Stiu un prieten care trage CD-uri!
-
0 0Daca vreti orice filme sau altceva ,un prieten de-al meu poate sa va indeplineasca dorinta! Manopera costa 20.000 / CD.CD-ul il da persoana care doreste sa fie imprimat.
-
La salariile pe care le avem ne permitem softuri cu licenta? Ai mai fi invatat sa programezi daca tb sa-ti cumperi toate mediile de programare cu licenta? Tu ai fost mereu cu ele in regula?
Si eu am terminat informatica, inchipuie-ti am avut colegi care nu aveau computer acasa, programau decat la scoala, in putinele ore de la laborator. Unii si-au scris lucrarea de licenta DE MANA, da ai citit bine, au scris-o de mana. Noi nu ne permintem un computer, ce sa vorbim de programele cu licenta? -
stai asa caci aceste fete nu se referau la programe pentru serviciu. La firma si mie mi se pare normal sa avem numai programe cu licenta, acolo le plateste angajatorul.
Era vb de programe, muzica, filme pt acasa unde nu te poate nimeni verifica, este proprietate privata nu are cum sa ti-o incalce cineva cu un control. -
pai proiectele mi le-am facut la scoala cand eram la facultate. si de programat am inceput sa programez in java (programarea adevarata adica, nu proiectele pt scoala) unde sunt o gramada de ide-uri free
si pe java am ramas (my only love). iar lucrarea de licenta am scris-o pe compul de la servici in timpul de dupa program... -
fortelady poti sa imi zici si mie unde lucri?
as-i vrea sa ocolesc acea firma...prea multa aoganta domnule. si eu is javista...si la fel "programarea adevarata adica, nu proiectele pt scoala"...dar nu iti inteleg inganfarea.
cea-i draga cu fete astea si ce lagatura are java-ul tau cu fatul ca fetele isi procura muzica sau soft fara licenta?
auzi...tu faci un soft..firma la care lucri tu il vinde pe bani multi...din care tu vezi leafa. intrebarea e: unde te doare pe tine daca softul respectiv se mai vinde si la negru...ca doar nu luai procent din vanazi....
si tot nu ai raspuns la intrebare: nu ai soft fara licenta chiar de loc...si ma refer ACASA...ori nu ai calculator acasa? -
pai eu lucrez la firma mea. de soft.
si nu stiu altii cum sunt, dar eu imi apar meseria si produsul muncii mele. asa cum celor care lucreaza in industria parfumurilor nu le place sa iasa falsuri pe piata, uite asa nu imi place mie cand vad soft piratat pe toate drumurile,stii? e o chestie de educatie asta. da' asa e in romania, hai frate sa furam de ce sa dam banu' corect! in franta faci puscarie daca te prinde ca folosesti dc++ sau alte programe de genul asta.
si da, am comp acasa - stiai ca in romania se vand calculatoare cu soft preinstalat? presupun ca nu, de te ataci atata. asa cum probabil nu ai auzit de linux, open office etc
(suna clopotelul? da' de academic licence ai auzit? da, se mai practica inca, pentru facultati!)
si nu iti fa griji, cand o sa aplici eventual pentru un post la firma mea, ai grija sa imi zici, te anunt eu ca nu mai e nevoie sa vii!
aia care lucreaza cu mine daca ar avea mentalitatea "imi bag *** in munca programatorilor care au facut softul ala" ar fi urgent concediati -
"stiai ca in romania se vand calculatoare cu soft preinstalat?" - tot platesti softul (e inclus in pret, pretul evident mai mare) plus ca nici nu e sigur ca are tot ce am nevoie...pot descoperii pe parcurs, dupa ce cumpar calculatorul ca am nevoie si de alte softuri - ori tu nu ai mai instalat nimic pe el dupa ce l-ai cumparat?
si sper ca nu vorbeai doar de SO aici.
"asa cum probabil nu ai auzit de linux, open office" - evident ca am auzit de ambele, ambele free si f bune si mai ales de linux am o parere mult mai buna decat de windows DAR pentru un sitem de operare pentru acasa la cineva care foloseste calculatorul doar lucruri marunte nu cred ca e cel ami potrivit.
"academic licence ai auzit" eu degeaba am auzit ca multa lume care nu sta cu capul in calculator toata ziua poaet nu a auzit.
"aia care lucreaza cu mine daca ar avea mentalitatea "imi bag *** in munca programatorilor care au facut softul ala" ar fi urgent concediati " - SIGUR II CUNOSTI PE OAMENII DIN COMAPNIA TA??!? -
si inca ceva: apropo de mentalitatea mi bag *** in munca programatorilor care au facut softul ala" ar fi urgent concediati " (te citez), chiar nuimi bag nimic in munca programatorilor.
intelege ca eu nu le aduc nici un avantaj programatorilor daca le cumpar softul sau nu. avantajul e pur al producatorului, al firmei adica. programatorul ia doar leafa.
tu le dai angajatilor tai ceva comision din vanzari?
-
calculator cu soft preinstalat e mai ieftin decat calculator+ soft luate separat.
si da,imi cunosc oamenii. si mai cred ca daca nu ia nimeni atitudine sa se bata impotriva pirateriei soft se duce dracu'industria soft din romania (una din putinele care merge si se dezvolta), ca nu o sa mai investeasca nimeni intr-o tara unde softurile ilegale ajung undeva la 70 % (nu sunt sigura de cifra, am citit-o mai de mult si nu cred in ea, procentul e mult mai mare). asta e avantajul real al programatorilor - ca in tara asta lucreaza pe bani mai multi decat cei din alte domenii si gasesc repede un job. -
In tara asta piata de soft merge bine pentru ca sunt oameni capabili si forta de munca e mai ieftina decat afara. Si ata asa este indiferent de cat soft se fura. Firmele oricum isi vand produsul...nu au nici un interes sa isi inchida aici filialele.
Ca fenomenul in sine nu e ok, cu asta sunt de acord...dar nici sa sari pe fete ca isi trag si ele un programel cosmo de pe net.
Si asta ar fi una, dar mare emancipare ca vezi doamne tu esti softista...scuza-ma. Te-ai ofticat ca se foloseste soft fara licenta sau tineai sa ne anunti ca tu esti una din mari producatori pe care ii furam. Hai sa fim seriosi. -
nu mami, nu aveti cum sa furati soft de la mine ca eu fac soft dedicat. si daca il furi, tot nu ai ce face cu el. (daca nu ai camioane bineinteles)
asa cum am scris, e o chestie de educatie. pe care fiecare e liber sa si-o faca cum vrea. eu sunt si o sa fiu impotriva celor care fura. asta e, da-mi in cap!
sunt tare curioasa cand o sa se adopte legile din UE privind drepturile de autor ce o sa se faca romanii nostri cei destepti si inventivi.