Oracle Certified Professional
Înapoi la: Forum » Tehnologie
-
9 Aug 2005, 15:540 0Evelor, aveti idee cate persoane certificate OCP sunt in Romania. Cum v-a ajutat pe voi sau pe cunoscutii vostri certificarile?
Se cauta administratori de baze de date in Romania sau nu se face o delimitare stricta in acest sens? -
9 Aug 2005, 16:40depinde ce certificare ai. eu am academical nu-stiu-de-care (mi-au dat in facultate) dar nu mi-a folosit la nimik. parerea mea e ca in ro DBA de oracle sunt foarte scumpi iar cei certificati sunt si mai scumpi (cate firme care folosesc oracle LEGAL sunt in romania? cred ca nu mai mult de 10-20 maxim); oracle e un sgbd foarte bun dar extrem extrem de scump.
-
12 Aug 2005, 00:04Cam 9000 de dolari forte din cate m-am interesat pt o certificare dba. cam scump asa ca m-am lasat pagubas
-
12 Aug 2005, 10:42nu mai tin minte, ca intre timp m-am reprofilat pe java si pe java raman, chiar daca cunostinte de baze de date am suficiente incat sa ma bat cu dba-ii de la clientu' meu (ca ei fac tabele, ei gestioneaza baza de date etc, noi facem doar utilizare cica pe ele).
oricum, oracle tot cel mai tare sistem de baze de date ramane
Înapoi la: Forum » Tehnologie