Aparate SLR
-
0 0Ce inseamna aparate foto SLR,ce caracteristici au?Vad peste tot si nu stiu la ce se refera.
-
Cateva comentarii:
1. Primele SLR-uri nu erau digitale. Sistemul iti permite, dupa cum a mai spus cineva, ca sa "vezi" EXACT ceea ce "vede" si obiectivul, respectiv sa vezi EXACT ceea ce urmeaza sa fie fotografiat. Sistemul este o caracteristica a aparatelor de fotografiat semiprofesionale sau profesionale. Asta, spre deosebire de aparatele foto obisnuite, care au un reticul (o prisma optica) paralela mai mult sau mai putin cu axa obiectivului. Acest lucru face ca poza obtinuta sa difere (uneori substantial) de ceea ce fotograful "vede" prin prisma optica.
2. Daca ne referim la SLR-urile digitale, ele sunt aparate de fotografiat profesionale. Nu atat prin faptul ca au sistemul de vizualizare prin obiectiv, ci prin faptul ca ele intrunesc o serie de caracteristici tehnice, legate insa de acest sistem, care le fac sa fie aparate de exceptie. Sistemul de lentile, adesea, este furnizat de cei mai renumiti producatori Kar Zeiss Jena, PENTAX, Canon etc. Mecanica ce asigura functionarea optica este de superprecizie, ca si sistemele de focalizare (provin de la aplicatii militare la aparatele sofisticate - sistemele de detectie a distantei sunt duble infrarosu/ultrasunete cu pana la opt puncte de reper pana la care se ia in considerare focalizarea).
3. Cand am spus ca sunt aparate de exceptie am avut in vedere atat calitatea cat si pretul. Un aparat din aceasta clasa costa in jurul a 1,000 USD si peste.