din nou TIRAMISU! help!!!
-
0 0dragele mele, peste o saptamana e aniversarea sotului, si cum el este topit dupa tort tiramisu.. vreau sa-l fac si pe acesta printre alte mununi dulci! cum avem si invitati, as vrea sa-mi spuneti cantitati precise pt 10-12 portii! sa fie oare... reteta cu 3 pachete de piscoturi si 3 cutii mascarpone??? stiu ca a scris cineva reteta, insa n-am retinut numele...scuze!
astept detalii!
multumesc! -
postat de: silvanita la data: 2004-08-27 09:16
DECI,...
pregatiti-va pt. o gaura in buget de vreo 2-300.000. Este o prajitura scumpa!!!!
Se cumpara urmatoarele:
-800-900 g piscoturi ( ideale sunt acelea ambalate in pungi mici la 9 bucati ,si apoi in punga mare( cam 60.000 buc. )Va trebuie 2-3 pungi de piscoturi!
-3 cutii de crema Mascarpone( cam greu de gasit pe la noi, dar in Buc. nu cred sa fie probleme),cutia are cam 200-250 g.
-o sticla de lichior Amaretto(500-750 ml).Se poate inlocui cu succes cu lichior de cirese amare.-a nu se folosi alte lichioruri, nu iese nimic!!!
-4 oua
-cafea neagra pt. a face o infuzie (cafea mai tare) , cam 500 ml.
-250 g zahar.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se incorporeaza cele 3 cutii de M. pe rind, apoi albusurile spuma, si gata crema!!!
Piscoturile se inmoaie pt. 1-2 secunde in urmatorul sirop:lichiorul+ cafeaua. Folositi un vas inalt( ca o halba ) care trebuie sa fie plin de lichid , a. i.piscoturile sa se inmoaie complet dintr-o singura miscare.
SECRETUL OPERATIUNII:
Nu inmuiati piscoturile tare, doar suprafata sa se imbibe de sirop. Tineti piscoturile in sirop doar 1-2 sec!!!
Se pune un strat de piscoturi inmuiate pe un platou cu marginile usor ridicate( unul linga altul, cit mai strinse intre ele), se toarna crema peste, apoi se repeta operatiunea cu piscoturile inmuiate, apoi crema ,etc. Daca va ramin gauri intre piscoturi , acestea se umplu cu piscoturi zdrobite,sau bucatele mici taiate dupa forma gaurii( si ele inmuiate in sirop)...O sa iese cam 3 straturi. Ultimul de crema!!Nu va speriati daca crema curge ..asa trebuie.
Se pudreaza cu cacao la suprafata.Se tine la rece 24 h!
SE HALESTE A DOUA ZI !!!!Este f. usoara si ingrozitor de SAVUROASA!!!
( se pot minca cantitati industriale fara sa va fie rau..)
...Imi ploua in gura deja, succes!!!
Eu o fac de ziua copiilor mei. Se poate pune si sub forma de tort, asezind piscoturile radial, sub forma de stea...