monitor lcd tft
-
0 0ma enerveaza tare
cum se vede ziua , l-am mutat de n ori , e din cauza luminii stiu
cum e indicat sa fie tinut ? in zilele aceastea cu soare chiar nu pot sta cu draperiile trase , m-ar deprima
sau trebuie sa-i reglez contrastul ? cum ? cat ?
la lumina artificiala sunt super multumita de el -
Sal.Ce firma si model e lcd-ul tau?Din pacate multe au mici hibe , ce mai mare e legata de posibilitatile reduse de a schimba rezolutia.Un amic tine contrastul la 50% si luminozitatea la 60%, asa i se pare cel mai bine.Doar cand are soare in spate e mai dificil dar chestia asta nu afecteaza prea mult vizibilitatea desi e deranjant, eventual ai putea creste luminozitatea.E ciudat totusi ce zici tu , monitoarele lcd nu reflecta lumina ,nu inteleg de ce te deranjeaza asa tare.
-
ma refeream la lumina soarelui
de ce sa fie sa fie ciudat ? cand aveam monitor crt nu ma deranja
Nu dau nume ca nu-mi place sa fac publicitate . Specificatii tehnice daca au relevanta :
Dimensiune punct (mm):0.264
Contrast:450:1
260cd/m2
16ms improspatare
Greutate (Kg):4.3
Putere consumata (W):40
Putere consumata (W):1 - Sleep mode
Reproducere culori (milioane):16
Rezolutie optima:1280x1024 @ 60Hz
nu ma indoiesc de performantele lui
dar repet ma enerveaza cum se vede cand este soare , am probleme cu vederea in sensul ca sunt mioapa
dar oricum fara ochelari care au si protectie speciala
nu stau la calculator , asa ca nu cred ca asta e problema . -
Eu am monitor crt si ma deranjeaza ,nu numai cand e soare ,dar si daca se reflecta lumina de la o fereastra in monitor.Un lcd inlatura acest dezavantaj.Daca nu merge nici sa dai luminozitatea mai mare nu vad alta solutie decat sa tragi draperiile.Eu asta fac ..nici nu prea am incotro
.Te inteleg de ce preferi lumina naturala.Pe mine ma dor ochii atunci cand dupa cateva ore de stat in fata calculatorului ies pe afara.Mai ales daca e o zi cu soare, nu neaparat puternic ,ma simt ca un liliac iesit din pestera.Imi imaginez ca e mai greu pt tine deoarece porti ochelari(nu ca nu as avea si eu nevoie, dar nu e confirmat inca). -
donna
asa este , monitorul ar trebui sa stea cu spatele la fereastra , al meu este pozitional lateral , neavand spatiu
dilema mea este ca monitorul pe care l-am avut inainte si care era crt era in aceeasi pozitie ca si cel de acum si nu aveam aceasta problema !!!
cand era soare , nu eram nevoita sa stau cu draperiile trase
ce ma enerveaza .... acum insa cu norii astia totul e perfect
petel sa-i cresc luminozitatea ? e deja la 90 , contrastul la 50 -
Ma refeream sa cresti luminozitatea daca iti bate soarele in spatele monitorului.Asa , daca ai soare intr-o parte nu functioneaza ideea.Ai putea sa pui ceva langa monitor care sa impiedice lumina sa cada direct pe monitor.De ex ai putea urca unitatea pe masa(daca nu e deja).Ai zis ca ai nu ai spatiu dar ca ai avut un crt inainte.Daca a incaput ala pe masa sigur incape unitatea acum.