caut posibile cauze
  •  
    • 119 mesaje
    20 Apr 2006, 09:05
    0 0
    la consola am urmatorul mesaj:

Netscape security model is no longer supported.
    Please migrate to the Java 2 security model instead.
  •  
    • 119 mesaje
    20 Apr 2006, 09:16
    0 0
    si in setarile pt internet am enable pentru java scripturi.

cand intru pe chat ajung pana unde vad butonul de conectare dar imi da mesajul ca
    Nu am putut sa aflu adresa serverului IRC irc.eva.ro !!
  •  
    • 635 mesaje
    20 Apr 2006, 09:26
    0 0
    Cu Netscape 6.2 stiu sigur ca sunt probleme...nici cu Internet Explorer nu merge?

Ma mai documentez si revin....
  •  
    • 119 mesaje
    20 Apr 2006, 09:43
    0 0
  •  
    • 635 mesaje
    20 Apr 2006, 10:08
    0 0
    Netscape si Mozilla au probleme cu JVM, probabil se poate rezolva cu ceva plug-in-uri, sau cu alte versiuni de java/netscape...dar mai simplu, incearca te rog cu Internet Explorer chat-ul si zi-mi dc mai da aceleasi erori.

La mine merge si cu IE 6.0.. si cu Mozilla 5.0 asa ca din pacate nu reusesc sa reproduc erorile.

Dc mai gasesc ceva util mai scriu.
  •  
    • 635 mesaje
    20 Apr 2006, 10:09
    0 0
    mai zi-mi te rog si ce versiuni de browser ai (IE, Novell sau Mozilla, oricare le ai)
  •  
    • 635 mesaje
    20 Apr 2006, 10:20
    0 0
    ...the applet uses the old "Netscape security model" which
    is no longer supported by recent JRE. If you can't touch the applet's
    source code, you have to use an older JRE, say 1.2 or older, I'm not
    sure. Since the older JRE unlikely works with new mozilla, you may have
    to also use an older mozilla.

Kyle

e scos de pe un forum...problema e comuna, de asta ziceam ca m-ar ajuta sa stiu ce versiuni ai la browsere.
  •  
    • 119 mesaje
    20 Apr 2006, 15:03
    0 0
    am IE 6, aici imi da eroarea cu Netscape.....

dar eu navighez de obicei cu opera 8.51, dar aici nu mi se incarca deloc chat-ul, imi da applet crash!!

si Java ar trebui sa fie printre ultimele versiuni ca am luat-o cautand-o pe goole, e jre1.5.0_06.

oare nu am restrictii de la serverul care ne da accesul pe internet? suntem mai multe institutii, si avem fiecare alocate cateva adrese de IP cu care ne conectam, oare nu ne-au restrictionat sa nu putem rula appleturi ???