cum trimit foldere prin FTP?

•  
    • 621 mesaje
    28 Nov 2005, 23:35
    0 0
    Am tot citit si auzit ca se pot trimite foldere mai 'voluminoase' prin FTP.Dar nu stiu nici ce inseamna , nici cum se face, nici daca imi trebuie ceva program. Ati putea voi sa ma ajutati?daca se poate sa imi scrieti ceva despre asta ar fi minunat.
  •  
    • 374 mesaje
    29 Nov 2005, 00:05
    0 0
    FTP-ul inseamna File Transfer Protocol.
    Pentru a trimite un fisier prin FTP sunt necesare o serie de date precum si de un program dedicat (sau integrat intr-o alta aplicatie gen Total Commander).Ca exemplu iau utilitarul inclus in Total Commander.
    Deobicei cand este lansata aplicatia de conectare la serverul FTP trebuie completate o serie de rubrici:

session - numele sesiunii,ramane la latitudinea utilizatorului

host name [port] - adresa asta este trebuie stiuta si poate fi de forma ftp.nume site.extensie site exemplu ftp.moscraciun.ro

user name /password - cred ca nu sunt necesare explicatii.datele trebuie stiute,asta daca nu sunteti mari hackeri in devenire

remote directory/local directory etc - deobicei daca sunt lasate goale rubricile respective va fi accesat direct discul,sau ma rog,spatiul care va este alocat pe server.daca se tasteaza un director la rubrica remote directory se va intra automat acolo

In principiu odata furnizate datele necesare se apasa ok si se asteapta sa se stabileasca conexiunea cu serverul urmand apoi sa se efectueze operatiunile dorite in speta copiere fisiere,stergere blablabla.

Cam atat ca e tarziu si nu vreau sa intru prea mult in detalii.Cine mai vrea lamuriri sa anunte.

A da,ca o ultima precizare.Se pot trimite fisiere voluminoase in masura in care fisierele respective se incadreaza in spatiul care va este alocat pe server.Ca doar nu ar fi frumos daca am ocupa numai noi hdd-ul de x gb al unui server nu?
  •  
    • 621 mesaje
    29 Nov 2005, 09:26
    0 0
    Multumesc, Balthasar!
    Dar eu mai vreau! Cum se numeste aplicatia aia? O am si eu la Total Commander si nu stiam? Sau se poate downloada? Si e cumva un fel de dc++? Eu credeam ca pot primi si filme prin metoda asta. Ca m-am plictisit sa astept cu zilele dupa dc++...
  •  
    • 1303 mesaje
    29 Nov 2005, 10:13
    0 0
    FTP este un PROTOCOL nu o aplicatie!
    (si nu, nu e dc++ sau altceva )
    exista o gramada de clienti de ftp free pe net, cauta cu google.
    daca nu (si vrei sa te distrezi) - poti accesa fie din bara internet explorer (Care suporta protocolul ftp)
    fie daca esti maniac dintr-un dos prompt (winxp si 2000 au instalat default protocolul)

uite primele link pe care mi le-a intors google dupa cautarea cu "ftp protocol"
    (e o documentatie tehnica dar exacta, nu stiu cat o sa intelegi tu ce e acol
    http://www.freesoft.org/CIE/Topics/69.htm
    http://www.webopedia.com/TERM/F/FTP.html
  •  
    • 621 mesaje
    29 Nov 2005, 10:17
    0 0
    Am cautat si am gasit, intr-adevar cate ceva pe google. Dar voi care mi-l recomandati? sa nu radeti de mine ca nu ma pricep Vreau sa invat!
  •  
    • 1303 mesaje
    29 Nov 2005, 10:25
    0 0
    daca radea cineva, nu ti se raspundea serios nu?
    oricare client este bun atat timp cat implementeaza corect protocolul. mergi pe twocows.com sau pe downloads.com, cauti ftp clients si vezi cate stelutze au - alegi unul cu stelutze mai multe (adica, cu cele mai multe voturi favorabile) si gata.
  •  
    • 621 mesaje
    29 Nov 2005, 10:45
    0 0
    Mersi mult, mult de tot! Acum ma apuc de treaba.Cand ma prind care-i faza va spun.
  •  
    • 1744 mesaje
    29 Nov 2005, 11:01
    0 0
    Acces la un server ai?
  •  
    • 621 mesaje
    29 Nov 2005, 19:57
    0 0
    Aaaa...acces la server...Nu stiu. Are vre-o legatura furnizorul de internet? Scuze pentru intrebarile puerile, dar nu ma pricep.Dar vreau sa invat!
  •  
    • 1744 mesaje
    29 Nov 2005, 20:36
    0 0
    Oooof...
    Nu are legatura cu cel care iti da net.
    Are cu aia de iti dau hosting- aia de gazduiresc domenii web.
    Nu ai server, nu ai hostname.

Bre, v-ati batut capul sa ii explicati fetei ce e aia FTP dar nu i-ati spus ca degeaba toti clientii de ftp daca nu are acces la un server, si nu la orice fel de server ci la unul care ii permite sa utilizeze FTP-ul...

Copilule, dragule, tu cu FTP ul te loghezi intr-un server.
    Si iti pui "sus" -adica pe server ce vrei sa publici cu ajutorul unui client de FTP.

Daca cauti pe google, gasesti servere de FTP gratuite ca sa te joci nitel si sa vezi cum sta treaba.

Servere cu acces ftp gratuit in Romania:
    home.ro
    go.ro
    lx.ro.
  •  
    • 1303 mesaje
    30 Nov 2005, 10:01
    0 0
    pai.... fata a intrebat ce e ala ftp
    nu a mers pana la etapa urmatoare (oricum, in linkuri e povestit destul de fain ca tre sa ai acces la un server ftp)
  •  
    • 1744 mesaje
    30 Nov 2005, 11:02
    0 0
    E, iubita, dar dupa raspunsul pe care l-am primit, mi-am dat seama ca nu stia.

Las` ca-nvata-ncet, incet...
  •  
    • 3 mesaje
    16 Dec 2005, 17:38
    0 0
    vreau sa stiu si eu cum imi pot face propriul ftp... daca ma poate ajuta cineva sa imi dea un mail la catalin_sogor@yahoo.com ... caut de 1 luna de zile informatzii ...
  •  
    • 3 mesaje
    16 Dec 2005, 17:38
    0 0
    cine stie cum imi pot face propriul ftp? astept prv
  •  
    • 3 mesaje
    16 Dec 2005, 17:45
    0 0
    cine stie cum imi pot face propriul ftp? astept prv
  •  
    • 1 mesaje
    31 Dec 2005, 20:58
    0 0
    te rog spunemi si mie un nume de p[rogram cu care sa ciopiez filme inafara de seria dc++
    te rog
    a si apropo iti doresc un calduros la multi ani si ttot ce ti doresti nla multi ani mersi
  •  
    • 374 mesaje
    31 Dec 2005, 21:00
    0 0
    In afara de seria Dc++?Daca nu vrei programe p2p ( kaaza,imesh,dc++,edonkey,emule) poti incerca torentele.Da un search pe google pentru torrents.
  •  
    • 26 mesaje
    6 Ian 2006, 01:03
    0 0
    WS_FTP Professional.
    Cred ca il gasesti spart.
    Se lucreaza ca si cu Windows Explorer.
    Numai ca ai nevoie de cateva date pe care le primesti atunci cand iti rezervi un domeniu si iti faci un site.
  •  
    • 2 mesaje
    1 Apr 2006, 23:54
    0 0
    ce treaba ma
  •  
    • 621 mesaje
    7 Apr 2006, 18:19
    0 0
    Thalia, mi-ai inveselit seara! Intru si eu dupa un secol sa vad ce mai e pe la 'tehnologie' si ma trezesc cu topicul meu de acum un secol scos la lumina Ma gandeam "mama, ce-or fi descoperit in materie de ftp? Cand colo ce vad! Postarea ta. Super dragut. Cred ca vroiai sa scrii altundeva...nu stiu.