castane comestibile
-
17 Nov 2011, 12:180 0
Am tot vazut in ultima vreme in supermarketuri castane comestibile. Mi-ar placea sa incerc cateva preparate pe baza de castane dar din pacate nu stiu cum se prepara. Ma puteti ajuta?
-
17 Nov 2011, 13:50
eu le-am pus simplu in tava la cuptor, si ele se crapa cand se coc
mananci miezul
vezi ca unele explodeaza, si apoi ai ce curata (mie nu mi-a trecut prin minte sa pun un capac ceva)
stiu ca este de cumparat si piure de castane, dar eu n-am incercat niciodata
-
17 Nov 2011, 14:46
Buna Nicusela, iti zic cea mai simpla varianta (adica coapte la cuptor) si daca mai esti interesanat si de alte retete, cu placere mai vorbim pe aici. Asadar le cumperi, le speli bine, le stergi si apoi le crestezi coaja. Ca sa le crestezi usor, le asezi cu partea plata pe un fund de lemn si cu un cutit le faci un X pe fiecare dintre castane (altfel explodeaza in cuptor). Dupa ce le-ai crestat pe toate (doar coaja, da? nu si miezul...) le asezi pe hartie de copt intr-o tava si dai la cuptor cam la 180 grade pt 15-20 min (depinde cat sunt de mari, dar le urmaresti te rog ca sa nu se arda). Ideal este sa pui castane de aceeasi marime la copt (nu mici cu mari - caci se vor coace unele mai repede si altele mai greu). Cand sunt gata si inca fierbinti, poti sa le stropesti cu apa si apoi cu sare si sa le acoperi cu un prosop pt cca 5 min si ai sa vezi ca se vor desface f simplu. Si gata le mananci cat sunt proaspete, mai tarziu ele se intaresc si nu mai sunt bune. Ca si idee ajung cam 10-15 buc de persoana...ca sa stii cate sa faci
spor -
17 Nov 2011, 16:45
Multumesc mult pentru raspunsuri! Voi cumpara in week-end cel mai probabil si voi incerca sa vad ce iese!
-
18 Nov 2011, 14:16
castanele sant super si fierte...nu numai la cuptor...Curatate de coaja...poti face un piure ,care servit cu frisca e un excelent desert....Cu faina de castane se poate face un fel de placinta cu nuci......moale ,delicata si usor de preparat...