Tort cu visine din visinata
-
1 0
Fetelor, dragelor, daca aveti si va miluiti de un om amarat, sa-mi dati si mie retete de torturi cu visine din visinata.
M-am uitat eu pe ceva siteuri, dar as prefera o reteta incercata de cineva.
Sarumana dinainte si va pup.
-
http://www.lauraadamache.ro/2009/04/tort-padurea-neagra.html
reteta asta am incercat-o de foarte multe ori, chiar cu diverse umpluturi
blatul creste foarte mult, are un gust ciocolatos delicios, plus ca mie nu-mi plac retele de blaturi in care se pun cate 10 oua
pentru crema, poti sa folosesti o crema facuta din mascarpone cu frisca, usor amestecate (are un gust delicat, nu foarte dulce, racoros)

-
Dora-Minodora said:
http://www.lauraadamache.ro/2009/04/tort-padurea-neagra.html
reteta asta am incercat-o de foarte multe ori, chiar cu diverse umpluturi
blatul creste foarte mult, are un gust ciocolatos delicios, plus ca mie nu-mi plac retele de blaturi in care se pun cate 10 oua
pentru crema, poti sa folosesti o crema facuta din mascarpone cu frisca, usor amestecate (are un gust delicat, nu foarte dulce, racoros)

Dora, ai facut tortul asta sa inteleg ? Nu am tava rotunda din teflon ( nu am nici una din teflon de fapt ), ci doar din sticla . Crezi ca pot risca sa fac blatul in ea? Maine suntem invitati la cina , tortul asta arata bine si pare sa se faca relativ usor ( pentru un anti- talent ca mine ), as incerca sa-l fac si sa-l iau cu mine , pentru desert .
As putea sa cumpar unul si as scapa rapid , dar fac astia niste torturi atat de dulci , de dai in diabet numai cand te uiti la ele

-
Hartie de copt am , cratita normala ( dimensiuni decente ) am una de aluminiu (banuiesc de fapt ca e aluminu ) una din inox si una din teflon dar patrata si cam mare .... Restul sunt mici si din inox toate . In care sa fac ?
Bertha si Andrada , merci ! Ma aruncam ca fleatza , habar nu aveam ca nu merge in tava de sticla .
Acest mesaj a fost editat de către samoa: -
Tort diplomat zici ?

Am mentionat ca-s anti-talent total la cocaturi ? Si ca cele mai elaborate dulciuri pe care le fac sunt clatite, gogosi , cate o placinta o data la 2 ani si .....cam atat ?!
Cratita smaltuita nu am . Nici nu cred ca se mai gasesc , sau daca da , poate pe la magazine mici , pe care nu le stiu .
Eu tavile ( am de sticla si de ceramica , mari mici , rotunde, patrate , ovale ) le folosesc pentru gatit . In cuptor ! Nici de chec nu am . Chec nu am mai facut de vreo 12-13 ani ( nu radeti ! )
Zi-mi cum trebuie sa fie tava ideala de tort , maine ma duc sa iau una si gata .L.E. Am gasit eu , dau un link , dati o parere : http://www.verner-verner.se/product/SEB-02924/
Acest mesaj a fost editat de către samoa: -
Uite tort parfait (ca tot vorbiti de visine din visinata)

- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 250 gr. unt
- 3 linguri cacao
- 100 - 150 gr. biscuiti
- 1/2 pahar lapte
- 250 gr. rahat
- visine din visinata
Se bat ouale cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma cu 2 linguri cacao, biscuitii inmuiati in lapte si bine storsi, rahatul si visinele fara samburi. Se adauga incet crema de oua. Se unge un pergament (hartie pentru copt, nu stiu daca asta de acum mai trebuie unsa) cu unt sau apa, dandu-i-se o forma, se pune la rece.
Se rastoarna, se orneaza cu cacao, frisca sau ciocolata rasa.
Acest mesaj a fost editat de către zzepelina: -
Samoa, tortul diplomat nu se coace. E f simplu de facut:
3 oua;1/2 cana zahar; ½ cana lapte; 2 plicuri zahar vanilat - se amesteca bine la foc mic, pana se ingroasa putin, ca o ciulama. Apoi, se dizolva 2 pliculete gelatina (eu am folosit Dr. Oetker) in ½ cama apa calduta, care se adauga in ciulamaua racita. Separat, se bate frisca (500 ml frisca lichida,), si se incorporeaza ciulamaua. Intr-o cratita suficient de mare (sau vas de sticla) se pune o folie zdravana de celofan alimentar, care sa fie mai mare decat peretii vasului. Se aseaza fructe din compot (ananas, portocale, felii de caise, kiwi proaspat, feliat...fiecare ce are si cat pofteste). Apoi se toarna cam ½ din cantitatea de diplomat, se niveleaza cu paleta, se adauga din nou bucatele de fructe din compot (cu cat mai multe, cu atat mai bine!), se toarna restul de compozitie si...daca mai aveti, mai puneti fructe, daca nu, nu! (Eu am folosit 2 cutii de compot). Se da toata povestea la rece, circa 3-4 ore, apoi se rastoarna pe o farfurie (platou), se taie si...cam atat!
Nu-i simplu? -
O daaaaaaa, aici pare foarte simplu
Am cumparat tava ( a cumparat el , ca de ieri de cand am zis de tort , tzopaie ca un copil , ca vrea
) , acum nu stiu pe care sa-l fac , na!
Andrada , repet , cand e vorba de torturi si cocaturi , am doua maini stangi , crescute din ( pardon !) dos!
Dar diplomatul asta suna intr-un fel . Si mai e si al Zzepelinei , tot fara coacere , procedeu de care ma tem teribil , ca mi-e frica sa nu cumva sa nu creasca, sa se lase , etc,etc.
Nu stiu sa pierd , esecurile (cat de mici ) ma traumatizeaza!